USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERE SES VE MAKAM EĞİTİMİ VERİLECEK

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat İl Müftülüğü işbirliğinde ‘Okulumda Müzik Projesi’ kapsamında yürütülen “İmam Hatiplerde Ses ve Makam Eğitimi” tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında geleceğin hafız ve hocalarına Kuran’ı Kerim’i güzel okuma ve makam eğitimleri verilecek.

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERE  SES VE MAKAM EĞİTİMİ VERİLECEK
12-01-2023 17:22
12-01-2023 17:23
Google News

  

GOP Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından işaret dili ile İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tanıtım videosu ile devam eden programda konuşan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, “İmam hatip okullarımızdaki Sesle Makam Eğitimi Tanıtım Programına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kıymetli misafirler, kıymetli katılımcılar. Eğitim bir ülkenin inşası demek, geleceğinin oluşturulması demek ve her ülkenin en önemli faaliyet alanı demek. Biz ülkemizin 20 yılını da 50 yılını da şu anda hep beraber sizlerle birlikte oluşturmaya çalışıyoruz, inşa etmeye çalışıyoruz. Zorlu bir süreç. Çocuk yetiştirmenin gerçekten zorlaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Hep beraber dijital dünyanın, internetin çocuklarımızı etkisi altına aldığı, ciddi anlamda endişelerimizin, kaygılarımızın her geçen gün arttığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde hiç kuşkusuz eğitim, eğitimin içinde de çocuklarımızın değerleriyle buluşturulması, kökünü geçmişten yüzünü geleceğe dönük bilimden alan çocuklar olarak yetiştirilmesi çok önemli ve hayati. Bunun için gerek Milli Eğitim Bakanlığımız gerekse taşradaki iller ve ilçeler olarak bizler bu gayeye hizmet etmek üzere birçok proje yürütüyoruz. Şunu ifade etmek isterim ki eğitim tek başına bir kurumun üstesinden gelebileceği kaldırabileceği bir yük değildir. Toplumun bütün kesimlerinin omuz vermesi gereken destek olması gereken bir alandır. Velisiyle, resmi kurum kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle bütün herkesin bu yüke omuz vermesi gerekir. Ben Tokat'ta böyle bir birlikteliğin olduğunu görüyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum. Velilerimizin duyarlılığını, çocuklarının üzerine ne kadar titrediklerini görüyorum. Bizler de öğretmen arkadaşlarımızla beraber aynı hassasiyetle çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu iş birliği, bu gayret için ben katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Bugünkü tanıtım programımız özel bir çalışmanın ürünü. Biz çocuklarımızı bilimle, bilimsel kurallarla, teknolojiyle geleceğe hazırlamakla beraber aynı zamanda onlara vatan sevgisini, millet sevgisini ve milli manevi değerler olarak ifade ettiğimiz o değerleri vermemiz gerekiyor. İlimizde Hafızlık İmam Hatip Ortaokulumuz Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu uzun zamandır faaliyetini yürütüyor. Hafız çocuklarımız buralarda eğitimlerini alıyorlar. Hem Kuran’ı ezber ediyorlar. Hem ezberledikleri Kuran’ı yaşıyorlar, yaşatıyorlar hem de çok güzel bir örnek oluyorlar. İşte bu çocuklarımızın kendi alanlarıyla ilgili gelişimlerini destekleyen bir çalışma bu. Okulumda müzik projemizin altındaki bir faaliyet ve bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de ilk defa yapılan bir faaliyet. Yani imam hatip okullarında ses ve makam eğitimi ilk defa yapıldı, uygulandı ve son derece başarılı oldu. Biz bu çalışmanın tüm ile yayılmasını, tüm imam hatip okullarımızda uygulanmasını arzu ediyoruz. Çünkü çocuklarımızın o becerilere sahip olması, o özgüveni yakalamış olması ve kendilerine burada ifade edebilme becerileri çok çok önemli. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımı, işbirliği için İl Müftülüğü ve diğer kurumların hepsini teşekkürle anmak istiyorum. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

MÜFTÜ PAMUKLU, “GÜZEL SES VE KABİLİYET ARANAN ÖZELLİKLER”

Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, ses ve makam eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızla yapılan proje neticesinde birkaç senedir illerimizde çok harika programlar oluyor. Toplantımızda birbirinden değerli musiki ve müzik üstadı arkadaşlarımız var. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde kadro mükemmel. Proje kapsamında hafızlık okulumuzdaki kız öğrencilerimiz ile başlangıç yaptık. Tabii ki çocuklarımızı kabiliyetlerine göre değerlendirmek lazım. Güzel sesli hafızlar, Kur'an ı Kerim'i güzel sesle icra eden hocalar hep aranır. Ağaç yaşken eğilir. Okul öncesi eğitimlerde yeni başlayan bir eğitim var, ritim eğitimi. Ses ve makam eğitimi ile dinletiler daha lezzetli hale geliyor. Onun için bizim mesleğimizde de hafızlıkta da, güzel ses ve musikiyi güzel bir şekilde icra etmek olmazsa olmazımız. Vekil imam sınavında aradığımız şartlar arasında güzel ses ve kabiliyet var. İşte bu kabiliyet burada kazanılıyor. Bu konuda özellikle musikiye değer veren Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine, Müzik Öğretmeni Proje Koordinatörü Murat Ağıl hocama, Okul Müdürü Kamil Ünal hocama, hafızlık hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35