USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ ZİLE`DE TANITILDI

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ ZİLE`DE TANITILDI
12-04-2013 19:02
Google News

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yapılan toplum kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’nin Zile`de tanıtıldı.

 

            Zile`deki toplantıya Gönül Elçileri Projesi Onursal Başkanı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen`in eşi  Betül Taşkesen, Zile Kaymakamı Nuri Özder ve eşi, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve Eşi Turhal Kaymakamı`nın eşi Filiz Kadiroğlu, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ahmet Bulut ile ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

            Zile Saray Sinema Salonunda yapılan Gönül Elçileri Proje tanıtımı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Onursal Başkanı Betül Taşkesen, projenin içeriği hakkında bilgi vererek vatandaşlardan konu ile ilgili destek istediğini söyledi. Taşkesen Gönül Elçileri Projesi, insan odaklı ve gönüllü çalışmayı ihtiva eden bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje, dezavantajlı olarak ele aldığımız, toplumsal yardıma, ilgiye, şefkate, bakıma, en önemlisi de sevgiye ihtiyaç duyan; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız hizmet kapsamındaki koruma altındaki çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz, kadınlarımız ve benzeri kırılgan gruplardaki insanımızın yanında olmayı ve onlar için gönüllü çalışmayı ihtiva eden bir projedir. Projenin temelinde her kesimden, her meslekten insanımızın zamanını, sevgisini, ilgisini ve bilgisini dezavantajlı insanımızla gönüllü olarak ve herhangi bir karşılık beklemeksizin buluşturmaktır. Ülkemiz, güçlü bir ülkedir. Elbette Ülkemiz, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, hayırseverleriyle dezavantajlı grupların her zaman yanında olmuş ve olmaktadır. Özellikle sosyal devlet olma anlamında büyük mesafeler kat ettiğimiz son yıllarda çocuk, genç, yaşlı, kadın ve engelli gibi dezavantajlı tüm kesimlere yönelik pek çok bakım, yardım ve koruma tedbirleri uygulamaya konulmuş, bu maksatla pek çok modern kurum ve kurullar tesis edilerek Devlet imkânları seferber edilmiştir. Bu proje kapsamında planlı ve programlı bir şekilde; zamanını, sevgisini, ilgisini, bilgisini, becerisini kısacası ayni ve nakdi desteğiyle gönlünü paylaşan gönüllü kişilerimiz olarak ele alınmalıdır.         Şu gelip geçici dünyada 7 milyar insandan birisi olduğumuzu  hiçbir zaman unutmadan, hayatın bize sunulmuş bir armağan | olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan dünyadaki en büyük  erdemin başkalarının mutluğuna katkı sağlamak olduğunu  fark etmeli insan.

             İşte bu proje hepimiz için yaşlısından engellisine, yoksulundan yetimine bizlerin şefkatli elini bekleyen gönül kapısının çalınmasını umut eden insanlara katkı sunacak, belki bu insanların duasını almanıza sebep olacak ve her şekilde sınava hazırlıklı olmamız gerektiği hususunda da şuurumuza katkı yapacak, hayatın gerçek manasını fark etmemize, yaşamda sıraladığımız, önemsediğimiz olmazsa olmazlarımızı, ideallerimizi, hayallerimizi ve hedeflerimizi bakarsınız yeniden bir önem sırasına göre tekrar güncellememize vesile olacaktır. diye konuştu.

            Zile Kaymakamı Nuri Özder`de yaptığı konuşmasında Gönül Elçileri Projesi’nin amacı toplumda gönüllülük  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı esasına dayalı farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yardımlaşmasını sağlamak toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynaklı kaynağını güçlendirmektir. gönüllülük ise maddi beklenti ve çıkar ilişkisi olmadan ailesi dışındakilere yardım edip onların ihtiyaçlarını gidermek düşenin elinden tutmak sorununu gidermektir dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Cem Gül`ün Gönül Elçilerini, Sosyal Çalışmacı Ali Koca`nın da Koruyucu Aile tanıtımı ile toplantı devam etti. Program şiirlerin okunması ve  Tekin Kireçci yönetiminde hazırlanan müzik dinletisi beğeniyle izlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45