USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI OLMAZSA OLMAZIMIZ

ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI OLMAZSA OLMAZIMIZ
29-11-2021 10:26
Google News

 

75 milyon lira maliyetle bir yıl sonra açılışı yapılacak Sosyal Hizmetler Kampüsü’nün temel atma töreni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımı ile yapıldı. Bakan Yanık, “Bugün ülke çapında bin 300’ü aşkın bakım kuruluşumuzda 14 bine yakın evladımız bize emanet. Mutlu, sağlıklı, üreten ve faydalı bireyler olabilmeleri için çaba harcıyoruz.  Çocuğun üstün yararı olmazsa olmazımız. Sihirli cümle bu.” Dedi.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal Hizmetler Kampüsü temel atma törenini gerçekleştirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Tokat`a geldi. Bakan Derya Yanık Sosyal Hizmetler Kampüsü alanında, Vali Dr. Ozan Balcı, Milletvekilleri Özlem Zengin, Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokolü tarafından karşılandı.

Selamlama konuşmasını yapan isim Milletvekili Özlem Zengin oldu. Konuşmasında Bakan Yanık ile değerli bir dostluğunun olduğunu vurgulayan Vekil Zengin, “Sayın Derya Yanık’ı hem bakan olarak hem de bir dostumuz olarak Tokat’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yağmurlarla bereketli bir günde geldiniz. Daha güneşli günlerde de sizi ağırlamak isteriz” dedi.

VALİ BALCI, “ENGELLİ AİLELERİNİN YÜKÜNÜ AZALTACAĞIZ”

Zengin’in ardından kürsüye gelen Vali Balcı temel atma töreni gerçekleşen Sosyal Hizmetler Kampüsü ile ilgili bilgiler verdi. Projenin engelli ve engelli yakınlarının üzerinden büyük bir yükü alacağını söyleyen Vali balcı, “Türk devleti büyük bir devlet. Devletin derdi millet. Devletimizin varlık sebebi milletimizin yükünü almak. Özellikle engelli annelerinin yükünü nasıl alabiliriz fikrindentaya çıktı bu proje. Engelli annesi olmak ziş. Bazen çocuklarını bırakacak bir yer bile bulamıyorlar. Hastaneye gidip ilaçlarını bile alamayabiliyorlar. Biz bu projeyi şehirde geliştirip bakanlığımız ile paylaştık ve bize çok destek verdiler. İş büyüdü ve bu kampus şekline geldi. Bir tarafından kimsesiz çocukların kalabileceği bir alan oldu. Diğerinde ağır mental ve fiziksel engelli kişilerin kalacağı yer. Ortası ise Türkiye’ye örnek olacak inşallah, aktif yaşam merkezi ve eğitim alanı olacak. Ayrıca yüzme havuzu, kapalı spsalonu ve camimiz de olacak kampüste. Sosyal donatı alanları ile çok güzel bir proje oldu.

Projenin bir diğer özelliği de şu; Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzde çalışan kapıdaki güvenlik görevlisinden müdürüne kadar herkesin fikri ile oluşturulan bir proje. Yani tamamen ihtiyaçları yerinde tespit ederek yaptığımız bir proje. Ayakları yere basan bir proje oldu. İnşallah bir yıl içerisinde bitecek. Bize de 75 milyona mal olacak.

Ayrıca bir tane de özel eğitim kampüsü yapıyoruz. Anaokulu, ilkokul,taokul, lise ve uygulama okulları ile beraber o da Türkiye’de bir ilk olacak. İnşallah bir yıl içerisinde tamamlanacak. O konuya da Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Bey çok destek verdi. Bir yıl içerisinde iki proje tamamlanacak ve hem Türkiye’ye örnek olacak, hem de engelli vatandaşlarımızın yükünü üzerinden almış olacağız” dedi.

