USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MİLLETVEKİLİ ARSLAN VE BAŞKAN BEKLER, KAHVECİLER ve KUAFÖRLER ODASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Tokat Ak Parti Milletvekili Mustafa Arslan ve Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler Kahveciler ve Kuaförler Odası üyeleriyle bir araya geldi.

MİLLETVEKİLİ ARSLAN VE  BAŞKAN BEKLER,   KAHVECİLER ve KUAFÖRLER ODASI İLE BİR ARAYA GELDİ
31-03-2022 10:19
31-03-2022 10:24
Google News

Tokat Ak Parti Milletvekili Mustafa Arslan  ve Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler Kahveciler ve Kuaförler Odası üyeleriyle bir araya geldi.

Tokat Ak Parti Milletvekili Mustafa Arslan,Ak Parti Turhal İlçe Başkanı Yusuf Karakoyun,Turhal Kahveciler ve Kuaförler Odası Başkanı Fatih Aksu ve oda üyelerinin katılımıyla Turhal Belediyesi Dağ Evi’nde kahvaltı programı düzenlendi.

Program Belediye Başkanı İlker Bekler’in Belediye çalışmalarıyla ilgili sunumuyla başladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bekler:’’ Uzun zamandır planlıyorduk ama pandemi gibi sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kaldık. Vakit imkân oldukça odalarımızla vatandaşlarımızla bir araya gelip Turhalla alakalı hasbıhal etmek istiyoruz. 2019 31 mart seçiminden sonra Turhalla alakalı neler yaptık neler yapmaya gayret ediyoruz, bununla alakalı bilgi verelim istedik hem de sizlerle fikir alışverişinde bulunalım istedik. Sizler hepiniz şehrin ayrı bir yerinde görev yapıyorsunuz. Farklı yaşam ortamlarında farklı mahallelerde farklı kitlelerle hemhal oluyorsunuz. Geliyor insanlar size siz insanların ihtiyaçlarını gideriyorsunuz, o arada da şehirle alakalı sıkıntıları konuşuyorsunuz. Bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Biz istiyoruz ki. STK’ları şehre dair çalıştıralım. Bir fikir birliği oluşturma çalışalım. O yüzden bu program çok kıymetliydi zaman ayırdınız, tekrar teşekkür ediyorum.

Şimdi ekonomik durumumuz ile ilgili bilgi vermek istiyorum

 

31.3.2019 da Özel krediler İller Bankası, SGK, küçük esnaflara olan borçlar, şirket borçlarının toplamı 119 Milyon 700 Bin tl Turhal belediyesinin bir borç stoku vardı. Bugün itibariyle özel banka kredilerini bitirme aşamasına geldik. İller bankası borcunun yarıdan çocuğunu ödedik. SGK Vergi dairesi ve emekli sandığı borçlarımız dönemlik ödendiği için öyle bir borcumuz yok şu anda. Kocakavak şirketinin 20 Milyonluk borcunun sebebi, Turhal belediyesi adına kurulan şirkete ödenen maaşlarla alakalı bir borç. Yani Turhal belediyesi Kocakavak şirketine çalıştırıldığı personel maşına karşılık gelen borcunu ödüyor, fakat SGK ile alakalı borcunu ödeyemediğinden kaynaklanan bir borç. Sonuçta geldiğimiz nokta 70 Milyonluk bir borcumuz kaldı. Yani 50 küsür milyonluk bir borç stokunu bitirmiş bulunmaktayız.

Temizlik Araçları Projemiz

Seçimden sonra ekonomiyi şöyle bir önümüze aldık. Turhal Belediyesinin borcunu nasıl azaltabiliriz diye düşündüğümüzde,2-3 madde çıktı karşımıza bunlardan birisi temizlik ihaleleri.

