Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Tokat 1 No'lu Şubesi Başkanı Şaban Ceylan, Şube Sekreteri Abdurrahman İlhan ve Şube Başkan Yardımcısı Ayşe Köprülü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla sendika binasında Tokat basınını yemekte ağırladı. Etkinlikte basın mensuplarıyla gündeme dair önemli konular değerlendirildi.

“İsrail Terör Devletini Lanetliyoruz” Yemekte konuşan Başkan Şaban Ceylan, özellikle son dönemde dünya gündeminde geniş yer bulan Gazze’deki İsrail saldırılarına dikkat çekti. Gazze’de yaşanan insanlık dramını kınayan Ceylan, “Son zamanlarda, Gazze üzerinden İsrail terör devleti tarafından yürütülen terörizm, dünya gündeminde en önemli başlıklardan biri olarak durmaktadır. Bildiğimiz kadarıyla 202 gazetecinin öldürülmesi, bize göre orada şehit edilmesi, bu trajediyi daha da derinleştirmiştir. Bu vesileyle bir kez daha İsrail terörünü lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Allah, hayatını kaybeden bütün gazetecilere ve 50.000’den fazla sivil vatandaşa rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı.“Tokat’ta Sosyal Yardımlaşma Çalışmaları Dikkat Çekiyor”

Tokat’taki sosyal yardımlaşma çalışmalarına da değinen Ceylan, valilik öncülüğünde yürütülen projelerin önemine dikkat çekerek, bu çalışmaların ihtiyaç sahibi bireylerin eğitim süreçlerinde ve yaşamın diğer alanlarında desteklenmesini sağladığını belirtti.

Ceylan, “Valiliğimizin öncülüğünde Tokat’ta yapılan sosyal yardımlaşma çalışmaları, özellikle geri kalmış bireylerin yaşamını iyileştirme noktasında efsanevi projelerdir. Bu çalışmaların sahadaki etkilerini net bir şekilde görmekteyiz.” dedi.

“Üniversite Öğrencilerine Yönelik Destekler Önemli”

Tokat’taki üniversite öğrencilerine yönelik yürütülen çalışmalara da değinen Ceylan, iyi bir yönetim anlayışının göstergesi olarak bu projeleri takdir etti. Şehrin dışına çıkan öğrencilerin ihtiyaçlarının belirlenip çözüme kavuşturulmasının, Tokat’ın güçlü bir sosyal devlet anlayışına sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti.

“Sendikaların Bağımsızlığı Esastır”

Şaban Ceylan, sendikal faaliyetlerin siyasi ve bürokratik yapılardan bağımsız olarak yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Ceylan, “Biz sendikacılar olarak çalışma hayatının tüm beklentilerini üyelerimizin gücüyle yönetiyoruz. Bizi yöneten veya yönlendiren herhangi bir siyasi veya bürokratik unsur yoktur. Ancak, bazı kesimlerin çağ dışı yaklaşımlarla sendikaları kontrol etmeye çalışması, sendikacılığın ruhuna aykırıdır.” dedi.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu Tarihi Bir Kazanımdır”

Öğretmenlik meslek kanununa da değinen Ceylan, uzun yıllar verilen mücadelenin sonucu olarak bu yasanın çıkarıldığını belirtti. Ceylan, “Bir zamanlar hayalini bile kuramadığımız bir durum artık gerçek oldu. 850 meslektaşımız uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı kazandı. Bu başarı, sendikal mücadelemizin bir sonucudur.” dedi.

“Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek”

Toplu sözleşme süreçlerine de değinen Ceylan, 2023 toplu sözleşmesinde hükümetin önerdiği zam oranlarını kabul etmediklerini ve Hakem Heyeti’nin aldığı kararın da eleştirilmesi gerektiğini belirtti. Memur-Sen’in bağımsız bir sendika olarak mücadeleye devam ettiğini vurguladı.

“Yerel Basına Destek Şart”

Yerel basının önemine de dikkat çekerek, tüm kamu kurumlarında Tokat’ın yerel gazetelerinin bulundurulması gerektiğini ifade eden Ceylan, “Yerel gazeteleri almak, okumak ve okutturmak, yerel basına destek vermek hepimizin görevidir.” dedi.

İlhan Uluözlü, TGK’nın 28. Başkanlar Kurulu’nda Tokat’ı Temsil Etti
İlhan Uluözlü, TGK’nın 28. Başkanlar Kurulu’nda Tokat’ı Temsil Etti
İçeriği Görüntüle
“Basının Sorunlarıyla İlgileniyoruz”

Program sonunda konuşan Ayşe Köprülü ise basın mensuplarına teşekkür etti. Köprülü, “Basın mensuplarımızın yaşadıkları sorunları önemsiyoruz ve sendika olarak her zaman yanlarındayız.” dedi.