USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

Tokat İli Sürdürülebilir Turizm Stratejisi Eylem Planı hazırlanması çalışmalarının ilki Niksar’da paydaşların katılımıyla yapıldı.

Tokat İli Sürdürülebilir Turizm Stratejisi Eylem Planı hazırlanması çalışmalarının ilki Niksar’da paydaşların katılımıyla yapıldı.
24-01-2013 10:08
Google News

Tokat Valiliği’nin himayelerinde başlatılan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “ 2012 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı” kapsamında sağlanan mali destek kapsamında “ Tokat Turizm Tanıtma Derneği (TUDER), Tokat Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülmekte olan Tokat İli Sürdürülebilir Turizm Stratejisi Eylem Planı Projesi hazırlanması çalışmalarına altık oluşturacak bilgilenme ve bilgilendirme çalışmalarının ilki Niksar Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı.

Eylem planı hazırlık çalışmaları, danışman firma Proje Ekip Başkanı ve GOP Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi Prof. Dr. Salih Barışık başkanlığında, GOP Üniversitesi Akademsiyeni Yrd. Doç. Dr. Rüştü Yayar, GOP Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fikret Gürses, Ziraat Mühendisi ve danışman firma temsilcisi Funda Gönendik’dan oluşan proje ekibi tarafından ve Tokat Turizm Tanıtma Derneği ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı refakatinde yürütülmekte.

Tokat Turizm Tanıtma Derneği ile Tokat Sanayi ve Ticaret Odası’nın refakatinde, Funda Danışmanlık firması tarafından yapılmakta olan eylem planı hazırlanması çalışmalarının ilki, Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar Kent Konseyi Başkanı Duran Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü R.Şaban Yavuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ekrem Özşen, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Uğur Tamer Çelik, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ömer Çizmeci, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Lüleci, NİDOST Başkanı İlker Melikoğlu, Niksar Meslek Yüksek Okulu Akademisyeni Zekai İmre, konaklama sektörü temsilcileri; Nuri Park Otel Müdürü Ahmet Erdoğan, Reşadiye Doğa Termal İşletmesi Muhasebe Müdürü Levent Yıldız ve Erol Bel, Ayvaz Park Otel’den Atilla Yılmaz, Doruk Otel sahibi Sıtkı İkizoğulları, Aşğana Yerel Yemekler İşletmesi temsilcisi Nagihan Ertekin, Niksar Belediyesi’sinden Atalay Kipeci, Elif Ertekin, Nuri Tüzmen, Yeşil Niksar Gazetesi Muhabiri Mehmet Türkü’nün katılımıyla yapıldı.

Söz konusu eylem planının hazırlanmasında kullanılacak Niksar anket çalışmaları ve iki gün süren saha araştırmaları ve envanter oluşturulmasına zemin hazırlamak üzere yürütülen fotoğraflama çalışmaları da danışman firma tarafından gerçekleştirildi.

Toplantının açılışını yapan ve proje ekip başkanlığını yürüten GOP Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Salih Barışık, ,şimdiki durumdan ve geçmişten esinlenerek geleceği düzenlemeye çalışan bir yönetim işlevi olarak da ifade edilebilecek Tokat Turizm Stratejisi Eylem Planı Projesi’nin Tokat’ın tüm ilçe ve yerleşim birimleriyle turizmde gelişmesi ve markalaşması için, sorunların, çözümlerin, çözümde kim/kimlerin yer alacağının, finansman dâhil çözüme kim/kimlerin nasıl katkı sağlayacağının ve çözüm sürelerinin belirlendiği bir yol haritası olacağını belirtti.

Prof.DR. Salih Barışık, eylem planının bir dönemde turizm sektöründe ulaşılmak istenilen hedefleri, bu hedeflere varabilmek için yararlanılabilecek araçları, olanakları, yapılacak işleri, iş zamanlamasını ve işlerin sorumlularını gösteren disiplinli bir düzenleme olacağına vurgu yaparak, hedeflerinin olanaklar ölçüsünde geleceğe yön vermek ve geleceği şimdiden yaratmak olduğunu söyledi.

Açılış sunumunun ardından ilk söz alan Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar’ın turizm alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydederek, söz konusu eylem planı hazırlık çalışmalarının Niksar’daki turizmin geliştirme çabalarına ivme kazandıracağını ifade etti ve bu çalışmadan dolayı emeğe geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar’daki çalışmalardan, edindikleri deneyimlerden bahsederek, söz konusu çalışmanın Tokat’ta bütüncül hareket etmeyi sağlayacak bir yapıyı ve disiplinli bir çalışmayı sağlayacağına olan inancını belirterek, her türlü kaynakların bu sayede etkin ve verimli kullanılabileceğine işaret etti.

Toplantı katılan paydaşların değerlendirme ve önerileriyle devam etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47