Turhalımızın temizliğini sağlayan araçlar kiralama usulüyle çalışıyordu. Ve bunlara o zaman için ödenmen para aylık 500 bin tl idi. Ve birikmiş 4 Milyonluk bir borç vardı. Ve bu biriken borçlara karşılık verilen gayrimenkuller vardı. Öncelikle bundan kurtulmanın planlarını yaptık. Ve o şirketlerle ihalemizi yenilemedik ve vekilimizin katkılarıyla 7 tane devlet malzeme ofisinden araçlarımızı satın aldık. Şimdi Turhal Belediyesi kendi temizliğini kendi araçları ve personeliyle yapıyor. Şöyle basit bir hesap yaparsak, 3 yıl önceki fiyatlarla aylık 500 bin tl,yıllık 6 milyon,5 yılda 30 milyon tl. Yani Turhal Belediyesinin sadece bu işten kazandığı rakam 5 yılda 30 milyon tl.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Binası

Makine İkmal Müdürlüğümüze yeni bir atölye yaptık. Bundan sonra dedik kendi işimizi kendi ustalarımızla kendi araçlarımızın bakımını kendimiz yapacağız diye. Elhamdülillah arkadaşlarımızla şimdi her şeyimizi kendimiz yapıyoruz.

Dükkân Projeleri

İller bankasından gelen para ilçemize yetmiyordu. Bizim ek gelir sağlamamız gerekiyordu. Bu nedenle Milli Egemenlik Parkı etrafına yeni dükkânlar yaptık. Buradan yaklaşık 5 milyon, hastanenin yanına yaptığımız dükkânlardan da yaklaşık 5 milyon gibi bir gelir elde ettik.

Mermer Ocağı

Turhalın borçlarını öderken yeni projeler hayata geçirirken bir yandan da hammadde yatırımlarına önem verdik. Bu bağlamda 2010’ kadar özel bir firma tarafından işletilen bir mermer ocağının boş durduğu ile ilgili bir bilgi geldi. Gittik baktık. O zamandan çıkarılıp kenara bırakılmış artık taşlar var.Bu atıl taşlar Kanal Turhal Projemizde elimiz ayağımız oldu. Burayı 500 bin tl ye satın aldık.12 tarla tapusuyla beraber bedava gibi bir paraya satın aldık. Burada çalışmalarımız devam ediyor. Buradan çıkardığımız mermeri kendi atölyemizde işleyerek kendi çalışmalarımızda kullanıyoruz.

Taş Kırma Eleme Tesisi         

İller bankası borcumuzun 38 milyonunun ne olduğuna baktığımız da bu borcun asfalt parke bordür gibi alımlardan kaynaklandığını fark ettik. Bu kendi tesisimiz olmadığı için normal çünkü şehir büyüyor. Ama ödenen paralar bizim bu işi devam ettiremeyeceğimiz anlamına geliyordu. Biz 2 milyon 400 bin liraya, saatte 400 ton kırma kapasitesi olan bir kırma eleme tesisi kurduk. Bu tesise harcadığımız parayı geçen sene 4 ay çalışmışsız ve buradan elde ettiğimiz para kendi işimizi gördükten sonra ki kalan malzemenin satışından sonra 700 bin tl tesisten gelir elde etmişiz. Hem bu sene içerisinde 38 milyon borçlanmadık hem kendi ihtiyacımızı gördük hem de 700 bin tl kazancımız oldu. Sıkıntı olmazsa bu tesisi Turhala 50 yıl hizmet verecek. İlerde özel İdarelere ve belediyelere ihtiyaçları doğrultusunda Malzeme temin edeceğiz.

Parke tesisi

Bu tesisimizi 1 buçuk milyona kurduk. Tam otomasyonlu bir tesisi kurduk. Günülük 500m2 üretim yapan tesisimiz geçen sene 2 ay civarı çalıştık ve 120 bin tllik bir parke üretimi yaptı. Şimdi iş öyle bir noktaya geldi ki dışarıdan iki parke fabrikası çimento ve taş üreten firmalar bizden malzeme alıyorlar yani dışarı ya da ciddi bir destekte oluyoruz.

e-İmar Uygulaması, Araç Takip Sistemleri, Asfalt Yapım Çalışmaları ve Arsa Üretim Çalışmaları

Çevrimiçi imar uygulamamızı başlattık. Vatandaşlarımızın imar ve parsellerini sorgulayabilecekleri bir sistem kurduk. Geçmişteki acı tecrübelerimize dayanarak araçlarımıza araç takip sitemleri taktık. Şimdi araçlarımız nerde ne yapıyor görebiliyoruz.

