Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karaağaç Köyü’nde 17 Temmuz 2025 tarihinde meydana gelen yangında 1250 dekar buğday ekili alan zarar görmüştü. Yaşanan afetin ardından bölgede üretimin yeniden canlandırılması amacıyla çiftçilere tohum desteği sağlandı.

81 ilde kaçak alkole karşı operasyonlarda 179 şüpheli yakalandı
81 ilde kaçak alkole karşı operasyonlarda 179 şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

43 ÇİFTÇİYE 12,5 TON SERTİFİKALI TOHUM

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen 12,5 ton Artek (kırmızı sert ekmeklik) sertifikalı buğday tohumu, Karaağaç köyünde mağdur olan 43 çiftçiye teslim edildi.

Yetkililer, dağıtılan sertifikalı tohumun kaliteli üretime katkı sağlayacağını belirtti.

ÜRETİMİN SÜRMESİ AMAÇLANIYOR

Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaşanan felaket nedeniyle üretim yapamaz hale gelme riski bulunan çiftçilere hızlı şekilde destek verildiğini ifade etti. Destek programı kapsamında, zarar gören çiftçilerin yeniden üretime dönmesi ve ekonomik kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

BÖLGE TARIMI İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Karaağaç Köyü'nde yapılan tohum dağıtımı, yalnızca üretimin yeniden başlaması açısından değil, bölge ekonomisinin korunması bakımından da önem taşıyor. Sertifikalı tohumun ekimle birlikte üretimi güçlendirmesi ve verimliliği artırması bekleniyor.