USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı A.Hamdi Aydoğan`ın basın açıklamasını hayretler içerisinde okuduğunu dile getiren Tokat Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi “ Şer cephesinin arkasındaki mihmand

Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı A.Hamdi Aydoğan`ın basın açıklamasını hayretler içerisinde okuduğunu dile getiren Tokat Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birlik  Başkanı Mehmet Bekçi “ Şer cephesinin arkasındaki mihmand
10-07-2015 11:27
Google News
Aydoğan`ın yıllardır başkanlık yaptığı Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı makamını işgal ettiğini söyleyen Bekçi “Kanun nizam bilmeden kendi içinde bulunan esnaf ve sanatkarlar odaları birliği başkanlığı hayaliyle yanmasını iyi anlıyorum” dedi. 

“Halk tasvip etmedi”
Tokat Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birlik  Başkanı Mehmet Bekçi, Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı A.Hamdi Aydoğan`ın Bakkallar Manifaturacılar Tuhafiyeciler Odası Başkanlığına aday olduğunu ve şimdiki başkanlık yaptığını kurumdaki fevri davranışları yüzünden halkın kendisini tasvip etmeyerek ağır bir sonuç neticesinde kaybettiğini vurguladı. 
Bekçi : “ Sanırım içerisindeki küllenen ateş yeniden alevlenmiş ve iftira, kanun nizam bilmeden basın yoluyla önünü açmaya, tekrar Odaların, Birliğin iç işlerine karışaraktamı karıştırmaya, kafalarda soru işaretleri oluşturmaya çalışmaktadır. Aydoğan, sana 5362 sayılı kanunu gönderiyorum. Önünde bilgisayar var veya aç oku çamur at izi kalsın anlayışıyla şahsi çıkarların için kurumu karalamaya çalışma” 
5362 sayılı kanun`dan bahseden Bekçi : “ 5362 SAYILI KANUN MADDE 61: Üyelerin Odalara, Odaların Birlik ve Federasyonlara, Birlik ve Federasyonların Konfederasyona ödeyeceği kayıt ücreti katılma payları ile esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşların düzenledikleri belge ve yaptıkları hizmet karşılığı şunlardır;
a)Üyenin sicile ilk kayıt yapılması sırasında ödeyeceği kayıt ücreti asgari ücretin onda birinden az yarısından fazla olamaz.
Kayıt ücreti esnaf ve sanatkarların sicil kaydı sırasında sicil müdürlüğü tarafından tahsil edilir denilmektedir. Kayıt ücretinin yarısı sicil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere diğer yarısı da ilgili odanın hesabına aktarılır denilmektedir. Kanun bu yetkiyi Birlik Yönetim Kuruluna vermiştir. Asgari ücreti hatırlatırım ne kadar yaptığını hesabını. Esnaf ve Kefalet makamını işgal eden şahsiyetin hesaplaması gerekir faizanlarının hesaplarını en ince ayrıntısına kadar yapanlar küçük hesapları yapmazlar mı? Art niyetleri var” ifadelerini kullandı. 

“Takındıkları Tavır Üzüm Yemek Değil Bağcıyı Dövmek”
Bekçi kurumlarının kanunlar dahilinde hareket ettiğini , yasal olmayan hiçbir bedel talep etmediklerinin altını çizerek: “ Arkadaşlarımızın takındıkları tavır üzüm yemek değil bağcıyı dövmeye yöneliktir. Sayın Aydoğan bizlerin yanlış uygulamalar yaptığımızı iddia ediyorsun.  Bizler 2005 yılında göreve seçildik. Göreve geldiğimizden bu güne kadar aldığımız rakamlartada. Cüzi artırımlar yaparak bu güne getirdik. Sen ne zamandan beri kefalet kooperatifinin başkanlığını yapıyorsun. Bu itirazları bizden önceki yönetimlere neden yapmadın?” 

