USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

Niksar Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (NASİAD) tarafından ``Ramazan da bizim, Muharrem de bizim`` anlayışını kapsayan ve birlik, beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla ``Oruç Açma`` programı düzenlendi.

Niksar Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (NASİAD) tarafından ``Ramazan da bizim, Muharrem de bizim`` anlayışını kapsayan ve birlik, beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla ``Oruç Açma`` programı düzenlendi.
11-11-2013 10:38
Google News

Niksar Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (NASİAD) tarafından ``Ramazan da bizim, Muharrem de bizim`` anlayışını kapsayan ve birlik, beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla ``Oruç Açma`` programı düzenlendi.

Şöhretoğlu Düğün Sarayında düzenlenen programa Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ergin Er, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Niksar Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Sıtkı İkizoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şöhretoğlu, daire amirleri, İş Adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılanuçların ardından konuşma yapan İlçe Müftüsü Ali Canbolat; ``Bu mübarek günlerdeuç tutan tüm Müslümanlarımızınuçları kabul olsun inşallah. Bu güzel akşamı tertiplenmesinin birliğimize ve dirliğimize vesile olması düşünceleriyle programa katılan herkesi saygıyla selamlıyorum`` diyerek sözlerini sonlandırdı. Müftü Canbolat konuşmasının ardından yemek duasını yaptı.

Yapılan yemek duasının ardından Dede Kemal Doğru tarafından Kur`an-ı Kerim okundu.

Niksar Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı adına konuşma yapan Zübeyir Şenel Abu yaptığı konuşmada; `` NASİAD olarak “Ramazan da bizim, Muharrem de bizim” anlayışı içerisinde “Kardeşliğimizi derinleştirmek, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı güçlendirmek” düşüncesiyle düzenlediğimiz “Oruç açma programına gelen tüm misafirlerimize saygılar sunuyorum. İnanç ve tarih perspektifinden baktığımız zaman manalı ve kutsi hadiselerin yaşandığı mübarek ayı, Bugün mah-ı Muharremdir, muhibb-i hanedan ağlar, Bu gün eyyam-ı matemdir, bu gün ab-ı revan ağlar, İla yevmil kıyame can ile ehli iman ağlar” ifadeleriyle yas ve matemimizi anlatan Alvarlı Efe Hazretlerinin dediği gibi “aynı zamanda ehli imanın ağladığı “Peygamber Efendimiz (S.A.V)’nin torunu, İmam Ali Efendimizin evladı, Hz Fatma annemizin kuzusu İmam Hüseyin efendimiz ve Kerbela şehitlerini dua dua andığımız ve ağladığımız günlerdir. Sevgileri dini bir vecibe sayılan Ehl-i Beyt’in hüznü ve Peygamber neslinin maruz kaldıkları eza ve cefalar hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Gönüllerimizin hüzünle birlikte yumuşadığı, sabır ve hoşgörümüzün öne çıktığı bu mübarek günlerde, burada bir araya gelerek dua, salat ve selamlarımızı gönderdiğimiz başta Peygamber Efendimiz (S.A.V.) olmak üzere ehl-i beytten bizlere intikal eden sevgiyi, barışı, tevazuyu ve yardımlaşmayı, başkaları için yaşamayı, hatırlamalı ve hatırlatmalıyız.. Bizler inancımızdan, tarihimizden ve toprağımızdan devraldığımız birlikte yaşama mirasımızı aynı sofralarda bir araya gelerek, aramızdaki farklılıkları inancımızın zenginlikleri sayarak,tak noktalarımızı ön planda tutarak sinelerimizi birbirimize açabileceğimizin bilincindeyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Niksar Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Sıtkı İkizoğlu ise yaptığı konuşmada; “Muharrem ayının diğer aylar arasında farklı bir yeri var. Çünkü içinde 10 peygambere 10 ikramın verildiği aşure gibi önemli bir günü barındırıyor. Muharrem ayının ilk günü yani hicri yılbaşıdır. Bu ayın diğer aylar arasında farklı bir yeri var. Çünkü içinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Bugünde on peygamberine on farklı ikramda bulunan Allah (cc), bizlere de af ve mağfiret için imkânlar sunuyor. Peki, bu kutlu ayı nasıl değerlendirmeli? Asr-ı saadet döneminde sahabeden biri Peygamberimiz’in (sas) yanına gelir ve “Ramazan’dan sonra ne zamanuç tutmamı tavsiye edersiniz?” diye sorar. Peygamberimiz, “Muharrem ayındauç tut. Çünkü o, Allah’ın ayıdır. Bu ayın onuncu gününde tutulanucun Allah katında, o günden önceki bir senenin günahlarına kefaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum.” cevabını verir.

