Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen buluşmaya Yeni Parti Kurucu İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Kurucu Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Kurucu Kadın Kolları Başkanı Hatice Hekimoğlu Yavuz, Belediye Meclis Üyesi Leyla Doğan, Almus, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Turhal ve Yeşilyurt ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
KURUCU MERKEZ İLÇE BAŞKANI AYTEKİN AYAN "İKTİDAR OLMAK İÇİN TOPLANIYORUZ"
Programda konuşan kurucu Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, "Ülkeye iktidar olmak için, Tokat'ta birinci parti olmak için hepimiz yeni partinin bayrağının altında toplanıyoruz. Yeni binamıza, yeni evimize, yeni umudumuza kapı açacağız. Sizlerle birlikte o güzel yuvamızı sıcacık, çayı kaynayan, sürekli insanların samimiyetini ve sıcaklığını yaşatan o Cumhuriyetçi ruhu, o Atatürk'ün heyecanlı, o Atatürk'ün Türkiye'yi iktidar yapan düşüncesiyle yeni partinin kapılarını sizlerle beraber açacağız. Sizlerden tek bir isteğimiz var: Her zaman olduğu gibi yeni partide de bize destek olmaya, bize bu heyecanımızı unutturmamaya, bizimle beraber yol yürümeye var mısınız? Her gün operasyonlar düzenlenen belediyelerimize inat, iktidarımızı engellemeye çalışanların arzularına inat biz yeni partide, yeni umutlarla, yeni heyecanlarla yola çıkıyoruz.” Dedi.
KURUCU İL BAŞKANI ÇAĞDAŞ KURTGÖZ, “YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Kurucu İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, " Mutlak yönetim tarafından görevden alındık, ihraçlar edildik ama yılmadık, yılmayacağız. Yolumuza hep birlikte devam edeceğiz! Bizim için mekanların kesinlikle bir önemi yok. Bizim mekanlarımız artık sokaklar. Bizim için konforlu şartların hiçbir önemi yok. Bizim için alanlar, meydanlar, sizin gönülleriniz yeter. Bundan yaklaşık iki ay önce mutlak heyeti partiye geldi. Geldikten sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi, hiçbir şey yapmamışlar gibi partiye bir polis baskınıyla girdiler. Partinin kapılarını kırdılar, içeride plastik mermiler attılar, içeride biber gazları verdiler. Ama yıldık mı? Yılmadık! Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel o gün bizlerle birlikte oradaki, içeride bulunan yaklaşık 100 kişiyle dedi ki: "Arkadaşlar hep birlikte Meclis'e yürüyoruz." Ama biz Meclis'e yürürken bir anda 100 sayısı 10 binleri geçti. Bütün halk peşimize geldi. Bu da neyi gösteriyor? Halkın bir umudu var, bu umudun lideri de Sayın Özgür Özel'dir! Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in öncülüğünde demokrasiye, değişime ve halkın iradesine sahip çıkmayı sürdürmeye yeni partimizde sizlerin desteğiyle devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından partililer Cumhuriyet Meydanı'ndan Tarihi Sulusokak yolu üzerinde, Ali Paşa Camii’nin hemen yanında yer alan Uygur İşhanı’nında bulunan Yeni Parti Tokat İl Başkanlığı binasına yürüdü.