Bekçi, açtı ağzını yumdu gözünü 
Tokat Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birlik  Başkanı Mehmet Bekçi önceki yönetimlere değil de neden kendinin başkanlık yaptığı sırada bu tür itirazlarda bulunmadığını sert bir dilde açıkladı. İşte o açıklama;
a)Oda başkanlığına aday oldun kazanamadın, kazansa idin birlik başkanlığına aday olacaktın olamadın kinin bu,
b)İnancından itikatından taviz vermezsin bilirim. Herkesin önünde kolunu sıvayarak abdest almayı çok seversin dinimiz faizi yasaklamıymu yoksa senin için fark etmiymu…
c)Bu hırsın iftiranın arkasından arkasında ecdad yadigarı olan Pir Ahmet Bey Türbesi yoksa, senin isminde Ahmet ya şahsınamı ait bizmi bilmiyoruz…
d)Orasının türbe olduğunu belirten tabela ve yazıları adeta  görünmez yapmış saklamışsınız. Vakıflar nasıl buna izin verir anlamakta güçlük çekiyorum. O Türbenin özelliklerini belirten tabelanınaya gelen herkesin görebileceği okuyabileceği bir yerde asılı olarak kalması gerekmiymu yoksa…
e) Pirhanda düğün, nişan, nikah müzikli eğlenceler yapıldığındaaya gelen müşterilerinize hizmet için müzik yayını yaptığınızda acabaadaki türbeye karşı hakaret etmiş olmuyormusunuz? Sizin tarihinize, kültürünüze hiçmi saygınız yok?
f)Yoksa kurulamaz dediğiniz. Kurulmaması yönünde her türlü girişimlerde ve müracaatlarda bulunduğunuz ikinci esnaf kefalet kooperatifini kurmamız mı zoruna gitti?
g)Sizin esnafa yaptığınız hizmet oluyda kurulan ikinci kooperatifin esnafımıza verdiği krediler hizmet olmuymu?

“Bizim hizmetlerimizi siz hayal bile edemezsiniz”
Bekçi, başkanlığını yaptığı kurumun faaliyetlerinden bahsederek Aydoğan`a “Bizim hizmetlerimizi siz hayal bile edemezsiniz” dedi. 
İşgem, Ahi Evlyeri, Ab Projeleri, Kosgeb Girişimcilik Kursları, Seminerler, Toplantılar, Bölgesel Toplantılar, Yur İçi Ve Yurt Dışı Esnaf Gezilerinin bir yana bırakılması gece gündüz göz etmeden tüm esnafların yardımına koştuklarını ifade eden Bekçi : “ Aydoğan sen veya senin personellerinden herhangi birisi gecenin 2 sinde veya 3 ünde bir hasta için kan aradınız mı? Kaza yapan bir esnafımızın yanında bulundunuz mu? Başka ile okumaya giden bir esnafımızın çocuğunun yurt meselesini, burs meselesini çözdünüz mü? Siz gecenin 3 ünde Ankara`da yatan Tokatlı bir esnafımızın hastasına buradan telefonla Ankara`da bir kan buldunuz mu? cevap koskoca bir hayır . Bizim hizmetlerimizi siz hayal bile edemezsiniz” dedi. 

“Tarih talan ediliyor, Vakıflar Müdürlüğü susuyor”
Başkan Bekçi, Aydoğan`ın hırslarının ve heveslerinin arzusu içerisinde nifak tohumları attığını tarihi bir değer olan ecdat yadigarı bir Pir adına yapılan tarihi eserin her bir yanını doğasından uzak tutarak şahsi çıkarların için istediğin gibi dizayn ettiğinden yakınarak : “ Sayın Aydoğan, Tokat için yaptığın bir tane hizmet, bir tane projeden bahsedermisin? Hala hırslarının ve heveslerinin arzusu içerisinde nifak tohumları atarak tarihi bir değer olan ecdat yadigarı bir Pir adına yapılan tarihi eserin her bir yanını doğasından uzak tutarak şahsi çıkarların için istediğin gibi dizayn ediyorsun. Buna dur diyecek bir yetkili yok mu? Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu tarihi talana nasıl müsaade eder. Vakıf eserlerine bir çivi dahi çaktırmayan anlayış tarihi değeri yok mu sayıyor.Bizim almış olduğumuz ücretler tamamen yasal sınırlar içerisindedir. Bu konuda kaç kez denetleme geçirdiğimizi devlete bu konuda gerekli hesabımızı verdiğimizi ve yaptığımız uygulamanın doğru olduğunu sende çok iyi biliyorsun. Bu yüzden insanlarımızı, halkımızı, esnaf ve sanatkarlarımızı yanlış yönlendirmek,aya fazla para ödüyorsunuz demek, ödediklerinizi geri alın demekle yasal olarak suç işliyorsunuz. Ha sonuç olarak bizlere Deli Dumrul yakıştırmasını yapmak da ancak sana yakışan bir seviyesizliktir” dedi. 

