USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

Niksar Bedensel Engelliler Derneği engellilere yönelik Bilgisayar bakım onarım ve arıza kursu projesi onaylandı.

Niksar Bedensel Engelliler Derneği engellilere yönelik Bilgisayar bakım onarım ve arıza kursu projesi onaylandı.
21-10-2013 09:28
Google News

Niksar Bedensel Engelliler Derneği engellilere yönelik hazırladığı ve Niksar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle “ Bilgisayar Sistem Kurulum Onarım ve Arıza Giderme” meslekleri üzerine hazırlamış olduğu proje Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında Niksar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen programa Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Duran Yadigar, Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Menderes Kaya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bekir Fındık ile Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Remzi Kökçe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bekir Fındık toplantıda yaptığı konuşmada; ``Bizler iş arayan vatandaşlarımıza iş bulan bir kurumuz. Yanı sıra kuruma kayıtlı vatandaşlarımıza daha rahat iş bulmaları için meslek edindirme kursları tertip ediyoruz. Bugün burada Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Niksar Bedensel Engelliler Derneği işbirliğiyle bir proje yapıldı. “ Bilgisayar Sistem Kurulum Onarım ve Arıza Giderme” mesleği üzerinde 10 kişilik bir proje bu. Bu projenin toplam bütçesi 45 bin 190 TL`dir. Kursumuz üç ay sürecek. Üç ay boyunca hem eğitmen arkadaşlarımızın ücretleri karşılanacak. Aynı zamanda da kursa katılan arkadaşlarımıza günlük 20 Tl cep harçlığı verilecek. Hem arkadaşlarımız böyle birtamda kurs görecekler. Bununla beraber birer meslek sahibi olacaklar. Böylelikle engelli arkadaşlarımız sosyal hayata daha kolay bir uyum sağlayacaklar. Biz böyle projeleri önemsiyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerini böyle projeler yapmaya davet ediyoruz`` dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Menderes Kaya ise yaptığı konuşmada; ``Engellilere yönelik bir projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Projemiz bütçesi 45 bin 190 TL`dir. Bunun 14 bin 800 TL`si cep harçlığı, 12 bin 495 TL`si temizlik malzemesidir. Temizlik Malzemesini biz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak karşılayacağımızı taahhüt ettik. Ayrıca bilgisayarların kasası, ana kartları, cd ve hard diskleri temin ettik. Kapımız Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak sonuna kadar açıktır. Ben Niksar Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İşkur`a ve Niksar Bedensel Engelliler Derneğine teşekkür ediyorum`` dedi.

Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu yaptığı konuşmada; ``Konuşmaların başında söylendi. Engelliler hayata bir sıfır geride başlıydiye. Niksar`da ki engellilerimiz hayata bir sıfır önde başlıyor. Hepsinde son derece bir yaşama arzusu, irade var. Biz çoğu zaman onlara gıpta ediyoruz. Onları her zaman için destekliyoruz ve tebrik ediyoruz`` dedi.

Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Remzi Kökçe ise yaptığı konuşmada; ``Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİKBED) nin yapmış olduğu çalışmalardan birinin tanıtımını yapmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Niksar Bedensel Engelliler Derneği, Niksar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş Kur Tokat İl Müdürlüğü birlikteliği ile yapmış olduğumuz ENGELLİLERE YÖNELİK BİLGİSAYAR SİSTEM KURULUM BAKIM ONARIM VE ARIZA GİDERME KURSU PROJESİNİ faaliyete geçirip çalışmalarımıza kursiyerlerimizle birlikte başlamış bulunmaktayız.

Proje iş kur Tokat İl Müdürlüğü tarafından finanse edilmektedir. Proje eğitim kurs süremiz 74 iş günü olup 368 saattir.Kursumuzdan 15 yaşını tamamlamış ilköğretim mezunu engelli bireyler yararlanmaktadırlar.Kursiyerlerimize kurs süresince günlük 20 tl cep harçlığı verilmektedir.Engelli kardeşlerimiz kurs çalışmalarımızla çağın gerekliliği olan bilgisayar kullanma ve bakım onarım gibi temel bilgileri öğrenecek çalışma hayatına katılabilecek yaşamını daha kolay bir şekilde sürdürebilecektir.Proje de emeği geçen İş Kurumu Tokat müdürümüz İbrahim Akpınar`a ve ekibindeki tüm çalışanlarına Halk Eğitim Müdürümüz Menderes Kaya ya engelli meclis başkanı Mustafa Çakmak`a kıymetli kurs hocalarımıza teşekkür ederek çalışmalarında başarılarının devamını temenni ediyoruz.Son zamanlarda hükümetimizin engelliye yönelik yapılan çalışmaları güzel ve engellilerin refah düzenleri eskiyeanla daha  da iyi durumdadır.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.Engelli bireyler eşitlik ve eşit haklardan yararlanmayı talep ediyorlar.Toplumumuzda engelli bireylere acıma ve merhamet duygularıyla bakıldığı bir gerçektir.Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmaları içinde yaşadıkları topluma fark katmakta ve zenginlik kazandırmaktadır.Hak temelli bakış açısıyla sorunlar ele alınmalı ve gerekli idari yada hukuki yollarla bunların çözülmesi için bizlere çok iş düşmektedir.Bu sorunları el ele vererek çözeceğiz çözeceğiz başka natifi yok. Buradan bizleri yalnız bırakmayan desteklerini esirgemeyen tüm amirlerimize, müdürlerimize ve başkanlarımıza tek tek teşekkür ederek Bizler Sizlerle Güçlüyüz Sloganıyla saygıyla sunuyorum`` dedi.

Düzenlenen toplantıda projenin bütünlüğünden bahsedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41