USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sesimiz Gazetesi Sahibi İlhan Uluözlü’den Belediye Başkanı Yazıcıoğlu'na Ziyaret

Sesimiz Gazetesi Sahibi İlhan Uluözlü 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonucunda Tokatlıların takdiri ile seçilen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sesimiz Gazetesi Sahibi İlhan Uluözlü’den Belediye Başkanı Yazıcıoğlu'na Ziyaret
05-04-2024 12:55
05-04-2024 14:27
TOKAT
Google News

Sesimiz Gazetesi Sahibi İlhan Uluözlü 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonucunda Tokatlıların takdiri ile seçilen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Yazıcıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada seçim sürecinde nezaketle başladıklarını ve sonlandırdıklarını belirterek, Tokat'ın uyumlu çalışma ile yükseleceğine vurgu yaptı.

HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİ İLETİLDİ

Sesimiz Gazetesi Sahibi ve Tokat Hürsöz Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü, Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu’na hayırlı olsun dileklerini iletti.

“NEZAKETİMİZLE DİĞER İLLERE ÖRNEK OLDUK”

Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu “Seçim sürecine nezaketle başladık bence nezaketle de bitirdik. Dün sosyal medyaya bakma fırsatım oldu. Her yerde biz varız. Tokat örnek olacak dedik, bismillah deyip ilk göreve başlayışımızda diğer illerde örnek gösterildik. Eyüp Bey de devir teslim törenine teşrif ederek nezaket gösterdi, sağ olsun. Görevi devretti, çok da güzel bir konuşma yaptı. Allah razı olsun. Her zaman başımın üstünde yeri var. Nihayetinde on yıllık Tokat’a hizmetleri var. Bu hizmetlerin hiçbirinin üstü örtülemez. Bu çıtayı daha da yukarılara çıkartarak devam ettirmek lazım. Güzel bir örnek teşkil ettiğimizi düşünüyorum Türkiye'ye.” Dedi.

