Tokat`ın Yeşilyurt ilçesinde MHP`den Belediye Başkan Adayı olan 53 yaşındakiAli Sever`in, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı`ndan istifa etmediği gerekçesiyle adaylığı düşürüldü. Yerine kızı 26 yaşındaki Kübra Sever Taşkıranaday gösterildi.
Yeşilyurt ilçesinde, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığı ile Şoförler Odası Başkanlığı`nı yürüten Ali Sever, 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi MHP`den Belediye Başkan adayı oldu. İlçede seçim çalışmalarını yürüten Sever için, Yeşilyurt Ak Parti örgütü, başkanlığını yürüttüğü odadan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gereği 1 Aralık`tan önce istifa etmediği gerekçesiyle adaylığının düşürülmesi için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Başvuru daha sonra İl Seçim Kuruluna gönderildi. Burada yapılan değerlendirme sonrası Sever`in adaylığı düşürüldü. Bu karar ile birlikte büyük şok yaşayan MHP`de yapılan toplantı sonra yerine kızı 1 çocuk annesi Kübra Sever Taşkıran aday gösterildi.
İL BAŞKANINDAN TEPKİ
MHP İl Başkanı MURAT POLAT, Yeşilyurt`ta AK Partililerin itirazı sonrası Ali Sever`in adaylığının düştüğünü ve yerine kızı Kübra Sever Taşkıran`ı aday gösterdiklerini belirterek, ``Şimdiye kadar olmamış bir itiraz. 1983`te çıkmış ve uygulanmamış yasayı burada uygulattılar. Demokratik bir yarışta bunu etik bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu daadaki seçimlerde korkunun bir tecellisidir. Ama korkunun ecele faydası olmayacağını da 30 Mart`ta Yeşilyurt`ta onlara göstereceğiz`` dedi.