USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

Geleneksel Niksar Dernek ve STK kahvaltılarının yedincisi, Niksar Yeşilkaya Köyü Derneği’ nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Geleneksel Niksar Dernek ve STK kahvaltılarının yedincisi, Niksar Yeşilkaya Köyü Derneği’ nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
05-04-2013 10:00
Google News

İstanbul Niksarlılar Derneği’ nin öncülüğünde, geçtiğimiz yıldan itibaren kahvaltılı sohbet toplantıları yapılmakta. Sayıları kırka yaklaşan İstanbul’ da faaliyet gösteren tüm Niksar köy, belde ve merkez sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği bu kahvaltılar Ekim-Nisan ayları arasında aylık olarak düzenleniyor.

İlk yapıldığından itibaren büyük ilgi ve heyecanla karşılanan hemşehri kahvaltıları her ay bir Niksar derneğinin ev sahipliğinde derneklerin kendi mekanlarında yapılıyor.  İstanbul’ da yaşayan, sayıları 150-200 bin civarında tahmin edilen, her biri ayrı ayrı köy, belde veya şehir merkezinden göç etmiş Niksarlıların birbirleri ile arasında gönül köprüsünün kurularak, ilerleyen dönemlerde daha somut gelişmelerin hedeflendiği kahvaltılı sohbet toplantılarının tek gündem maddesini Niksar oluşturmakta.

Başladığından beri büyüyerek devam eden bu oluşumun birlikteliklerinin bir çoğuna Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar bizzat katılarak destek verirken, belde Belediye Başkanları, muhtarlar, milletvekilleri gibi siyasetçilerin yanı sıra iş dünyasından ve sanat dünyasından da katılan hemşehrilerimiz ayrı bir renk veriyorlar.

İstanbul Niksarlılar Derneği’ nin kurulmasının ardından “ Niksarlı olmak yeter” ilkesinde köylü-kentli tüm Niksarlıları kucaklayıcı bu tür oluşumların daha da genişleyerek ilerletilmesi de tüm katılımcılarıntak dileğini oluşturuyor.

İlki geçtiğimiz yıl Niksarlılar Derneği’ ninganizesi ve ev sahipliği ile Kadıköy’ de ki dernek merkezinde yapılan Geleneksel Niksarlılar Hemşehri Kahvaltıları sırasıyla, Niksar Rumelililer (Kapıağzılılar) Derneği, Kuyucaklılar Derneği, Çamiçi Özalan Derneği, Niksarlılar Derneği, Kapıağzılılar Derneği ve Pazar günü yedincisi ile Niksar Yeşilkaya (Eynesil) Köyü Derneği’ nin Bağcılar, Barbaros Mahallesinde bulunan dernek merkezindeki kahvaltı ile devam ettiriliyor.

Niksar’ın güneyinde, Tokat sınırında, Tahtalı, Çiçekli, Güzelyayla ve Yağmurlu beldesi ile komşu olan, Tokat yöresinin dünyada ve Türkiye’de şampiyon güreşçilerinin yetiştiği köylerimizden olan, “pehlivanlar diyarı” Yeşilkaya Köyü Derneği’ nin ev sahipliğinde yapılan kahvaltıya Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar’ da katılarak hemşehrilerine sürpriz yaptı. Kahvaltıya İstanbul Niksarlılar Derneği Başkan Yardımcısı Hakkı Tahmiscioğlu, Semih Çor, Genel Sekreter Şafak Gümen, dernek yönetim kurulu üyeleri Atanur Yılmaz, Murat Öncü, Kapıağzı Köyü Derneği, Çay Köyü Derneği, Gökçeli (Ladik) Beldesi Derneği,  Gülbayır Köyü Derneği, Gürçeşme Beldesi Derneği, Boğazbaşı Köyü Derneği, Güvenli Köyü Derneği, Özalan Kasabası Derneği, Gökçeoluk Köyü Derneği, Günebakan Kasabası Derneği, Yeşilhisar Köyü Derneği, Ara Köyü Derneği Başkan ve temsilcilerinin yanı sıra, Niksarganize sanayi bölgesine tekstil yatırımı yapacak olan işadamı Kerim Atila, İstanbul Niksar Turizm firması sahibi Dursun Önder, Niksarkale Turizm Esenler yazıhanesi temsilcisi Ferhat Yılmaz, Metro Turizm Niksar yetkilisi Bilal Karataş, Tuzla Tokatlılar Derneği Başkanı Yunus Tuncel ve Yeşilhisar Köyü Derneği Başkanı Murat Turan, dernek yöneticileri ve köy haklıda iştirak ettiler. Kahvaltıya ayrıca Niksarlıların hemen hemen bütünganizelerine katılan  ses sanatçımız Seyhan Güler ve yine saz aşıklarından Selahattin Çınar’ da katıldılar. Kahvaltının sürprizi ise Gökçeli Kasabası Derneği Başkanı İsmet Serpim’in ud çalmasına, Seyhan Güler’in sesi ile katılmasıydı.

