USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

9. Polat Baba Şenlikleri Ormancık Köyünde(Şadoğlu) büyük bir katılımla gerçekleşti.

9. Polat Baba Şenlikleri Ormancık Köyünde(Şadoğlu) büyük bir katılımla gerçekleşti.
18-06-2013 10:16
Google News

Niksar Ormancık Köyünde geleneksel olarak yapılan Polat Gazi (Polat Baba) Anma Kültür ve Turizm Etkinliklerinin 9.ncusu düzenlendi. Programa Tokat Vali Yardımcısı M. Suphi Küsbeci, Erbaa Kaymakamı ve Niksar Kaymakam Vekili Abdülkadir Demir, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, CHP İl Başkanı Duran Kum ve yönetimi, CHP Niksar İlçe Başkanı Zafer Başar ve Yönetim, CHP Niksar Kadın Kolları Başkanı Sezer Turaçlı ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ormancık Köyü Muhtarı İsmail Şinay, düzenledikleri etkinliklerde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

         Niksar Ormancık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer Cıkla ise yaptığı açıklamada, sekiz yıldır yaptıkları Polat Gazi (Polat Baba) Anma Kültür ve Turizm Etkinliklerinin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediklerini ifade etti. Cıkla; `` Sekiz yıldır sürdürdüğümüz etkinliklerin bu yıl dokuzuncusunu yapıyoruz. Bizi düzenlediğimiz bu etkinliğimizde yalnız bırakmayan tüm herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca önceki senelerde de olduğu gibi bu yılda ana sponsorumuz olarak bizlerin yanında olduğunu gösteren ve kendisi işlerinin yoğunluğu nedeniyle aramızda bulunamayan İş Adamı Mehmet Şencer’e de teşekkürü bir borç biliyorum. Öncelikle yaptığımız Ormancık Köyü Kültür Evi inşaatımız sona erdi ve faaliyete açıldı. Aslında bugün binamızın açılışını yapacaktık. Ama programımız çok yoğun olduğundan bu açılışı gerçekleştiremeyeceğiz. Bu binamız sadece Ormancık’a hizmet vermeyecek. Tüm bölgemizin hizmetindedir. Bu binanın sahibi gönlünden Ormancık geçenlerindir. Bu binamız Ormancık halkının destekleriyle bu binayı yapmayı başardık. Kasım ayında inşallah cem zamanında Vali Yardımcımız ile Kaymakamımızı davet edeceğiz. Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen katılacağının sözünü verdi. Hep beraber buranın açılışını yapacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Erbaa Kaymakamı ve Niksar Kaymakam Vekili Abdülkadir Demir ise yaptığı konuşmada; “Polat Gazi (Polat Baba) Anma Kültür ve Turizm Etkinliklerinin 9.ncusu düzenleniyor. Bu etkinlikte bulunmaktan çok mutluyum. Bu dünyadan nice güzel insanlar gelip geçmiş. Bu güzel insanlar yaptıkları çalışma ve gösterdikleri gayretlerle iyi ve güzel insanlar yetiştirmişler ve yetiştiriyorlar. Bu insanlarımız bizleri kötülüklerden uzaklaşmayı, kötü şeyler yapmamamız için bizleri iyiliğe sevk ediyorlar. İşte bu güzel insanlardan bir tanesi de Polat Babadır. Polat Babada bu dünyadan göçüp gitmiş ama iyi şeyler söylemeye ve iyi şeylere vesile olmaya devam ediyor. İşte bizleri bugün bu etkinlik dolayısıyla buluşturdu. Burada bir tanışma ve kaynaşma meclisi kurduk. Burada sevgiyi ve saygıyı paylaşıyoruz. Buraya dışarıdan gelen misafirlerimize ve burada bulunan vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyve iyi eğlenceler diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tokat Vali Yardımcısı M. Suphi Küsbeci ise yaptığı açıklamada; “Bugün Valimiz Sayın Mustafa Taşkesen aramızda bulunamadı. Mazeretlerinin olduğunu ve kendi yerine benim gitmemi uygun görerek sizlere selamlarını götürmemi istedi. Sizlerle beraber Danişmend Devletinin Kurucusu Ahmet Melik Gazi’nin kardeşi olduğu belirlenen Polat Baba anma gününde sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu tarihi şahsiyet ve manevi kişinin anma gününde birlikte olmak ve bugün vesilesiyle Kültür ve Turizm festivalini düzenleyen köy muhtarımız ve dernek başkanımızı, onlarla beraber heyette bulunan tüm arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyve iyi eğlenceler diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Düzenleyeceğimiz etkinlikte Aşık Gülabi, Yeliz Kurt, Aşık Ereni, Çağlar Deveci, sürpriz sanatçılar sahne alırken ve Gülsinan Yıldırım sunuculuğu üstlendi.

Program sonunda yapılan Polat Gazi (Polat Baba) Anma Kültür ve Turizm Etkinliklerine katılım ve desteklerinden dolayı Tokat Vali Yardımcısı M. Suphi Küsbeci, Erbaa Kaymakamı ve Niksar Kaymakam Vekili Abdülkadir Demir ile sanatçılara Ormancık Muhtarlığı ve Derneğince plaket takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35