TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Orhan Düzgün, Balyoz iddialarına göre bu plan Necdet Özel, Harp Akademileri komutanı iken yapıldı ve emrinde o dönem görev yapan birçok subay tutuklandı. Yargıtay, o dönem Özelin etrafında görev yapan subayları serbest bıraktı dedi.
Düzgünün Hürriyet ve Milliyet Gazetelerinde yayınlanan iddiası şöyle:
EN UZAKTA OLANI
Şimdi açıklanan Yargıtay kararlarına baktığımızda tahliye olanların tamamının o dönemde Necdet Özelle beraber çalışanlar olduklarını görüyoruz. Tutuklananların o dönem mesai saatleri içinde kendisine olan uzaklığı en fazla
İDDİAYA KONU KOMUTANLAR
Düzgün, Yargıtay kararıyla tahliye edilen o dönem Harp Akademilerinde görevli ve Özelin yakınında olan subayların da şunlar olduğunu iddia etti:
Emekli Tümgeneral Abdullah Dalay, Emekli Tuğgeneral Ali Aydın, Emekli Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tuğgeneral Suat Dönmez, Tuğgeneral Hakan Akkoç, Korgeneral Tevfik Özkılıç, Emekli Tuğgeneral Gökhan Gökay, Emekli Tuğgeneral Kasım Erdem, Kurmay Albay Sırrı Yılmaz, Kurmay Albay Hasan Basri Aslan, Kurmay Albay Can Bolat, Kurmay Albay Cemal Candan, Kurmay Albay Fatih Musa Çınar, Albay Burhan Göğçe, Albay Barbaros Kasar, Albay İsmet Kışla, Albay Erdoğan Koçoğlu, Albay İlkay Nerat, Albay İkrami Özturan, Kurmay Albay Cüneyt Sarıkaya, Kurmay Albay Murat Ataç, Kurmay Albay Mustafa Erdal Hamzaoğulları, Kurmay Yarbay Mustafa Yuvanç, Emekli Kurmay Albay Recai Elmaz, Emekli Kurmay Albay Ali Rıza Sözen, Emekli Albay Mehmet Kemal Gönülda, Emekli Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu, Albay Levent Ergün, Emekli Kurmay Albay Mümtaz Can.