REKTÖR YILMAZ: “GENÇLERİMİZİN TARİH BİLİNCİNİ CANLI TUTMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Rektör Yılmaz yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, gençlerimizin o dönemin zorlu şartlarını hissetmesi, vatan sevgisini, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmesi açısından son derece kıymetlidir. Burada sergilenen her obje, her belge, o dönemde verilen mücadelenin, çekilen acıların ve gösterilen kahramanlığın sessiz birer tanığıdır. Gençlerimizin bu tarihi yakından görmeleri, anlamaları ve hissetmeleri, geleceğe daha bilinçli bireyler olarak yürümelerine katkı sağlayacaktır. Bu güzel projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ, TOGÜ TAŞLIÇİFTLİK KAMPÜSÜNDE SERGİLENİYOR

Üniversite personeli ve öğrenciler, mobil müzeyi gezerek Çanakkale Savaşları dönemine ait materyal ve objeleri yakından inceledi. Sergilenen eserler, dijital ekranlarda gösterilen belgesel videolar ve savaş dönemini yansıtan ses efektleriyle ziyaretçilere duygusal ve öğretici bir deneyim sundu.

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ, GENÇLERE VATAN SEVGİSİNİ AŞILIYOR

Tasarımı ve konseptiyle bir cephe atmosferini yaşatmayı hedefleyen mobil müze, ziyaretçilerin kendilerini adeta Çanakkale’deymiş gibi hissetmelerini sağlıyor. Proje, savaş dönemine ait çeşitli materyaller, videolar ve objelerle desteklenerek o günlerin ruhunu bugüne taşımayı amaçlıyor.

ÜÇ GÜN BOYUNCA ZİYARETE AÇIK

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 12–14 Kasım 2025 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsünde ziyaret edilebilecek.

Tokatlı fırın ustasının Paris'teki ödül sevinci vize engeline takıldı
Tokatlı fırın ustasının Paris'teki ödül sevinci vize engeline takıldı
İçeriği Görüntüle