USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TOKAT BELEDİYEDEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

BAŞKAN EROĞLU, İFTAR ÇADIRI, RAMAZAN SOKAĞI, GIDA PAKETLERİ, TEKNE ORUCU İFTARI, MAHALLE İFTARLARI VB. ETKİNLİKLERİN BİLGİSİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

TOKAT BELEDİYEDEN  RAMAZAN ETKİNLİKLERİ
31-03-2022 16:29
31-03-2022 16:30
Google News

 

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 2022 yılı Ramazan ayının güzellikleri için yapılacak etkinlikleri duyurmak üzere basın toplantısı tertip etti. Nitekim bugün akşam ilk teravih namazı kılınacak, gece ilk gün için sahur olacak. Bu yıl gerçekleşecek iftar programı ve etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Eyüp Eroğlu, “başı rahmet, ortası mağfiret sonu kurtuluş olan Ramazanın tüm İslam alemine, ülkemize, şehrimize hayırlar, güzellikler getirmesini temenni ediyorum. 2 yıldır Ramazan biraz daha sakin geçmişti. Malum pandemi süreci vardı. Teravihler kılınamadı, toplu iftarlar yapılamadı, bizim yaptığımız programların çoğu yapılamadı. Ama şimdi inşallah bu ramazanla beraber o eski heyecanlı, canlı, programların yoğun olduğu bir ramazanı Tokat Belediyesi olarak gerçekleştirmiş olacağız” diyerek sözlerine başladı.

 

 

HER AKŞAM İFTAR ÇADIRI VE RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ OLACAK

            Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ilk olarak iftar çadırından başladı. “Özellikle yoldan geçerken, evinde yemek yapamayan veya çalıştığı için evinde iftar yapamayacak olan, ihtiyaçlı olan veya öğrenci olan herkesi kapsayan iftar çadırımız bu yıl inşallah devam ediyor. Hıdırlık Meydanını yer olarak belirledik ve 2 bin 500 kişi olarak her gün bir iftar çadırımız cumartesi günü akşamından itibaren başlamış olacak ta ki arefe gününe kadar 30 gün devam edecek. Her gün kurulacak 2.500 kişilik iftar çadırlarımızı hemşehrilerimizin bağışları ile karşılıyoruz. Şuana kadar yaklaşık 15 günlük iftar çadırı bağışı verildi. 15 günlük boşluğumuz var, hemşehrilerimize sizler aracılığıyla çağrı yapmış olalım, eğer katkı kapmak isteyen hemşehrimiz varsa buna açığız. Bizim 1 günlük iftar maliyetimiz yaklaşık 35 bin lira civarında. Eğer daha farklı bir yemek, menü istenirse fiyatlar değişiyor. Ortalama 2.500 kişilik yemek yaklaşık 35 bin TL oluyor, 1 kişi için 15 lira çıkıyor. Hemşehrilerimiz isterse hepsini verebilir, yarısını, üçte birini verebilir.” dedi.

Ramazan sokağı etkinliklerinin de yine iftar çadırı alanında olacağının bilgisini veren Başkan Eyüp Eroğlu “teravihten hemen sonra bu ramazan sokağında her akşam etkinlikler olacak, tasavvuf musikileri, ilahiler, kur’an tilavetleri, Hacivat-Karagöz gösterileri, sanatçılar, şiir dinletileri gibi birçok aktivitenin olduğu bir Ramazan Sokağı olacak.” dedi.

5 BİN GIDA PAKETİ, 500 AİLEYE SICAK YEMEK DAĞITILACAK

            İhtiyaçlı aileler için 5 bin adet gıda kolisi hazırlandığını söyleyen Başkan Eyüp Eroğlu “Ramazan yardımlaşmanın dayanışmanın, bir ve beraber olmanın, kardeşliğin de doruğa çıktığı aylar. Bu noktada da yine ramazan paketlerimiz devam edecek. Özellikle ihtiyaçlı ailelerimizin, ihtiyaçları noktasında bu sene 5 bin gıda paketimizi dağıtmış olacağız. Yetmezse biz bu sayıyı arttırabiliriz. İlk etapta 5 bin sayısını belirledik. Hemen ramazanın başlamasıyla gıda paketleri süratle dağıtılacak. Evinde yatalak olan, yaşlı olan, yemek yapamayacak büyüklerimiz var. Onlara yönelik her gün 500 ailemize sıcak yemek bizzat ulaştırılacak. Bu sayı da artabilir. Muhtarlarımıza söyledik, evinde yemek yapamayanlar varsa bizlere ulaştırabilirsiniz diye. Biz her akşam yemeklerini bizzat dağıtmış olacağız” dedi.

