USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

BİR GÜNLÜK UYARI EYLEMİ

BİR GÜNLÜK UYARI EYLEMİ
04-06-2013 10:21
Google News

SES Tokat İl Başkanı Tayyar Özcan, “Tüm sağlık emekçilerini 5 Haziran‘da sağlık hakkımıza, iş ve işyeri güvencemize sahip çıkmak için bir günlük uyarı grevine çağırıyoruz” dedi.

SES Tokat İl Başkanı Tayyar Özcan, yatığı yazılı bir basın açıklamasıyla 5 Haziran’da tüm sağlık çalışanlarını bir günlük uyarı grevine çağırdı. Başkan Özcan, Sağlık Hizmetinin tüm aşamalarında birlikte çalışanlar olarak; hekiminden-diş hekiminden hemşiresine-ebesine, sağlık teknisyeni/teknikerinden idari personeline, biyologundan psikologuna, radyoloji teknisyen/ teknikerine, laborantına, diyetisyenine, fizyoterapistine, tıbbi sekreterine, sosyal hizmet uzmanına…Taşeron, sözleşmeli, kadrolu gibi çalışma ayırımı olmaksızın, yıllardır dillendirdiğimiz, taleplerimize yönelik düzenlemeler için hiçbir adım atılmadı.

 

 Bu düzenlemelerle ilgili olarak bizlerle, sağlık alanındaki Emek ve Meslek örgütleriyle iletişim kurulmadı, oluşturduğumuz görüşler ve öneriler görmezden gelindi,sesimiz duyulmadı.Halkın sağlık hakkı,sağlık hizmetine engelsiz ulaşması ve çalışanların nitelikli sağlık hizmeti vermeleri açısından zorunlu olan düzenlemeler konusunda hiçbir adım atılmadı.

Bizler; Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanındaki Sendika olarak, bize destek olan diğer emek ve meslek örgütleriyle birlikte (TTB,TDB,Devrimci Sağlık İş,Türk Hemşireler Derneği, Söz-Sen, Türk Psikologlar Derneği gibi) ;

-   13 Mart 2011 tarihinde Ankara’ya yürüyen sağlık emekçileri olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük beyaz eylemini gerçekleştirdik.

-  19-20 Nisan, 21 Aralık tarihlerinde, 19 Nisan-23 Mayıs 2012 tarihlerinde yüksek katılımlı GREV’ler gerçekleştirdik.

-  2011-2012 yıllarında İş Yeri Sağlıkçılar Meclisleri/insiyatifleri ve Kent Sağlık Meclisleri Kurduk. Eylemler-Etkinliklerganize ettik.Talepleri hizmet sunanlar ve alanlar olarak birlikte haykırdık.

-   5 Ocak 2013 günü Türkiye’nin dört bir yanından gelen temsilcilerle “Türkiye Büyük Sağlıkçılar Meclisi” toplantısı yaptık. Çalışanların sorunlarını ve halkın sağlık hizmetine erişimi ile ilgili engelleri belirledik,kamuoyuyla paylaştık,görmezlikten-duymazlıktan gelindi.

-  14 Mart Tıp Haftasında “14 Mart’ta 14 Talep” diyerek Sağlık alanındaki karmaşanın çözümü için Türkiye’nin her yanında beyaz yürüyüşler yaptık, görmezlikten-duymazlıktan gelindi.

-   Sağlık Çalışanları olarak görevimiz başında her gün şiddete maruz kaldık.

17 Nisan 2013 günü şiddeti doğuran ve besleyen nedenler karşı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı G(ö)REV’deydik, görmezlikten-duymazlıktan gelindi.

Görmezlikten ve duymazlıktan gelenlere karşı mücadelemiz sürüyor, sürecek… !

Taleplerimiz açık ve nettir.

