USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TOKAT SAĞLIK SEN: HAKSIZLIĞA VE AYRIMCILIĞA DUR DİYORUZ...

TOKAT SAĞLIK SEN: HAKSIZLIĞA VE AYRIMCILIĞA DUR DİYORUZ...
08-12-2021 10:34
Google News

PAZARTESİ VE SALI GÜNÜ İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPAN SAĞLIK SEN ÜYELERİ TOKAT DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI VE PERŞEMBE GÜNÜ DE İŞ BIRAKACAKLARINI DUYURDU.

 

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek ülke genelinde iş bırakma eylemleri başlattı. Dün Tokat Devlet Hastanesi önünde toplanan Sağlık Sen üyeleri ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atarak yapılan zammın tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını istediler.

“Sağlık bakanlığının hekimleri aldatmasına, hekim dışı sağlık çalışanlarını yok saymasına tepki göstermek için, buraya toplanmış bulunuyoruz” diyen Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, “Bildiğiniz üzere geçen haftadan önce 10 gün boyunca, sağlık bakanı basında sağlık çalışanlarına müjde maaşları ve emeklilik haklarında iyileştirme olacak dedi. Doğal olarak bütün sağlık çalışanları da sonucu bekledi. Geçen hafta Çarşamba günü yaptığı açıklamada hekimlere iyileştirme yaptığını ifade etti. Hekimlerin dışındaki bütün sağlık çalışanlarını yok saymıştır. Hekimlere yaptığı iyileştirmede aslında iyileştirme değil, bir cebinden alıp diğer cebine koymuştur. sadece Performanslarından kesinti yapıp sabitlerine eklemiştir. yani çok çalışıp aktif olan, hiçbir hekim arkadaşımıza ekstradan bir iyileştirme yapılmamıştır. Hekimlerimiz basına malzeme aracı olarak kullanılmış hekim dışı çalışanlarda yok sayılmıştır” dedi.

“SİZ BİZİ YOK SAYIYIORSANIZ ,BİZ DE SİZİ YOK SAYIYORUZ”

İlk tepkilerinin, “hekimler hak ediyor, elbette zam yapılacak! Peki ya geride kalan yüzbinlerce sağlık çalışanı, onlara zam yok mu, onlar hak etmiymu” soruları olduğunu aktaran Mantar, “Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüzbinlerce sağlık çalışanı gösterdi. Sosyal medya adeta inledi. Bu sebepten dolayı hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Genel merkezimiz eylem planını açıkladı, aynı gün Sağlık-Sen, teşkilatlarıyla birlikte, Sizler bizi yok sayıyorsanız artık bizlerde sizleri yok sayıyoruz şeklinde tavır ve tepkitaya konuldu.

Sadece Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık çalışanları değil… Üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri de zam kapsamının dışında tutulmuştur.

Sağlık bakanlığı yetkilileri ve siyasi irade sağlık çalışanlarının bu çığlığını fark etti, yaptıklarının yanlış olduğunu kabul ettiler. Ertesi gün bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenleme yapılacağı şeklinde açıklama oldu. Ancak yetişmedi 10-15 gün sonrasına ertelendi. Mecliste geçmiş olmasına rağmen, hekimlere verdik deyip verilmeyen, içi boş olan düzenlemede yeniden revize edilmek üzere iptal edildi.

Söz verildi, ancak bugüne kadar sağlık bakanlığı iyileştirme yapıyorum dediği iyileştirmelerin tamamının içi boş çıkmıştır. Ve biz, eylem planımıza aynen devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KÖTÜLÜK YAPIYORSUNUZ”

Siyasi iradeye seslenen Başkan Mantar, “Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya; sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar.

Pandemi sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını tüm vatandaş alkışladı, duyarlılığından dolayı tüm vatandaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinin de artarak devam ettiğini hepimiz biliyoruz.

 Buradan sizler aracılığıyla sağlık bakanlığına sesleniyorum, pandemi sürecinde iyileştirme yaptık dediğiniz her uygulamada, sağlık çalışanlarına kötülük yaptığınızı tekrar hatırlatıyoruz. Yapılacak düzenleme daha öncekilere benzemesin diye hatırlatıyoruz.

Bütün kamu çalışanlarının olduğu gibi pandemi olmasaydı çalışanların alması gereken ücretin verilmesinin adına, sağlık çalışanlarına fazladan para verdik algısı oluşturdunuz. Basına malzeme aracı olarak bizleri kulandınız, nelere maal oldu biliymusunuz?

Çalışanların bir kısmına verilip, diğer kısmına verilmediği için, iş barışının bozulduğunun farkında mısınız?

Birçok sağlık çalışanı fazladan para almadığını, aileme dahi inandıramıyorum diyerek aile huzurunun bozulduğunu biliymusunuz?

Çalışanların moral ve motivasyonun bozulmasına sebep olduğunuzu biliymusunuz?

Daha öncesinde Ankara da bürokratlarınızın düzenleme yaptık dediğinde, ne kadar büyük kötülük yaptığını, lütfen sahadan görünüz ve duyunuz. Yeni yapılacak düzenleme daha öncekilere benzemesin” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SEN PERŞEMBE GÜNÜ DE İŞ BIRAKIYOR

Ülkemizde, kamu adına 1 milyon sağlık çalışanının görev yaptığını kaydeden Mantar basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Kapıdaki güvenlik görevlisinden, danışmadaki memura, temizlik görevlisinden teknikere, ambulans şoföründen röntgen teknisyenine, hemşiresinden doktoruna… bunların tamamı 1 milyon sağlık emekçisine dahildir.

Görev tanımları farklıdır ancak yaptıkları iş, insanımıza sağlık hizmeti sunmaktır.

Her bir branştaki, her bir birimdeki sağlık emekçisi, sağlık hizmet zincirinin bir halkasını temsil ediyor.

Zincirin bir halkasını yok sayarsanız, tamamını yok saymış olursunuz.

Zincirin bir halkasını kırarsanız, tamamını incitmiş olursunuz.

Zincirin bir halkasını görmezden gelirseniz, tamamını görmezden gelmiş olursunuz.

Zam konusunda geçen hafta yapılan açıklamalarla tam da bu durumtaya konmuştur.

Yüz binlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu belli; hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil, tamamına zam yapmaktır.

1 milyon sağlık çalışanının bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak; çalışma barışını baltalamaktan, sağlık çalışanları arasına fitne sokmaktan başka bir anlam ifade etmez.

Hele tüm bunlar, sorumlu Bakanlık eliyle yapılmak isteniyorsa, durum çok daha vahimdir. Sağlık bürokrasisi ne tür bir aymazlık içinde açıkçası merak ediyoruz.

Sağlık-Sen olarak, bu vehamete “dur” demek için bugün olduğu gibi Perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz.

Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız.

Çünkü sağlık çalışanları ülkemizin hayat sigortası. Sağlıkdumuz, bu tür yanlışlıkları, bu tür haksızlıkları asla ve kat’a hak etmiyor.

Ümit ve temennimiz, döviz almış başını gidiyorken, artan enflasyon nedeniyle ürünlerin etiketi günden güne değişiyorken.

Yani para pula döndüğü için fiyatlar cep değil, adeta yürek yakıyor. Hayat her açıdan ateş pahası iken en kısa sürede düzenlemelerin adil bir şekilde yapılıp hayata geçirilmesini, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesini istiyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42