BAKAN YANIK, “MİLLETİMİZE BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”

Tokat’a güzel bir hizmet kampusunu kazandıracak olmanın sevincini paylaşmaktan duyduğu sevinci ifade eden Bakan Derya Yanık, “Elhamdülillah gerçekten ham ediyorum öncelikle çünkü bu çalışmalar bugünden yarına bıraktığımız  borçlarımız. Biz aslında milletimize borcumuzu ödüyoruz. Çok bütünlüklü bir proje. Bizim insana bakışımız insanın eşrefi mahlukat olma özelliğinden hareketle ihtiyacı olan her şeyi bir arada ve aynı anda mümkünse yerine getirmek ve karşılamak. Biz çünkü engelli-engelsiz, yaşlı-genç, fakir-zengin hiçbir fark gözetmeksizin insanın tam ve mutlak eşitliğine inanan bir inancın bağlılarıyız. Öyle olduğu için bu bütünlüklü projeleri gerçekleştiriyoruz. Öyle olduğu için her bir hizmetimizi insanın ihtiyacını gözeterek yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“ŞEHİRLERİN İHTİYAÇ LİSTESİNİ ÇIKARIYORUZ”

Bakanlık olarak bütün şehirlerde, neye ihtiyaç olduğuna dair çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Bakan Yanık, ü”Btün ana hizmet başlıklarımızda çocuk hizmetlerinde Tokat’ın ihtiyacı ne, engelli yaşlı hizmetlerinde Tokat’ın ihtiyacı ne, huzurevine mi ihtiyacı var, engelli yaşlı bakım merkezine mi ihtiyacı var, rehabilitasyon merkezine mi? Bunların her birinin fizibiletisini yapıyoruz.  Bütün şehirlerin. Ve ona göre de hizmetleri yaymaya çalışıyoruz. O yüzden ihtiyaçları karşılayan, gerçekçi, hayal satmayan hizmetler üretiyoruz. Şükürler olsun bugünden sonra da inşallah bunları devam ettireceğiz. Nitekim Çocuk Evleri Sitesi, Gündüzlü Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Kapalı SpSalonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Cami, diğer donatıları ve yeşil alanlarıyla Tokat’ımıza yaraşır bir kompleksin  ülkemize, milletimize, Tokat’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu büyük ve her bir ayrıntının tek tek düşünüldüğü kompleksimizin Tokat’ımızın ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra diğer şehirlerimize örnek olmasını ümit ediyorum.  Örnek teşkil edeceğini de düşünüyorum” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BİZE OLAN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARTMAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞTIK, HİZMET ÜRETTİK”

“Ülkemize hizmet etme şevkini ve gücünü neredeyse 20 yıldır aralıksız sürdüren ve hep en iyisini, en güzelini hedefleyen bir iktidarın bakanı olarak burada yaptığımız hizmetlerin geliştirilmesine, milletimizin  bizlere olan inancı her zaman  en önemli motivasyon kaynağımız oldu” diyen Bakan Yanık,  “Sayın Valimizi dinlerken bayrağı başımın üzerinde hissetmek ayrı bir motivasyon sebebi oldu. Bu hizmetleri milletimize bir borç olarak görüyoruz ve geleceğe daha çok neyi bırakabiliriz, daha çok ne yapabiliriz, daha iyisini nasıl yapabiliriz , belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, hükümetimiz, teşkilatlarımız, vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın çalışanları her birisi tek tektak aklı inşa ederek bir aklı birleştirerek, bitiştirerek adetataya bir sonuç çıkarmaya çalışıyor. Ve elhamdülillah 20 yıldır çok güzel hizmetlere, çok güzel sonuçlara vesile olduk. Milletimizin desteği ve teveccühüyle bu hizmetlertaya çıktı. Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkartmayacak şekilde çalıştık, hizmet ürettik. Sosyal hizmetleri ve sosyal yardımları daha önce Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş şekilde çeşitlendirdik ve geliştirdik” ifadelerini kullandı.

“ANNELERİN SOSYALLEŞME İHTİYACINI DA KARