USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RESUL DEMİR GÜVEN TAZELEDİ

Hizmet İş Sendikası Tokat Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu’nda rakibi Ekrem Çiğdem ile yarışan mevcut Başkan Resul Demir 80 delegeden 63 delegenin oyunu alarak güven tazeledi.

RESUL DEMİR GÜVEN TAZELEDİ
26-05-2022 10:48
26-05-2022 10:51
Google News

 

 

Hak İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Tokat Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu dün Beyaz Köşk tesislerinde yapıldı. Mevcut Başkan RESUL DEMİR ile Tokat Belediyesi personellerinden EKREM ÇİĞDEM Başkanlık ve Yönetime talip oldular.

GENEL KURULA KATILAN KONUKLAR

İki adaylı genel kurula yoğun katılım vardı. Hak İş Genel Merkezi’nden Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Ordu Şube Başkanı Nevzat Acu, Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun Tokat’a geldiler. Tokat’tan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Bandırmalı ve Selahattin Kelemci, Kamu Kurum Müdürleri Mustafa Konca, Bekir Fındık, Mahmut Özdemir, TSO Başkanı Ali Çelik, Memur Sen Tokat İl Başkanı Suat Mantar, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, Bem Bir Sen Tokat Şube Başkanı Oğuzhan Torun, Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Polat, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Anavatan Partisi İl Başkanı Ömer Özkan bulundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Heyeti Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Ordu Şube Başkanı Nevzat Acu, Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun’dan oluştu.

HAK İŞ’E BAŞKAN EROĞLU’NUN ÖVGÜSÜ

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile Hak İş Genel Merkezi’nden Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz birer selamlama konuşması yaptılar. Başkan Eroğlu genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını diledi. Hak İş’in Türkiye’de sendikal anlamla omurgalı duruşuyla, işçilere gösterdiği şefkatle her platformda haklarını savunmasıyla takdir edilen önemli sendikalardan olduğunu vurguladı. Hak İş’in Tokat’ta tüm iş kollarında 9 bin üyesi olan bir sendika olduğunu belirtti. Sendikacılığı önemsediklerini vurguladı. Demokrasinin temel taşı olduğunu anlattı. Yapılanlarla ilgili teşekkür eden, eksikleri de büyük bir özveri ile ifade eden yapısı ile hizmete yardımcı olan önemli kuruluşlar olarak değerlendirdi.

HAK İŞ’İN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI

Hak İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz de konuşmasında rakip olabilmek kadar refik olabilmenin de önemine değindi. Güzel yapılanlara teşekkür etmeyi, eksik olanları da söyleyebilmeyi vurguladı. Ortak akılla hizmeti öne çıkarırken, Tokat Belediye Başkanının çalışanlarının kıymetini bilen bir Başkan olduğunu dile getirdi ve “çalışanlarını adaletle yöneten Belediye Başkanlarımızın Allah yollarını açık etsin.” dedi.

            Hak İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, bilhassa taşeron işçilerin kadrolu işçi statüsüne alınması hususunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini dile getirdi. 850 bin taşeronun kadrolu işçisi olmasının bir devrim olduğunu vurguladı. Belediye şirketlerinde çalışan kadrolu işçilerin ilave tediyeden yararlanmasını beklediklerini, zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılmasını istediklerini, bu sorunların da çözüleceğine olan inançlarını dile getirdi.

İKİ ADAY LİSTE SUNDU

Genel Kurulda selamlama konuşlarının ardından Divan’a yönetim kurulları için talip olacak adayların listeleri istendi. Mevcut Başkan Resul Demir ve Başkan Adayı Ekrem Çiğdem listelerini divana sundular.

Resul Demir’in listesinde Resul Demir (Şube Başkanı), Hacı Abdullah Aytekin (Başkan Yardımcısı), Ünal Gündüz (Başkan Yardımcısı), yedek üyeler Şükrü Demir, Hasan Atıcı, Ali Öztürk, Denetleme Kurulu Üyeleri Şükrü Baydoğan, Murat Teke, Halil Yeşilırmak, yedek üyeler Ahmet Gül, Rıdvan Daştan, Sait Kepenek, Disiplin Kurulu üyeleri Mesut Kabasakal, Ömer Aslan ve Zafer İşeri, yedek üyeler Kürşad Alperen, Ali Aydan, Arzu Arslan, Genel Kurul Delegeleri Resul Demir, Hacı Abdullah Aytekin, Fatih Çelik ve Alper Eryılmaz’ın isimleri yer aldı.

Ekrem Çiğdem’in listesinde Başkan Adayı Ekrem Çiğdem, asıl üyeler Ali Kaya ve Ali Çatal, yedek üyeler Nuri Purcu, Munis Çiğdem, Mehmet Armağan, Denetleme Kurulu asıl üyeler Yunus Çelebi, Yadigar Fındık, Ayşe Panatlı, yedek üyeler Fatih Mehmet Çobanoğlu, Hasan Coşkun, Serdar Kayhan, Disiplin Kurulu asil üyeler Murat İsak, Hüseyin Esin, Rıza Fındık, yedek üyeler Mehmet Eren Duran, Atilla Yıldırım, Muhlis Kaya, Üst Kurul Delege Adayları Ekrem Çiğdem, Ali Kaya, Yunus Çelebi ve Nuri Purcu’nun adları yer aldı.

SONUÇLAR

Hizmet İş Sendikası Tokat Şubesi’nin üye sayısı 1995 idi. Bu 1995 üye, genel kurulda 80 delege ile temsil edilmekte. 80 delegeden sadık başına giden 78 delege oy kullandı. Saat 14.00 sularında oy sayımı tamamlandı ve 78 delegeden RESUL DEMİR 63 OY, EKREM ÇİĞDEM 14 OY aldı, 1 oy da geçersiz sayıldı. Resul Demir ve Yönetimi yeni dönem için de güven tazeleyerek Başkanlığını devam ettirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35