Belediyemize olan borçlar atık e belediye uygulaması üzerinden ödenebiliyor. Yurtdışında ki ve ilçe dışında yaşan vatandaşlarımız için bu ciddi bir hizmet oldu.

Geçtiğimiz sene 95 bin m2 asfalt yama ve parke çalışmalarımız şehrimizin her noktasında devam ediyor.

Şehrimizin çeşitli yerlerin ekonomimize katlı sağlamak için Arsalar üretiyoruz.

 

Yeni Aşevi

Günlük 300 haneye yemek götürüyoruz. Ve 1500 adet ekmek dağıtıyoruz. Beklide bölgenin en temiz en modern aşevi hizmet binası oldu. Yan tarafında soğuk hava deposu bulunuyor. Turhallı hayırseverlerimiz sayesinde içi et doldu. Buradan da onlara teşekkür ediyorum.

Çarşamba Pazarı Otoparkı

Kapalı Pazar yerinin yanında ki Emniyet Müdürlüğü binasını yıkarak yerine geniş bir otopark yaptık.

Kocakavak Millet Bahçesi 1. Etap

Burası da şu anda içinde bulunduğumuz yer. İnşallah milletvekillerimizin desteğiyle bu sene burayı da Millet bahçesi 1. Etap olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yani belki bu sene inşaat başlamayabilir ama Turhallıları bu sene burada ağırlayacağız. Burası önemli bir yer burası bizim kültürümüz. Burayı Turhallılar kullansın istiyoruz.

Yöresel Ürünler Pazarı

Tokat Turhal arasında uzun yılarlıdır boş kalan binamızı yöresel ürünler pazarı yaptık. Burada ki sloganımız şu ‘’Turhal Tokat’ın Türkiye’ye açılan penceresi olacak.’’ Burada Turhallı üreticilerimizin ürettiği ürünlerin satışını yapıyoruz. İleriki zamanlarda daha da çok rağbet görecek.

Rüzgâr Enerji Santrali

Seçimden sonra buranın projesini bitirmiştik. Her şeyi hazır. Belediyemiz kendi elektriğini de kendisi üretsin istiyoruz. Hem elektriğimizi üreteceğiz hem de arta kalanı devlete satışını yapacağız. Aylık 2 megawatt. Projemizi sunduk. İller Bankasına bu sene ümitliyiz projemiz konusunda. Elektik faturası da ödemeyen bir belediye olma yolunda ilerliyoruz.

Küçük Sanayi Sitesi

Sanayi esnafımızla alakalı maliye hazinesinden 2 milyon tl gibi bedelle orada ki arsayı almıştık,geçen ay inşatlarına başladık, buradan da ilk etapta 28 iş yerinin satışını yaptık,6 milyon 700 bin tl gibi bir gelir elde ettik. Dükkanlarımıza ciddi talepler geliyor.. 

Tekstil Kent Projesi

Bize en çok söylenen şeylerden biri olan Turhal göç veriyor Turhalda işsizlik var. Bununla alakalı Allah bize bir kapı açtı. Tokat yolunda bulunan TAMSAN arazisini 2 yıl önce 2 milyon’a satın aldık. İçinde 3500 m2 kapalı alan 7500 m2 de bina temeli olan bir yerdi burası. Buraya Tekstil kenti kuracağız. İhalesini yaptık binayı yapacağız. Kapalı alanda 350 kişi İle başlayıp 2000 kişiye kadar istihdam sağlayacağımız bir fabrika kuruyoruz. Buranın farkı şu olacak yer verilip fason üretim yapılan bir yer değil, kendi markasını kendisi üreten bir atölye yapacağız burada Allah nasip ederse. Turhal belediyesi ortaklığından Turhal belediyesi iştiraki olan bir yapıyı inşallah bu yazın sonunda Turhalımızla buluşturacağız. 

