USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Seçim Bürosunu Açtı

MHP Seçim Bürosunu Açtı
03-02-2014 09:45
Google News

Cumartesi günü öğle saatlerinde gerçekleşen açılışa MHP Tokat Belediye Başkan Adayı Harita Mühendisi Hüseyin Erkan İkikat, MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, MYK Üyesi Zeki Kurt, belde ve belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk konuşmayı iki dönem önce milletvekilliği yapan Lütfi Ceylan yaptı. Ceylan heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, “Son bir buçuk aydır bir yanım bahar bahçe bir yanım yaprak döküyor. Milletler arasındaki düşülen durumu görüyorum yüreğim yanıyor. Milletlerin de kaderi vardır, biz bunları atlatacağız Allah’ın izniyle. Dininden Diyanetinde başka hiçbir zenginliği olmayan bu aziz milletin oylarını böyle sahte söylemlerle alan iktidarın gerçek yüzlerini 17 Aralıkta gördük. Yolun sonu görünmüştür, ışık görünmüştür, yüreğinizi ferah tutun.” Dedi.

 Daha sonra konuşan MYK Üyesi Zeki Kurt ise, “Ak Parti iktidarında Tokat on yıl geriye gitmiş. Kaldırımlarında yürünmüyor, suları içilmiyor, şehircilik yok, çöpler alınmıyor, böyle belediyecilik olmaz. Biz de milliyetçi hareket partisi olarak sizlere bu imkanları getirecek bir aday çıkaralım dedik. Kendisi teknik eleman, mühendis, 22 yıllık iş hayatında araksından laf söyletmemiş, leke bırakmamış, tertemiz, adam gibi adam Erkan İkikat’ı seçtik ve Tokatlı da onu bağrına bastı. Tokatlının kaderi bu değil artık dedik. Tokatlı artık hak ettiği gibi yönetilsin dedik ve yola çıktık.” Şeklinde konuştu. 

 İl Başkanı Murat Polat ise şunları kaydetti;

“Bugün burada açılışını yapmak için bulunduğumuz seçim büromuz, Pazartesi İstanbul Esenyurt’ta PKK’lılar tarafından saldırıya uğraya ve şehit olan Ülkü Şehidi Cengiz Akyıldız adına açılmıştır, ruhu şad, mekanı cennet olsun. Biz sadece hatırasını yaşatmak için böyle bir incelik düşündük. Şehit Cengiz Akyıldız MHP’nin sadece İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de sembolü olan bir isimdir. Basın emekçisidir. Hepimizin üzerinde de emeği olan bir ağabeyimizdir. Bu sadece Tokat’ın kaderini belirleyecek bir seçim değil. Bu aynı zamanda Türk Milleti’nin var olma, yok olma kaderini de belirleyecek üç seçimin ilkidir. Ben Tokatlılara sormak istiyorum. Apo’yla anayasa yapılmasını kabul etmiyorsanız, bu seçimde buna MHP’ye oy vereceğiz.

 11 yıldır iktidarda AKP 11 yıldır iktidar partisi gibi değil, muhalefet partisi gibi davrandı. Şu şunu yaptı, bu bunu yaptı, böyle oldu, şöyle oldu. İyi de kardeşim siz iktidardasınız, ülkeyi siz yönetiyorsunuz, siz bahane bulma mekanizması değilsiniz. Bu milletin değerlerini, kutsallarını korumak için bu millet size yetki verdi. AKP on yıldır yerel yönetimlerde de iktidar. Yetmiş yıldır geçmiş belediye başkanlarının Tokat’ımıza büyük hizmetleri oldu. Ama AKP teker teker, sigara fabrikasında olduğu gibi, üstelerine bir şey koymadan kapattılar. Yine AKP iktidara gelmeden önce üç tane hastanemiz vardı. Dört yapacaklarına bir hastaneye düşürdüler. Yine yılan hikayesine dönmüş bir çevre yolumuz var. Açıldı açılacak derken nihayet açtılar. Çevre yolunun açılışına gelen Bankımız 40 trilyona maal ettiklerini söyledi. Sonra yol çöktü, sel oldu, heyelan oldu falan. Sonra biz BİMER’den bu zaman kadar çevre yolu için ne kadar masraf yapıldığını istedik. 80 trilyon para harcanmış. Bu 80 trilyonla kaç tane fabrika açılırdı, kaç tane işsizimiz iş sahibi olurdu? Bunu da sizin yorumunuza bırakıyoruz. Trafik sorununu çözerim derken, trafiği iyice keşmekeş haline getirdiler. Tüm bunları bir kişi yapmadı. Bir parti bir kişiden oluşmaz. Tüm bu Tokat’ta yapılan beceriksizliklerin sorumluluğunu bir kişiye bırakıp kaçamazsınız. Aday değiştirip yerine başka birini getirerek, bu ayıbı hiç kimse örtemez. Yerine getirdikleri insan da 5 yıllık il başkanı. Partililer iyi veya kötü yaptıkları şeylerden birinci derece il başkanı sorumludur. Madem iyiydiniz niye belediye başkan adayını değiştirdiniz. Madem beceremediniz ne yüzle çıkıp aday oluyorsunuz. Biz ilk göreve geldiğimizde ilk hedefimizi Tokat Belediyesini almak olarak koyduk. Kimi aday etmemiz gerektiğini hemşerilerimize sorduk. Hemşerilerimiz isim vermediler ama özelliklerini söylediler. Bir kere şehircilikten, inşaatçılıktan anlayacak, hem mühendis hem lider olacak dediler. Kesinlikle ayrımcılık yapmayacak, herkesi kucaklayıp, çalışkan olacak, seçildikten sonra da vatandaşın arasında olacak. Böyle bir başkan bulun biz de ona oy vereceğiz dediler. Biz de partililerle böyle bir arayış içine girdik ve gönül rahatlığıyla Şehr-ül Emin olacak Hüseyin Erkan İkikat’a teklif ettik. Kendisi de Tokat aşığı olduğu için bu teklifimizi kabul etti. Kendisine teşekkür ediyorum.

