USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Mantar; Ebe ve Hemşireler hak ettiği değeri görememekte

Mantar; Ebe ve Hemşireler hak ettiği değeri görememekte
16-05-2013 10:16
Google News

Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, Ebe ve Hemşirelik mesleği dünyanın en eski mesleklerinden birisi olmasına rağmen bugün hak ettiği değeri görememekte olduğunu söyledi.

Tokat Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanlığı tarafından ebe ve hemşirelik haftası dolayısıyla bir akşam yemeği verdi. Yemekte açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, Ebe ve Hemşirelik mesleği dünyanın en eski mesleklerinden birisi olmasına rağmen bugün hak ettiği değeri görememekte olduğuna dikkat çekerek, “Hiç kimse unutmasın ki;  Bir insanın gözlerini dünyaya açtığı ilk gün sağlık çalışanlarının hizmetiyle karşılaşmaktadır. Yine yaşlanıp hizmete muhtaç olduğu zaman gözlerini dünyaya kapatmadan önce bir sağlık çalışanının kendisine hizmet ettiğine şahittir.

Peygamber efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözünü doğrularcasına doğumhaneye giren sıradan bir kadını dünyanın en kutsal duygusu olan annelik duygusuna kavuşturan ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeni ile de kutsal bir görevi icra etmektedir.

Bu yüzden sağlık çalışanlarının haklarını korumak bizim için kutsal bir görevdir.                                              Biraz önce izlediğiniz bedel ödeyenlerin ödedikleri bedelin iade edilmesini sağlamaya çalışan bir görevi icra etmek bizim için gurur verici bir durumdur.

Biz Sağlık Sen ailesi olarak siz sağlık çalışanlarının siz sağlık çalışanlarının maddi ve özlük haklarını korurken. Sosyal ve kültürel faaliyet düzenleyerek de hizmet vermeyi görev biliyoruz.

Maddi ve özlük haklarınızı korumak adına son birkaç aydır üzerinde durduğumuz ve çalışmalar

— Ebe ve hemşirelik mesleğinin net bir şekilde görev tanımlaması yapılması gerekir,

— Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması,

— Yıpranma payının sağlık çalışanlarımıza verilmesi,

—Vekil ebe,4B,4C li tüm çalışanlarımızın 657 ye geçişini sağlamak

—Tokatta kurum borçlarını ödemek için çalışanların alacaklarından kesinti yapılıp kurum borçlarının ödenmesiyle ilgili yanlışlığın kamuoyuna ve sağlık bakanlığına sizin sesinizi duyurarak bu sorunun çözüme kavuşmasını sağlamak ve böyle bir bir hatanın tekrarlanmamasını sağlamak ve bu sorun karşısında duyarsız, sessiz kalmayacağımızın mesajının verilmesi

— Tokatta 4 yıldır inşaatı bitmiş ve halıları bile serilmiş olmasına rağmen açılmamış olmayan kreşin faaliyete geçirilmesi,

— Mesai saatlerinin düzeltilmesi,

— Sosyal hizmet çalışanlarının haklarının düzeltilmesi

— Üniversite hastanesi çalışanları ile sağlık bakanlığı çalışanları arasında farklarıntadan kaldırılması

Sosyal faaliyet olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ise:

— Çeşitli iş yerleriyle yapmış olduğumuz indirim anlaşmaları,

— 7 Haziranda gideceğimiz Doğu Karadeniz ve Gürcistan gezisi gibi geleneksel hale getirdiğimiz gezi programlarımız,

— Önümüzdeki hafta fragmanını izlemiş olduğunuz Sağlıkta Bedel Ödeyenler isimli filmin tüm sağlık çalışanlarına izletilmesi ve kamuoyuna izletilmesini sağlayarak sağlık çalışanlarının nasıl bir görev icra ettiğini kamuoyuna ve tüm yetkililere bildirmek.

Son zamanlarda elde ettiğimiz kazanımlar ise şunlardır;

— 100.00 sözleşmeli sağlık çalışanı arkadaşın kadroya geçişini sağlamak

— Ek ödemelerin sabit kısmının ayın 15 inde maaşlarla birlikte ödenmesini sağlamak,

— Banka promosyonlarının siz sağlık çalışanlarına ödenmesini sağlamak,

— Giyim kuşamın nakit olarak verilmesi,

— Sabit ödenenlerin dışında döner sermaye alamayan özellikle memur ve hizmetlilerin vergi kesintilerinin iade edilmesi

— Hasta hakları yanına, çalışan hakları biriminin kurulması ve benze hakların kazanılmış olmasını sağlamaktan dolayı bundan sonraki süreçte haklarınızın verilmesinde ümitliyiz.

Sevgili arkadaşlar biz Tokat Sağlık Sen ve Sağlık Sen ailesi olarak sorununuz ne olursa olsun çözeriz demiyoruz. Öyle bir yetkimiz yok.

Ancak sorununuz ne olursa olsun çözümü için haklarınızı sonuna kadar arayacağımız sözünü sizlere veriyoruz.

Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti 30 lardan 70 lere çıkmıştır. Seçim meydanlarında taraflı tarafsız tüm siyasi partiler halkın sağlık hizmetlerinden duymuş olduğu memnuniyetten bahsettiler. Bürokratlarımız göreve başladı

Hiç kimse kusura bakmasın ki bu hizmet sağlık çalışanlarının eliyle yapıldı. Sağlık hizmetlerinin sunumunda başarı, kural ve mevzuatlardan daha çok siz sağlık çalışanlarımızın özverisiyle oluşmuştur. Yapmak zorunda olmadıkları hiçbir işi sağlık çalışanları yapmadıkları zaman sağlık hizmetlerinin çökeceğini herkes bilir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45