USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Geleceğin yöntemi dediği eksozom tedavisini herkesten önce annesine uyguladı

özel eskişehir anadolu hastanesi kardiyoloji uzmanı murat taraktaş, kalp yetmezliği ve alzheimer karşısında etkili bir tedavi yöntemi olduğu düşünülen eksozom yöntemiyle herkesten önce annesini tedavi etti. Murat taraktaş’ın annesi sabriye taraktaş, tedavi sonrası unutkanlıklarının azaldığını söyledi.

Geleceğin yöntemi dediği eksozom tedavisini herkesten önce annesine uyguladı
17-03-2024 11:54
Google News

Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Murat Taraktaş, kalp yetmezliği ve Alzheimer karşısında etkili bir tedavi yöntemi olduğu düşünülen eksozom yöntemiyle herkesten önce annesini tedavi etti. Murat Taraktaş’ın annesi Sabriye Taraktaş, tedavi sonrası unutkanlıklarının azaldığını söyledi.


Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Murat Taraktaş, eksozom tedavisiyle ilgili detayları anlattı. Hastalara 4 seans halinde uygulanan eksozom tedavi yönteminin son yıllarda çok arttığını ve bütün dünyada geleceğin uygulaması olduğunu ifade eden Taraktaş, seanslarının tamamlanmasından 6 ila 8 ay sonrasında tedavinin kalp yetmezliğine karşı somut gelişme gösterdiğine yönelik çalışmaların olduğuna dikkat çekti. Eksozomun, Alzheimer ve unutkanlık hastalıkları için de çok önemli olduğuna vurgu yapan Murat Taraktaş, bahsettiği tedaviyi herkesten önce en değerli hastası olarak gördüğü annesi Sabriye Taraktaş’a da uyguladı. Tedavi sonrasında ne gibi değişimler yaşadığından bahseden anne Sabriye Taraktaş ise, eksozom ile unutkanlıklarının azaldığını ve hayatının daha da kolaylaştığını dile getirdi. “Eksozom tedavisi son yıllarda çok üst düzeyde”


Kardiyoloji Uzmanı Murat Taraktaş, eksozom tedavisinin hastalara 4 seans halinde uygulandığını aktararak, “Biz kalp krizlerinde hastaların kalp damarlarını açıyoruz, kalp krizi sonrası ömürlerini uzatıyoruz fakat bazı hastalarda maalesef hayatta tutabilsek bile kalpte ciddi hasarlar olabiliyor. Tabii bizim hastalıklarımız çok ciddi oluyor. Kalp yetmezliği hastalıkları birazcık sıkıntılı ve çaresiz. Bunlarda bazen kalp pilleri ve bunun gibi şeylerle düzelmeler olabiliyor. Tabii Allah hastalarımıza uzun ömürler versin ama yaşadıkları sürece ömür boyu sıkıntılı bir süreç devam ediyor. Bu hastaların hem sağlıklı hem de uzun süre yaşayabilmeleri için bilim ’ne yapabiliriz’ dedi ve genetik bölümüyle çok yakın çalışmalara başladı. Biliyorsunuz, yaklaşık 10 yıl önce kök hücre tedavisi bununla ilgili ciddi yol aldı. Kök hücreler çok önemliydi. Asıl kök hücre tedavisinde etkin olan sistem zaten eksozom tedavisi. Biz bir hastanın toplar damarından kan alıp, kanın içinde dolaşan az miktarda olan ama ana hedefimiz hücrelerin içinde bol miktarda bulunan eksozomları açığa çıkartıyoruz. Genetik laboratuvarında özel tekniklerle bunlar çoğaltılarak eksi 80 derecelerde saklanarak soğuk zincirle birlikte 4 seans halinde hastalara geri verme şeklinde son yıllarda tedavisi çok üst düzeyde” dedi. “Yapılan çalışmalar kalp yetmezliğini düzelttiğini gösteriyor ve Alzheimer tedavisi için de çok önemli”


Eksozomun bütün dünyada geleceğin tedavisi olduğunun altını çizen Taraktaş, “Yapılan çalışmalar özellikle son seansı aldıktan 6-8 ay sonrasında kalp yetmezliğini düzelttiğini göstermekte. Ayrıca Alzheimer, unutkanlık tedavisi çok önemli. Hem hastayı hem yakınlarını çok üzen, önünde durması çok mümkün olmayan çok yıpratıcı bir hastalık. Alzheimer tedavisinde de oluşmuşu geri getirmiyor fakat başlamışsa onu orada tutmaya ya da ailesinde aynı hastalıktan olması nedeniyle risk altında bulunanların ileride başına bunun gelme ihtimalini azaltıyor. En değerli hastam tabii ki annem. Kendisi 2006’dan beri kalp hastası, stentleri var. Ailesinde, büyüklerinde de Alzheimer, unutkanlık hastalığı olduğu için böylesine değerli bir tedaviyi ilk bizimkilere yaptık. Muhakkak faydalı olduğunu düşünüyorum. Ben kendimde de farklılıklar hissediyorum. Tabii kronik bir hastalığım olmadığı için çok net bir şey diyemiyorum ama dinçlik hali ve hafızada oldukça farklılık gördüm” şeklinde konuştu. “Bu tedaviden sonra kendimi çok daha iyi hissediyorum”


Murat Taraktaş’ın en değerli hastam dediği ve eksozom tedavisini herkesten önce uyguladığı 72 yaşındaki annesi Sabriye Taraktaş ise şunları söyledi:


“18 yıldan beri kalp hastasıyım. Ailemde de unutkanlık var. Bu tedaviden sonra kendimi çok daha iyi hissediyorum. Daha rahat yürüyebiliyorum, önceden yorgunluk çok oluyordu. Şimdi biraz daha rahatım. Unutkanlıklar da azaldı. Öyle olunca da hayatım daha kolaylaştı, daha pozitif oldu. Kalp rahatsızlığı da yine ailemde var. Çok dikkat ediyordum, şimdi de dikkat ediyorum ama çok daha rahatım.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35