Esnaf Odalardı Birliği şeffaf bir kuruluş olduğunu ,her sene gözetim altında gelir ve giderlerinin hesabını verildiğini söyleyen Bekçi : “ Biz devletimize her zaman hesap verdik yine vereceğiz. Asıl sen ne yapmaya çalışıyorsun. Sana sorsam kanunmu önde gelir genelgemi sen genelge diyeceksin. Genelgelere göre hareket ediyorsun. Bilmiyormusun Genel Kurullar 4 yılda bir yapılır ve genel kurullarda alınan kararlar geçerlidir. Sen aday olduğun zaman bakkallar odasına o alınan bedeller için evet oyu vermedin mi? Belgeleri elimde itirazın yok ama bu gün başarısızlığını örtmek için iftira atıyorsun. TESK bizim amirimiz değil bunu iyi bildiğin halde yine TESK çıktılarını gazetelerde yayınlayarak kafa karıştırıyorsun. Senin derdin yeni kurulan esnaf kefalet kredi kooperatifi bunu bütün Tokatlı biliyor” şeklinde konuştu. 

“Fevri davranışların açığa çıktı”
Bekçi yapılan açıklamayla Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı A.Hamdi Aydoğan`ın fevri davranışlarınıntaya çıktığını bunda herkesin gördüğünü bildirerek : “ İstediğine kredi veriyorsun istediğine vermiyorsun. Herkes önünde eğilsin istiyorsun. Ama bitti şeffaf yeni tokat Kredi Koop. Esnafına sahip çıktı.İnsan olduklarını Odaların ve kooperatiflerin kredilerinin öz malı olduklarını öğrendi.Bilmiyorlarmı zannediyorsun. Bizim esnafımız her şeyi biliygörüyor. Marifet iltifata tabidir. Tokat kamuoyuna sbakalım benim bir hizmetim varmı diye ? “ 

“ Bizler Esnafın temsilcisiyiz”

Bekçi son olarak herkesin işini yapması gerektiğini kendisinin ve kurumların esnafın temsilcileri olduğunu dile getirerek açıklamasına şu şekilde son verdi :  “Herkes işini yapacak, kıskançlık haset içerisinde olmayacak. Başarılarımızın altında ezilenler her zaman içerisinde başarısızlıklarını örtmek için iftira yapmayacak, önce kendine bakacak. Bizler esnafın temsilcisiyiz. Kanunlar nizamlar çerçevesinde hareket ederek topluma örnek olmak zorundayız. Şahsi kinlerini ve heveslerini bir kenara bırakıptak değer Tokat ve Tokatlı olmalıdır. Ben Mehmet BEKÇİ olarak 2005 yılında MHP İlçe Başkanı iken göreve seçildim. 2002 yılından bu güne kadar iktidarda olan mevcut hükümet ile çalıştım. Siyasi olarak fikrimden yaşantımdan taviz vermedim. Hep bu güne kadar uğraştılar. 11 müfettiş denetlemesinden geçtim 10 yıl gibi bir sürede hep alnımızın akıyla çıktık. Nice mahkemelerde hesap verdik. Hep haklılığımız ispat edildi. Öyle gazetelerde yazmak değil esnafın hakkını hukukunu savunuyorsa kendisi de bir esnaf kanunlar açık versin mahkemeye ispatlasın. Bizleri çekemeyenler hizmetlerimizi çekemeyenler bizlerle uğraştı. Bakanlıkları devreye soktular, üst kuruluşları devreye soktular. Nifak tohumu ekmeye çalıştılar başaramadılar.Sayın Aydoğan 2005 yılından öncede kefalet koop. Başkanıydı. Koop. Başkanı seçilmesinde ben onun divan başkanıydım. Seçilmesini ben sağladım. Tüm kamuoyu bunu iyi biliyor. Beraber yol arkadaşlarına sorsunlar hırs kin insan için en zararlı duygudur. Umarım zararlı çıkmaz. Kendisi için değil esnaf için hizmet yapsın ya. İnandığı gibi yaşasın yada yaşadığı gibi inansın. Sahte davranışlar, kendini beğenmişlik bir hastalıktır. 
Ankara da onlarca, diğer illerde birden fazla, onbeşbin nüfuslu bir ilçede bile ikinci esnaf kefalet koop varken tokatta neden olmasın. Tokatlı hak ettiği krediye niye ulaşamasın. O bahsettiği Gümrük Ticaret Bakanlığı kitabında Tokat kredi kullanımında 28,6 Van 100, Urfa 99 Şırnak 80 lerin üzerinde niye Tokat çok mu zengin. Krediye ihtiyacı yok mu. Yoksa esnaflarmı kredi alamıyor” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41