USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Balcı, Kaymakamlarla Video Konferans Sistemi Üzerinden Toplantı Yaptı

Vali Balcı, Kaymakamlarla Video Konferans Sistemi Üzerinden Toplantı Yaptı
10-05-2020 15:55
Google News

Vali Dr. Ozan Balcı, Kaymakamlarla video-konferans üzerinden toplantı gerçekleştirerek Koronavirüs (KOVİD-19) salgını ile mücadele kapsamında ilçelerde yürütülen çalışmalar ve yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

 

Toplantıda Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Yüksel Ünal’da hazır bulundu.

 

Koronavirüs ile mücadelenin ele alındığı toplantıda, salgınının engellenmesi için alınan tedbirlerin, kararlılıkla yürütüldüğü vurgulandı. Toplantıda ayrıca Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları, Ramazan ayı yardımları, eğitim yatırımları, Etüt Tokat Youtube kanalı üzerinden yapılan çalışmalar, KÖYDES yatırımları ve diğer çalışmalar  üzerinde duruldu.

 

Yaptığı değerlendirmede, bu zamana kadar gayet güzel çalışmalar yürüttünüz, emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum diyerek sözlerine başlayan Vali Dr. Ozan Balcı “İlçelerimiz sizlere emanet ve Devletimiz ve Milletimiz adına işler yapıyorsunuz. Yılmak yok, yorulmak yok, yılgınlık göstermek yok, beni ilgilendirmez diye bir şey asla yok.  Aşkla, şevkle sadakatle, merhametle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Maske Dağıtımlarımız Devam Ediyor

 

“Maske dağıtımları her ne kadar eczaneler kanalıyla yapılsa da, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz maske üretimi yapıyor. Üretilen maskelerin yarısını ilçelerimize gönderiyoruz. İlçelerimizde de ilçenin büyüklüğüne göre bir veya birkaç tane maske dağıtım noktaları belirleyelim. Milletimiz eczanelerden ve bunun yanında da maske dağıtım noktalarından maske temin edebilsinler.” diyen Vali Dr. Ozan Balcı sözlerine şöyle devam etti “Koronavirüs pandemisi sürecini şu ana kadar kamu kurum ve kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız ile gayet iyi yönettik. Alınan tedbirleri de gevşetmememiz lazım, tedbirlere sıkı sıkıya riayet edilmesi lazım. Bu dönemde özellikle pazar yerleri, marketler, PTT önü, banka önü kuyruklarına çok dikkat etmemiz lazım. Vatandaşlarımız bu konuya hassasiyet göstersinler, ben bu konuyu çok önemsiyorum.” dedi.

 

Yetim Öksüz Çocuklarımızın Her Zaman Yanındayız

 

Vali Ozan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü “Ramazan ayı içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalı ile tespit etmiş olduğumuz Şehit ve gazi çocuklarımızın, öksüz, yetim, engelli, çölyak, romatizmal ve kronik hastalığı olan yaklaşık 2000 çocuğumuzun ihtiyaçları tek tek tespit edilmişti. Şu anda da ihtiyaçlarını göndermeye başladık. Bu grupta bulunan çocuklarımız ile bundan sonraki dönemde de özel olarak ilgilenilmesini istiyorum. Hem hayır duası da alırsınız hem de güzel iş yapılmış olur. Çocuklarımız bizim her şeyimiz ve geleceğimizdir.” dedi.

 

Eğitim Yatırımlarını Önemsiyorum

 

Eğitim yatırımları konusunda tek tek bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, eğitim yatırımlarını önemsediğini belirterek Z kütüphane yapımları, okulların güçlendirilmesi ve yıkılarak yeniden yapılacak okulların yapılması konularının koordineli olarak takip edileceğini ifade etti.

 

KÖYDES Yatırımları İçin 174 Projeye 42 Milyon 38 Bin TL Tahsis Edildi

 

KÖYDES yatırımları ile ilgili keşif ve proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı “2020 yılı KÖYDES projeleri kapsamında 174 proje için ilimize şu anda 42 Milyon 38 bin TL tahsis edilmiştir. İşimizi sonuna kadar takip edeceğiz. İşlerin hızlandırılması için gerekli koordinasyonu ve çalışmaları yapıyoruz. Kaymakamlarımız ve İl Özel İdaresi ekiplerimiz çalışmalarını titizlikle takip ediyor. İşlerin planlanmasını, denetimini ve takibini hep birlikte özenle yapıyoruz.” dedi.

 

Çocuklarımız Bizim Geleceğimiz, Öğrencilerimiz Eğitimlerine Etüt Tokat Youtube Kanalından Devam Ediyor

 