Dernek Başkanı Mali Müşavir Murat Turan’ın hoş geldin konuşmasının ardından söz alan katılımcılar da bu birlikteliklerin devamını arzu ettiklerini dile getirdiler. Yaz sezonun yaklaşması sebebiyle bu kahvaltının bu sezon son olarak düşünüldüğünü, Niksarlılar Derneği Genel Sekreteri Şafak Gümen açıklarken, katılımcılardan Boğazbaşı Köyü ve Gökçeoluk Köyü Dernekleri önümüzdeki ay kahvaltı için ev sahipliğine talip olduklarını bildirince, tüm katılımcıların da isteğiyle bu sezonun son kahvaltılı toplantısının 21 Nisan Pazar günü Gökçeoluk Köyü derneğinin, İkitelli’ de bulunan dernek merkezlerinde yapılması kararını aldılar.

Kahvaltıya katılan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar Antalya’da belediye başkanları toplantısına katıldığını, Niksar’a dönmeden hemşehrilerinin buganizasyonunda bulunmak için İstanbul üzeri deneceğini ifade ettiği konuşmasında, 200 bine yakın Niksarlının yaşadığı İstanbul’da, Niksarlıların böyle birlikteliklerinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Bu kadar güce sahip bir topluluğun önceleri birbirinden habersiz ve kopuk olduğunun altını çizen Yadigar, “ teşkilatlılar teşkilatsızları yönetirler, Niksarlılar artık örgütlendiler, toparlandılar, şimdi sizlerin bu birlikteliğini gören gerek siyasi, gerek yöneticiler şimdi sizleri daha ciddiye alıyor, daha önem veriyorlar, vereceklerdir. Bakın geçtiğimiz senelerde çok daha yeni kurulmasına rağmen Niksarlılar Derneği’ nin etkinliklerine siyasetciler, bürokratlar önem vermeye başladılar. Örgütlü güç her zaman için etkilidir, bunu sürdürmenizi tüm Niksarlılar adına istiyoruz “ dedi. Katılımcılara Niksar ‘da yapılan çalışmalar ve gelişmelerle ilgili bilgiler de veren Yadigar, Nisan ayından itibaren, Niksar’da birçok etkinlik düzenleneceğini, Amasya-Niksar kültür, turizm turlarının başladığını, 7 mayıs ta Almanya’dan Ürdün’ e giden ralli grubunun Niksar’da olacağını, 14-15 mayısta Kamp ve Karavan Rallisinin, Uluslar arası Doğa Foatoğrafçılarının etkinliklerinin yapılacağını, 2 haziran da Keltepe yürüyüşünün, 22-23 Haziran da Niksar’ın Fidanları Kültür ce Sanat Etkinliklerinin yapılacağını tüm bu etkinlikler kapsamında binlerce insanın Niksar’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Niksarlılar Derneği Başkan Yardımcısı Hakkı Tahmiscioğlu ve Dernek Genel Sekreteri Şafak Gümen’ de açıklamalarda bulundular. Şafak Gümen yaptığı konuşmada, “pehlivanlar diyarı Yeşilkaya Köyü’ nün evsahipliğinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, Başkanımız Yüksel Altuner ‘ in selamlarını iletiyorum. Bu tür kahvaltıları küçük görmemek sadece çay içilip, kahvaltı edilen bir sohbet olarak adlandırmak doğru değildir, İstanbul gibi metropol bir şehirde her ay istanbul’un her biri değişik yörelerinden kalkıp gelen, daha önce birbirleri ile hiçbir bağı olmamış bu insanlardaki heyecanı anlamak yaşamak lazım. Bu heyecanı günler geçtikçe daha somutlaştıracağız, öncelikle birbirimizi tanıyıp, kaynaşıyoruz her geçen gün daha da kendimizden emin ve güven içerisindeyiz. Geçen toplantımızda İstanbul da yaşayan Niksarlıların İş dünyası rehberi için bir adım attık, bunu gerçekleştireceğiz öncelikle birbirimizden haberdar olmalıyız” dedi.   Buradan 9-12 Mayıs tarihleri arasında Niksar’a yapmayı planladığımız Niksar gezisine de hepinizi davet ediyoruz. Bir otobüs yada iki, üç otobüsle toplu olarak Niksar’a gideceğiz, Niksar’ ı gezeceğiz, konaklayacağız,ada da Niksar gecesi düzenleyecek, Niksarlı iş adamları ile İstanbul’ da ki iş adamlarımızı buluşturacak, toplantı yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi Niksar gezisine birlikte gitmeye davet ediyoruz dedi.

Güzel bir bahar havasında yapılan kahvaltılı toplantı, katılımcıların Yeşilkaya Derneği önünde çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45