1-Sağlıkta Dönüşüm Programı, bu programın uygulamaları ve en son uygulamaya geçirilen Kamu Hastane Birlikleri sürecinde gerek Birlik içinde yer alan hastaneler arası, gerekse birlik dışına geçici ve kalıcı görevlendirmeler yaşanmaktadır. Çalışanlar nerede çalışacaklarıyla ilgili olarak sürekli belirsizlik içindedir.”İş ve işyeri güvencesi” kalmamıştır. Tüm sağlık çalışanları olarak bu güvencemizin sağlanmasını istiyoruz.

2-Performansa göre çalışma sağlık hizmetinin niteliğini alabildiğine düşürmüş, çalışanları baskısı altına almıştır.Bu yetmiyormuş gibi performansa göre yapılan ek ödemelerin “ödeme güvencesi”tadan kalkmıştır.Kaldı ki bu ödemeler emekliliğe yansımamakta, gelecek güvencesi sağlamamaktadır. Bizler;” performans yerine, emekliliğe yansıyacak, ödeme güvencesi olan ücret”, ücretlerimizin vergi dilimi ile erimesine son verilmesini istiyoruz.

3-Özellikle Kamu Hastane Birlikleri uygulaması sürecinde daha da artan iş yükü, eksik kadro ile hizmet vermek zorunda kalmamı, 56-65 saatte varan haftalık mesailere neden olmakta, bizleri esnek-kuralsız, görev tanımı dışında çalışmak zorunda bırakmaktadır. Nitelikli bir sağlık hizmeti için standart kadro esaslarına uyularak eksik kadroların tamamlanmasını; çalışanların, görev tanımları dışında ki işlerde çalıştırılmamasını, çalışanların esnek-kuralsız ve insan yaşamıyla bağdaşmayan biçimde çalıştırılmasına son verilmesini istiyoruz. Sağlıkta “taşeron” olmaz ! Bu nedenle taşeron çalıştırma biçimi ve güvencesiz çalışma terk edilsin istiyoruz.

4-Özel Sağlık Kurumlarındaki sağlık çalışanları hem iş, hem ücret güvencesinden yoksun, günde 12 saate varan sürelerle köle gibi çalıştırılmaktadır. Özel Sağlık Kurumlarındaki sağlık çalışanlarının iş ve gelir güvencesinin sağlanmasını, sendikalar, meslek örgütü ve derneklerinin bu konuda taraf olmasını istiyoruz.

5-Sağlık Haktır ! Herkesin sağlık hizmetine engelsiz erişimi sağlanmalıdır. Oysa; sağlık hizmetine erişimin önünde birçok bürokratik engel dışında, Genel Sağlık Sigortası Priminden, her kademede ödenmesi zorunlu katkı-katılım payı ve ilave ücretler gibi parasal engeller mevcuttur.Bu engeller ve nitelikli bir sağlık hizmetine ulaşamama, hizmeti alamayanlarla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmekte,sağlık çalışanına şiddet olarak yansımaktadır.Sağlık hizmetine ulaşmanın önündeki parasal engellerin, katkı-katılım payı ve ilave ücretlerin kaldırılmasını istiyoruz.  

Görmeyenlere, Görmezden Gelenlere, Duymayanlara İnat;

-  İş ve İşyeri Güvencesi

-  Ücret Güvencesi ve Performans Yerine Emekliliğe Yansıyacak Ücret,

-  Ücretlerimizin Vergi Dilimiyle Erimemesi

-  Can Güvencesi

-  Sağlık Hakkı için Mücadelemizde kararlıyız.

Tüm sağlık emekçilerini 5 Haziran‘da Sağlık Hakkımıza, İş ve İşyeri Güvencemize Sahip çıkmak için bir günlük uyarı Grevine çağırıyoruz.

Halkımızı, 5 Haziran’da yapacağımız greve, hastane ve sağlık birimlerine müracaat etmeyerek bizlere destek olmaya ve en temel hak olan “Sağlık Hakkı”’na sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41