“TOKAT, UYUMLU ÇALIŞMA İLE YÜKSELECEK”
Uyumlu çalışma vurgusu yapan Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu, “Her şey belediyeden ibaret değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bırakın Tokat'ı birçok ilde bir şey yapmak mümkün değil. Burada bu desteği kimle sağlamam lazım? Milletvekilleriyle… Sağ olsun diğer Ak Parti milletvekillerimiz aradılar. Tebrik ettiler. Desteklerini ifade ettiler. Bunlar çok güzel şeyler. Ama buradaki kilit noktalardan bir tanesi de Yücel Bey. Gerçekten partiden öte bir performans ortaya koyarak herkese temas etmiş. Aslında rahmetliye çok benziyor yaptığı işler. Herkesle bir diyalog kurmuş. Şimdi biz öyle güzel bir ahenk kurduk ki… Yücel Bey ah şu yetki bizde olsa ben neler yaparım derdi hep. Şimdi hem merkezi hükümet hem milletvekilleri arkamızda, hem belediye bizde. Güzel de bir il teşkilatı gördüm. İnsanların farklı söylemleri yavaş yavaş çürümeye başladı. İşte MHP gelirse kapıdan içeri kimse giremez. Bak sabahtan beri kapımız açık, gelen gidenimiz bol. Kimseyi alamadığımız falan yok. Tabii ki bazıları memnun olurken, bazıları memnun olmayacak. Herkesi memnun edecek halimiz yok. Ama bunu görecekler. Bir ittifaka ortağız, birbirimize sırt dönemeyiz. Çünkü ülkeyi beraber yönetiyoruz. Ama Tokat'ın milletvekiliyle, belediyesiyle, partisiyle de bir uyuma ihtiyacı var. İnşallah bu da bir rol model olacak. Yoksa biri birinden kopuk olduğunda bir şey yapamıyorsun. Çok sınırlı ve aciz kalıyorsun. Biz bunu beş sene içerisinde bu uyumu da sağlayarak ortaya koyacağız. İşte dün Tokatspor konusu gibi... Şimdi bazı konularda ben konuşurum, bazı konularda da Yücel Bey… Yücel bey’e sözü bırakmamın sebebi oydu. Niye? E haklı olaraktan sen konuş dedi ama ona da bırakmam lazım çünkü Tokatspor markası ile o ilgileniyor şu anda. Projeler için ben irademi ortaya koyacağım ama yani Tokat sınırları içerisinde iradeyi ortaya koyabilirim ama onun takibini bakanlıkla olan süreçleri evet beraber gideceğiz kontrol edeceğiz ama onun önderliğinde gideceğiz. Onun bazı kelamlar etmesi gerekiyor. Bu uyumdan bahsediyorum. Yani onun orada olması bize güç katacak. O zaman Tokat bu konuda daha ciddi anlamda yatırım alacak. Biz uyum yakaladık. 
Ben bütün söylemlerimin hepsinin arkasındayım. Ama elimizde sihirli değnek yok. Ama bir yerden başlayacağız.” şeklinde konuştu.
ÖZGÜR ÖZEL İLK OLARAK YAZICIOĞLU’NU TEBRİK ETTİ
Kendisini ilk tebrik edenin CHP Genel Başkanı Özgür Özel olduğunu kaydeden Başkan Yazıcıoğlu, “Beni tebrik eden ilk kişi Özgür Özel oldu. Sonuçların açıklandığı seçim akşamı aradı ve hatta şu ifadeyi kullandı. Ben şok geçirdim. Dedi ki; “ben kendi belediye başkanlarımı bile henüz tebrik etmedim İstanbul dahil… Seni takip ediyorum. Senin zaten babana hayranım. Rahmetliye örnek alarak devam ettin. Seni adaylığın sürecinde de takip ettim. Tebrik ediyorum. Tokat'a senin için geleceğim. Seni ziyaret edeceğim. Genel başkanını da şimdi arıyorum. Ona da ayrı tebriklerimi sunacağım. Senin gibi insanı siyaset sahnesine kazandırdığı için her ne kadar rakip olsak da… Seni takip edeceğim, seni destekleyeceğimi bilmeni isterim” dedi.
“BU TELEFON BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI”
Bu telefonun karşısında şaşkınlığını saklayamadığını belirten Yazıcıoğlu, “Baktığında muhalefet partisi genel başkanı, aramasa kimse niye aramadın diye sormaz. Şu var demek ki rahmetlinin kimliği, Yazıcıoğlu kimliği, gerçekten herkesi kucaklayan bir kimlik. Beni aramasının tabii temel nedenlerinden bir tanesi rahmetliye duyduğu sempati ve muhabbet. Ama bir başka bir partinin genel başkanının tebrik ediyor olması da özellikle bir ana muhalefet lideri için ayrı bir nezaket ayrı bir jest. Demek ki bizim yürütmüş olduğumuz buradaki siyasi kampanya; hani partisi olmayacak, mezhep olmayacak sözlerimiz de rahmetliyle örtüşünce ne güzel bir sonuç verdi. Üstüne de güzel bir devir teslim töreni işi parlattı. Şimdi bu uyumu devam ettirip, Tokat’ı gerçekten rol model yapabiliriz. Türkiye'nin buna çok ihtiyacı var. Bıktı insanlar tartışmaktan. Kavga etmekten bıktık, tartışmaktan bıktık, taraf olmaktan bıktık” ifadelerini kullandı.
“YÜZDE YÜZ ÇÖZERİM DİYEN YALAN SÖYLER”
Tokat Trafiği için ayağı yere basan projeler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Yazıcıoğlu’nun yaptığı açıklamalar da dikkat çekti. Başkan Yazıcıoğlu, “Trafiği birkaç tane hamleyle rahatlatmaya çalışacağız ama şöyle bir durum var. Bunu kabul edelim. Yapılacak tek bir hamle var. GOP Bulvarı’nı ve Behzat Bulvarı’nı geliş gidiş olarak tek şeride düşürmek. Eyüp Bey de trafik uzmanlarını getirmiş, Rektör Bey de buradaydı. Akademisyenlerimizle değerlendireceğiz, gerekirse dışarıdan da yardım alacağız. Yoğun olan yerler için yeni çözümler belirleyeceğiz. Ama bunların en temel noktalarından bir tanesi de bu alt geçitler üst geçitler olacak. Belli başlı kavşaklarda bu şekilde belki bir nebze daha rahatlama sağlayabiliriz. Trafik sorununu yüzde yüz çözmek için şehrin tamamıyla yenilenmesi gerekir. O da ne yazık ki bu beş yıllık sürede en fazla şu olabilir; çok riskli bölgelerde kentsel dönüşüm olabilir. Bu şehir merkezine ana caddeye, Gaziosmanpaşa caddesine inmez. GOP Bulvarı çok kıymetli bir cadde. Belki belli başlı ve riskli yerlerde güçlendirmelere teşvik edilebilir. Biraz daha sağlam olması bakımından. Onun için de kent estetiği bakımından şu tabela kirliliğine bir son vereceğiz. Şehir düzenlemesi, şehir estetiği dediğimiz konu da önemli. Vali bey de bu konuda ön ayak oluyor. Tabela düzenlemesiyle böyle çok vizyonel bir cadde haline getirmeyi planlıyoruz. Yapılacak çok şey var ama bunların hiçbiri -affınıza sığınıyorum- yüzde yüz kesin çözüm olmayacaktır. Yani bu kadar eski sıkışmış bir şehirde yüzde yüz çözüm üretebilirim diyen adam yalan söyler” dedi.
BAŞKAN YAZICIOĞLU KALDIRIM İŞGALLERİ VE ŞEHİR DÜZENSİZLİĞİNE NEŞTER VURACAK
Çok öncelerde şehrin iyi planlanlandığını fakat sonra belirli periyotlarla bu düzenin katledildiğini söyleyen Yazıcıoğlu, “Yeni yerleşim yerleri de aslında vahim durumda. Yani kaldırımlar düzensiz, biri yüksek biri alçak biri dar biri geniş. Zabıtayı baya göreceksiniz... Herkes ayağını denk alacak. Burada herkes şunu bilecek. Kural neyse, kaide neyse ona riayet ediliyor. Ben şimdi sırtımı babamın bıraktığı mirasa veriyorum. Rahmetli babamın özelliği neydi? Kanuna hakkaniyetle uyardı değil mi? Eğer benden yanlış bir şey isteniyorsa kimse kusura bakmasın. Bu konuda benim tavizim yok çünkü ben babamın oğluyum. İşlerde kolaylık gösterilebilir tabi ama darılıyorsan darılabilirsin. Yapacak bir şey yok. Kimseye istisna tanınmayacak, kimse kayırılmayacak. Ne olacaksa olacak. Şimdi göreceksiniz bayramdan sonra Tokat'ın çehresini. Sınırlar belirlenecek o sınırlardan bir milim dahi malları dışarı koyma şansları olmayacak. Fırınlar denetim altına alınacak. Düzene girecek. Birileri düzelecek ama kitlesel bir mutluluk olacak. Benim derdim kitlesel mutluluk. Birileri üzülecek ama bu üzülenler muhakkak yanlış yapanlar olacak.” İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41