Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla son günlerde gündem olan sosyal medya krizi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamasında, 21 Ağustos gecesi resmî X (Twitter) hesabının siber saldırı sonucu ele geçirildiğini belirten Yazıcıoğlu, şahsi iradesi dışında farklı bir siyasi partinin genel başkanı ve üyelerinin hesabından takip ettirildiğini vurguladı. Başkan Yazıcıoğlu, bu girişimin yalnızca bir sosyal medya sabotajı olmadığının altını çizerek, Tokat halkının iradesine karşı yapılan bir operasyon olarak değerlendirdi. Başkan, Tokat Belediyesi’nin sosyal medya operasyonlarına, kirli tezgâhlara ve siyasi kumpaslara asla boyun eğmeyeceğini belirtti.

Yazıcıoğlu, açıklamasında, “Bu ahlaksız ve alçakça saldırı, Tokat Belediyesi’nin Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altındaki üretken, ilkeli ve milli duruşunu hedef almaktadır. Amaç nettir: Tokat Belediyesi’nin ilkeli duruşunu zedelemek ve Tokat halkının iradesini manipüle etmektir.” Dedi.

“Hukuk Önünde Hesap Verecekler”

Siber saldırının sorumlularının ortaya çıkarılması için gerekli yasal başvuruların yapıldığını belirten Yazıcıoğlu, “Bu saldırının arkasında kim veya kimler varsa hukuk önünde hesap verecektir. Adli merciler ve siber suçlar birimleri bilgilendirilmiş olup sürecin takipçisiyiz.” Dedi.

“Tokat İçin Hizmete Devam Edeceğiz”

Tokat Belediyesi olarak üretken, milli ve ahlaklı belediyecilik anlayışından ödün vermeyeceklerini vurgulayan Başkan Yazıcıoğlu, Cumhuriyet’in değerlerine bağlı kalarak Tokat halkı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Yazıcıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’e ve Türk milletinin yüksek değerlerine bağlıyız. Hiçbir iftira, kumpas ya da siber saldırı Tokat’a olan hizmet aşkımızı engelleyemeyecek.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN YAZICIOĞLU’NDAN İÇME SUYUNA İNDİRİM MÜJDESİ
BAŞKAN YAZICIOĞLU’NDAN İÇME SUYUNA İNDİRİM MÜJDESİ
İçeriği Görüntüle

Tokat Halkına Çağrı: “Algı Oyunlarına İtibar Etmeyin”

Başkan Yazıcıoğlu, Tokatlı hemşehrilerine seslenerek “Hiçbir algı operasyonuna, hiçbir manipülasyona itibar etmeyiniz. Biz Tokat için çalışmaya, üretmeye ve taş üstüne taş koymaya kararlılıkla devam edeceğiz.” Dedi.