İstanbulda çekimleri devam eden Russell Croweun başrolde oynadığı Cem Yılmazında yer aldığı The Water Diviner filminde Cem Yılmazın Hey 15li Tokat türküsünü seslendirdiği bir bölüm yer alıyor.
Tokatta 15 yaşındaki gençlerin küçük yaşta askere gitmesini anlatan türküde hey 15li ağıt olarak söylenmiştir. Günümüzde oyun havası gibi algılansa da aslında hazin bir ağıttır bu Tokat türküsü.`Çanakkale Savaşı sırasında hicri 1315 doğumluların askere alınması kararı alınır. Ve bu dönem askere giden ve çoğu savaşta ölen bu çocuklara kısaca 15`liler denilir`.
İşte Hey 15li türküsü de Tokatın bir köyünden kalkıp o savaşa giden çocuklardan birinin ardından yazılmıştır.
Russell Croweun çekimleri halen İstanbulda süren The Water Diviner filminde
Cem Yılmazın Hey 15li türküsünü seslendirdiği bir bölüm yer alıyor.
Tıpkı Av Mevsimi filmindeki Hayde gibi Hey 15liyi de çok etkileyici söyleyerek herkesi hayran bırakmıştır. Film ekibi için pazar günü verilen partide Hey 15li türküyü CemYılmaz seslendirerer herkesi hayran bırakmıştır. Türkünün filmde yer alması Cem Yılmazdan gelmiştir. Bir Dünyanın dinleyeceği Tokatın Hey 15li türküsünü Tokat için büyük bir tanıtım olacaktır. Cem Yılmaza Tokatın tanıtımı teşekkür ediyoruz.