On peygambere on ikram

1. Hz. Musa’nın denizi yarması üzerine Firavun iledusu sulara gömüldü.

2. Cudi Dağı’nın üzerine Hz. Nuh gemisini demirledi.

3. Balığın karnından Hz. Yunus, bu günde kurtuldu.

4. Hz. Âdem’in tövbesi kabul edildi.

5. Hz. İsa, aşure günü dünyaya geldi ve o gün semaya yükseldi.

6. Kardeşlerinin attığı kuyudan Hz. Yusuf bu günde çıkarıldı.

7. Hz. Davud’un tövbesi kabul edildi.

8. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail doğdu.

9. Hz. Yusuf’un hasretinden dolayı gözleri kapanan Hz. Yakub görmeye başladı.

10. Hz. Eyyûb, hastalığından o gün şifaya kavuştu.

Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem`in 10`u aşure günü. Bu ayın diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, aşure gününün de diğer günler içinde bereketli bir yeri var. Allah katında önemli olduğu Fecr Sûresi`nin ikinci ayetinde, ``On geceye yemin olsun.`` ifadeleriyle anlatılıyor. Allah (cc), bu gecelere yemin ederek onların bereketini bildiriyor. Muharrem ayının onuncu günü Hz. Hüseyin`in Kerbela`da şehadetine denk geldiğinden Aleviler olarak 12 günuç tutarız. Buucun adı `yasucu`dur. 12. günden sonra İmam Hüseyin`in oğlu Zeynel Abidin sağ kurtulduğu için hem aşure kaynatır hem de kurbanlar keseriz. ``Şükürler olsun Ehli Beyt`in sonu kesilmedi.`` diye. Kerbela`da İmam Hüseyin`e su verilmediği için su içmiyoruz. Muharremucunda 12 gün boyunca su ihtiyacı başka sulu gıdalardan alınıyve et yenilmiyor`` dedi.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar yaptığı konuşmada; ``Böyle birlik ve kardeşliği içeren bir iftarda bulunmaktan çok mutluyum. Biz bütün saldırılara rağmen Ramazan da bizim, Muharrem de bizim diyerek birbirimize daha fazla sarılmamız beni mutlu etti. Niksar yani benim tabirimle küçük Türkiye Niksar`da olan bu tablo dağılarak tüm Türkiye`yi saracak. Bu gece buraya gelerek bizleri onurlandıran sizlere teşekkür ediyorum`` dedi.

Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise konuşmasında; ``Burada yaşanan bu birlik ve beraberlik tablosu beni çok duygulandırdı. Bilindiği gibi Muharrem ayı bizler için hüzün ayıdır. Hz. Hüseyin`in şehit olmadan önce Allah`a yakarışını biliyoruz. Hz. Hüseyin yakarışında demiştirki; ``Ey Allah`ım eğer ki bu çatışmadan galip gelmeyeceksem, çatışmadan galip gelemeyeceksem dökülen kanım o ümmetin birliğine ve beraberliğine vesile olsun demiştir``. Bu duygu ve düşüncelerimle bu geceyi tertip edenleri kutluyor, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun diyorum`` dedi.

Gece konuşmalarla son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41