ÇOCUKLARLA ÖĞLE VAKTİ TEKNE ORUCU İFTARI

            Başkan Eyüp Eroğlu’nun dikkat çeken açıklamalarından biri de çocuk yaşta tekne orucu tutanlar için oldu. Başkan Eroğlu 09 Nisan günü öğle vakti tekne orucu tutan 2 bin 500 çocukla topluca iftar niyetine öğle yemeği yenileceğini belirtti. Bu husustaki açıklaması da şöyle oldu: “Tekne oruçlarını hepimiz çocukken tuttuk. Öğlene kadar tuttuk. Öğlen orucu açtık ama adı tekne orucuydu. Geçen yıl başlatmıştık tekne orucu tutan çocuklarımızı hediye vermek suretiyle mutlu etmiştik. Bu yıl yine çocuklarımızı mutlu edeceğiz. Geçen yıl 1970 kişi müracaat etmişti, bu yıl 2 bin 500 civarında çocuğumuzun müracaat etmesini öngörüyoruz, hazırlığımızı yaptık onlara inşallah güzel hediyeler vererek tuttukları oruçların mükafatını böylece vereceğiz. Ama bu sene ayrı olarak Tekne Orucu İftarı yapacağız. Öğleye kadar tekne orucu tutan çocuklarımızla iftar yapacağız tarihi 9 Nisan olacak.”

3 NOKTADA MAHALLE İFTARI

            Başkan Eyüp Eroğlu, bu yıl şehrin 3 noktasında mahalle iftarlarının yeniden olacağını duyurdu ve bu hususta da şu bilgileri verdi: “2014-17 yılları arasında yoğun mahalle iftarları yaptık. 2018’de bunu yarıya düşürdük, 2019’da 3’te 1’e kadar düşürmüştük, 2020-2021’de zaten pandemi nedeniyle yapamamıştık. Bu yıl 3 noktada toplu mahalle iftarı yapacağız. Birini Sulusokak Meydanında yaklaşık 3 bin kişilik toplu iftar şeklinde diğerini Mahmutpaşa Mahallemizde pazarın kurulduğu yerde, diğerini Esentepe’de Çarşamba pazarının kurulduğu yerde olmak üzere şehrin 3 ayrı noktasında yapacağız.  Günleri yakında belirlenecek.”

ÖĞRENCİLERLE SAHUR YEMEĞİ

            Başkan Eyüp Eroğlu, üniversiteli öğrencilerle sahur yemekleri de planladıklarını söyledi. Güzel bir ramazan programı ile yine ramazanın dokusuna uygun hurma, pide dağıtımları gibi çalışmalar olacağını belirtti.

DÜNYADA BARIŞ TEMENNİSİ

Başkan Eroğlu, dünyada barış temennisi ile sözlerini bitirirken “bu Ramazan umarım barışa vesile olur. Hemen yanı başımızda Rusya - Ukrayna arasında devam eden barış süreci var. Cumhurbaşkanımız burada çok büyük bir etken, inşallah bu ramazan vesile olur oradaki savaş durur.” dedi.

BAŞKAN EROĞLU’DAN CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, basın mensupları ile bir araya gelmişken, 25 Mart’ta Tokat’a açılışı yapılan yeni Havalimanı ve tüm yatırımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tokat’tan gayet mutlu ayrıldığını vurguladı ve “Tokat olarak başta Cumhurbaşkanımızı iyi misafir etmenin sonrasında ise Cumhurbaşkanımızın çok mutlu bir şekilde Tokat’tan gitmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta İl Başkanımıza, değerli Vekillerimize, gelen tüm Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, halkımıza herkese teşekkür ediyoruz. Tokat, ülkenin gündemine oturan güzel bir programlar silsilesini gerçekleştirdi. Bundan sonra inşallah Tokat’ımız birçok ziyaretlerle, yapılacak birçok açılışlarla hızlı bir şekilde büyümeye devam edecektir.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35