 Belediye Başkan Adayı İkikat, aday olarak seçildiğinde ilk işinin, işinde uzman sosyal ve teknik bir ekip ile çalışmalara başlamak olduğunu söyledi. Detayları çalışmaları sonucu vahim bir durumla karşılaştıklarını vurgulayan İkikat, Biz öncelikle Tokat’ı köy görüntüsünden kurtaracağız. Hem havadan hem karadan cephelerle Tokat’ın fotoğrafını çektik. Bu fotoğraflarla Tokat’ın sorunlarını keşfettik. Biz akşamları da hiç durmadan çalışıyoruz. 30 Mart’tan sonra yapacağımız şeyleri şimdiden planlıyoruz. Sorunlarla ilgili çözümler üretiyoruz. İlimizin trafiğine engel olan yol bölmelerini yani GOP Bulvarı’ndaki refüjü kaldırmak, buradan sizlere verdiğim sözlerden bir tanesi olsun. Biz iş yapmaya geliyoruz. Tokatlılara niçin ikikat düşünün diyoruz? Tabiî ki bu çalışmalarımızın sonucunda alt yapı üst yapı çalışmalarının olduğu, kentsel dönüşümün olduğu, delik deşik olmuş yol görüntülerinin kalmadığı, araçlarımızın tekerlerinin çukurlardan dolayı patlamadığı bir Tokat için İkikat düşünün diyoruz. Bizim bilboardlarda baretli fotoğraflarımızı görenler, bizim yalnızca mühendisliğe vurgu yaptığımızı zannettiler. Oysaki bizim anlatmak istediğimiz yaklaşık 22 yıldır Türkiye’nin birçok ilinde, iş adamı olarak şantiyelerde bulunduğumuz ve bizzat inşaat içinde bulunduğumuzdur. İş nasıl yapılır, nasıl üretilir, ekonomik hızlı iş nasıl yapılır, bunları bilen bir insanım. Size bu fotoğrafı verirken, söylemek istediğimiz, anlatmak istediğimiz buydu ama bu yanlış anlaşıldı.

 Belediyecilik uzmanlık ister. Allah nasip eder de seçilirsek, fotoğrafın mantığını da Tokat Belediyesi’ne anlatmış olacağız. İkikat hizmet etmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız.

 Kentsel dönüşüm dediğimiz olay da şuan çok gündemde. Kentsel dönüşümle ilgili birçok problemi de halletmemiz gerekiyor. Şehrimizde olan trafiği halletmemiz gerekiyor, sosyal yaşam alanlarını halletmemiz gerekiyor, çocukların oyun parkını halletmemiz gerekiyor. Alt yapıyı, üst yapıyı, hepsini hallederseniz, kentsel dönüşüm hakikaten gerçeğine uygun bir şekilde uygulanmış olur. Tokat’ımızın problemlerinden bir tanesi de su problemidir. Bildiğiniz gibi musluktan su içmeyi özlemle bekleyen bir şehir haline geldik. Birçok şehirde musluktan su içilmesine rağmen, Tokat’ımızda su içemiyoruz şuanda. Biz belediye başkanı seçilirsek, su borularını sağlıklı bir şekilde su içebileceğimiz bir alt yapı çalışmasıyla donatacağız. Şehrimiz bildiğiniz gibi 800 yıllık Selçuklu, Danışmentli, Osmanlı eserlerinin bulunduğu bir şehir. Ama biz bundan ne kadar faydalanabiliyoruz. Kültürel ve tarihi miras açısından bir Amasya kadar olamadık.” Dedi.

 Okunan dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde seçim bürosunun açılışı gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41