Kanal Turhal Projesi

Turhal ve Turhal belediyesinin en büyük ve Turhala çok yakışacağını düşündüğüm proje Kanal Turhal projesi. Projemize başladık. Sanayi köprüsü ile Pazar Mahallesi köprüsü arasını ilk etapta yapacağız. Kanalın kenarını düzenlediğimiz taşlar satın aldığımız mermer ocağının taşları.Bizim bunlara verdiğimiz ücret sadece nakliye ücreti. Kamyonlarımız oradan buraya getiriyor iş makinelerimizle diziyor derzini doldurarak Sanayi ve Kesikbaş köprüsünün arasını yapacağız. Etrafını düzenleyeceğiz ve Kesikbaş’ı Turhalı karşılayan bir güzel meydan haline getireceğiz. Bunların hepsini kendi travertenimizle yapacağız. Bu projenin maliyeti geçen sene rakamıyla 140 milyon lira. Kendi ocağımızın taş kendi kumumuz mermerimiz yani kendi üretimlerimizle maliyetleri aşağı çekerek projeyi yapılabilir noktaya getirdik inşallah. İnşallah yazın sonuna doğru halkımız burada güzel vakit geçirmeye başlayacak. Biz Kazım Karabekir Mahallesi taraflarında yol açma çalışmalarımız sonrasında arsalarda fiyatlar çok değişti. İnsanlarımız çok mutlu oldu.

Bisiklet Yolları Projesi

Turhal genelinde yaklaşık 8 kmlik bir bisiklet yolu projemiz var. Bunu da sunduk. İller Bankasıyla görülmelerimiz devam ediyor.

Kentsel Dönüşüm Projesi

2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projesinin sekteye uğramasının sebebi, Cumhurbaşkanımızın 5 kattan fazla bina istemiyorum demesiyle büyün projeler revize dildi. Hemen Millet Bahçemizin solunda kalan rezerv alana 650 toplanma 2100 konutluk proje revize edildi. Hamam Mahallesinden ve kalenin etrafından yıkarak yeniden yapmaya başlayacağız ama birkaç müteahhitle görüştük, piyasa koşulları onları cesaretlendiremediği için uygun zamanın gelmesi bekleniyor.

Kapalı Yüzme Havuzu-Hükümet Konağı ve Kapalı Spor Salonu Projesi

Kapalı yüzme havuzumuzu açtık. Yarı olimpik bir tesis kazandırdık şehrimize Turhallılar kullanıyor.

Hükümet konağı projesi, bunlar hükümetimizin projeleri. Bu 27 milyonluk projenin inşaatı da başladı.

Fen lisesinin yanında bakanlığımızın başlattığı kapalı spor salonu projemiz. Bu tesisinde ağustos ayında bitmesi planlanıyor.

TOKİ Projesi-Okul Yatırımları

Tokatta bir ilk oldu. Bu bölgede sadece ilçelerden biz aldık. Kur’alar çekildi teslim edilme aşamasına gelindi.

Okullarımızda ciddi yatırımlar var.14 tane okulumuzun bazıları 0’dan yapılıyor bazılarında güçlendirme çalışmaları yapılıyor.

Turhalımıza yaptıklarımızı ve devam eden projelerimizi anlatmaya çalıştım. Bu şehri sizlerle beraber daha iyi noktalara getireceğimize inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Başkan Bekler’in konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan :

‘’ Berberler toplumun tüm kesimleriyle muhatap. Bunun içinde yapılan hizmetleri anlatmamız lazım. Son 3 yılda bütün olumsuzlukları yaşadık. Türkiye’de büyük ciddi sıkıntılar yaşandı bunların hepsini de atlattık. Pandemi de dünyada en iyi atlatan ülkeyiz. Normalleşmeye gidiyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. 31 Marttan bu zamana kadar yaptığı hizmetlerden dolayı gerçekten güzel hizmetler yaptı. Bir taraftan borç ödedi bir taraftan da hizmetler yapmaya devam etti. İnşallah daha güzel çalışmalarda hep birlikte yapacağız. Bizde belediye başkanımıza elimizden geldiği kadarıyla destek olduk olmaya da devam edeceğiz. 3 milletvekilimiz teşkilatlarımız tek millet tek devlet fikri ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu dönemde çok güzel bir uyum var gerek teşkilatlarımız gerek milletvekillerim ve belediyelerimizde bu da sahaya yatırım olarak yansıyor. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrifleriyle havalimanı açılışı gerçekleştirdik. Güzel bir miting oldu Katılım gösteren destekleyen hem teşkilatımıza hem sizlere hem odalarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Tokattan memnun ayrıldı inşallah önümüzdeki dönemlerde karşılıklarımı göreceğiz Tokat’a gelen yatırımlarla alakalı. 2018 de kur fiyatlarındaki aşırı dalgalanma Türkiye de ki yatımlarını birçoğu durmasına neden oldu.%70 ulaşmayan yatırımları hükümet bekletme kararı aldı. Buna rağmen biz devam eden yatırımları yeni yapılacak yatırımlarımızı hayata geçirdik. Yozgat havalimanı ile tokat havalimanı aynı anda başlamıştır bizim havalimanımız açıldı.

5 milyar liranın üzerinde bir yatırım hizmete açılıyor. Şuanda ihalesi devam eden 9 milyar liranın üzerinde bir yatırım var. Milli eğitim bakanımıza teşekkür ediyoruz tokatta 2 buçuk milyar tllik eğitim yatırımı var. 130 tane yeni okul yapıyoruz 50 okulla da güçlendirme çalışması yapılıyor. Bu yılda ihalesi yapılan 32 tane yeni anaokulu yapacağız. Bunun yanında turizme ve sağlık alanında yatırımız var. Son 3 yılda yaptığımız aile sağlığı merkezleri 350 milyon lira. Sulama yatırımlarına çok ağırlık verdik, Turhallımızın 14 köyünde içme suyunu yazı tepede ki Turhal barajından karşılayacağız.

Devlet su işlerinde devam eden projelerimiz 4 milyar liranın üzerinde. Niksar yolu projesini takip ediyoruz. Almus yolu Reşadiye heyelan engelini bitirdik. Başçiftlik ve akkuş yolunu aşama aşama takip edip hayata geçiriyoruz. Ulaşımda da devam eden projelerimiz 4 milyar liranın üzerinde. Ulaştırma bakanımız 2 defa davet ettik Tokat teşrif ettiler. Bu yatırımlar ile ilgili bize destek verdi. Zile Turhal yolu, zile alaca yolu Mecitözü Ünye Niksar yolunda takiplerimiz sürüyor. Bir diğer hayalimizde Çamlıbel tüneliydi Sayın Cumhurbaşkanımıza taleplerimizi ilettik ulaştırma bakanımıza talimat verdi. Kısa sürede inşallah hayata geçirmeyi bekliyoruz. Tokat’ımız kuzey güney arasındaki en önemli yol güzergâhı üzerinde kalacak. Karadeniz den Ege ye iç Anadolu ya ve Akdenize giden bütün araçlar Tokattan geçecek ve Tokat önemli bir yol kavşağı olmasıyla beraber şehrimizin kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacaktır.

İsteriz ki Tekstil Kenti Turhalda bir an önce hayata geçirelim ve burada 1.500 tane kardeşimiz çalışsın.

3 tane Organize Sanayi büyütme kararı aldık. Tokat Niksar ve Erbaa’da yaklaşık 2000 bin dönüm alanı organize sanayi içerisine katacağız ve böylece şuanda 15 bin çalışanlarımız 30 binin üzerine çıkaracağız.’’dedi.

Turhal Kahveciler ve Kuaförler Odası toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35