Etüt Tokat ile ilgili ilçelerde güzel çalışmalar yapıldığının altını çizen Vali Dr. Ozan Balcı, “Etüt Tokat’a 25 bin öğrencimiz devam ediyordu. Etüt Tokat’a devam edentaokul 8. ve lise 12. sınıf öğrencilerimiz eğitimlerine Etüt Tokat Youtube kanalı üzerinden devam ediyor. Öğretmenlerimizin desteği gayet güzel, emeği geçen herkesi ayrı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Etüt Tokat TV’de hem üniversiteye hazırlık, hem de liseye hazırlık da güzel çalışmalar yapılıyor. Şu anda arkadaşlar gayet güzel yürütüyorlar. Hedefimiz eğitimde ilk 20 yılda ilk üçe, ilk 5 yılda ilk beşe girmek. Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü EBA programımız var. Bizim de EBA’ya destek olarak öğretmenlerimizin yürüttüğü yüz yüze eğitim programımız var. Öğretmenlerimiz öğrencileriyle e-sınıftamında yüz yüze buluşuyor. Eğitimlerine devam ediyorlar. Velilerimize de şunu söylemek istiyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların eğitimleri bizim için önemli. Eğitimleri ile özel olarak ilgilenmek lazım. Çocuklarımız da zdönemden geçiyorlar. Çocuklarımızla özel olarak ilgilenelim. Çocuklarımıza sahip çıkmak lazım. Buradan emeği geçen bütün öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

Kitap Tokat Kaldığı Yerden Devam Ediyor

 

Kitap Tokat’ın  kaldığı yerden devam ettiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Çocuklarımızın kitap okumasını önemsiyoruz. Kurduğumuz kitaptokat.gov.tr ile öğrencilerimiz kitap taleplerini bizlere iletiyorlar. Yaklaşık 80 bine yakın kitap temin ettik. Ana okulundan liseye kadar kitap listelerimiz oluşturuldu. Öğrencimiz sisteme girerek istediği kitabı seçecek. İnternet imkanı olmayan çocuklarımızda taleplerini 155 veya 156 numaralı telefonlardan iletebiliyor. Çocuklarımızın talep ettiği kitapları Vefa sosyal Destek Grubumuz ve gönüllü öğretmenlerimizle çocuklarımıza ulaştırıyve kitabı hediye ediyoruz. Çocuklarımızı desteklememiz lazım. Çünkü çocuklarımızı şu anda evlerindeler ve evden çıkamıyorlar. kitaptokat.gov.tr’den her hafta bir defa talepte bulunabiliyorlar. Yine 65 yaş ve üstü değerli büyüklerimize de buradan talep ettiklerinde kitaplarını ulaştırıyoruz.” dedi.

 

Şehit Gazi Ailelerinin Her Zaman Yanındayız

 

Şehit ve Gazi ailelerinin Ramazan Bayramı öncesi sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak tek tek ziyaret edileceğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı “İl merkezinde ve ilçelerde şehit gazi yakınlarını ekiplerimizle ziyaret edeceğiz. Türk milleti asil ve şerefli bir millettir. Kendisi için fedakarlık yapanları asla yalnız bırakmaz. Bizler her zaman Şehit ve Gazi ailelerimizin ve Gazilerimizin emrinde olduk, bundan sonrada olacağız.” dedi.

 

Tokat Koyunculuk Merkezi Haline Gelecek

 

Koyunculukla ilgili olarak geliştirdiğimiz pilot proje ile 5 yılda 500 bin koyunu meralarla ve yaylalarla buluşturmayı çiftçimizi ve üreticimizi zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Projenin ilk ayağı bu yıl 100 bin koyun çiftçilerimize ulaşmaya başladı. Şuna inanıyorum ki; Bu proje gerçekten Türkiye’ye örnek bir projedir. Proje ile çiftçimizi, köylümüzü kalkındıracak ve refah seviyelerini önemli ölçüde artıracağız. Bizler Devlet olarak her zaman üreticinin, çiftçinin yanında olduk, bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz. İlimiz hayvancılığın merkezi olacak. Tokat’ta da küçükbaş hayvancılığı geliştireceğiz. İlde Valiliğimizin koordinasyonu ve denetiminde, ilçelerde kaymakamlarımızın destekleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü, yoğun bir şekilde çalıştı. Bir sistem kurduk. İl ve ilçelerimizde müracaatlar alındı ve alınmaya devam ediyor. Gerekli inceleme ve değerlendirmenin ardından çiftçilerimizle sözleşme imzalıyoruz. 130 çiftçimizle sözleşme imzalandı. Yaklaşık 1400 çiftçimizin projenin bu yılki ilk ayağından yararlanmasını hedefliyoruz. Bu projeyi çok önemsiyorum. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Vefa Sosyal Destek Grubu Ekiplerimiz Devletimizin Gerçek Sahibi Milletimizin Her Zaman Yanındadır

 

Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalarını çok iyi gittiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kimsesiz vatandaşlarımız için Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz her zaman  hazır ve nazırlar. Bu vatandaşlarımızın evlerine kadar hizmet götürüyoruz. Şu ana kadar 30 bine yakın talep değerlendirildi. Devletimizin milletimizin imkanları güçlü. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Gerek maddi yardımlar ile gerek gıda yardımları ile vatandaşlarımızın yanında olduk. Devletin gerçek sahibi millettir. Millet ne kadar zenginse devlette o kadar zengindir. Bizim asli işlerimiz Vatandaşımızın Milletimizin aç açıkta kalmamasıdır. Her ne kadar toplumumuzun dayanışması yüksek olsa da, mesuliyet bizim omuzlarımızdadır.” dedi.

 

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerini şöyle noktaladı ; “Çalışmalarınız gayet güzel gidiyor, çalışmalar için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Milli birlik beraberlik içerisinde inşallah bu süreci atlatacağız. Şimdiden yaklaşan Ramazan bayramınızı kutluyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35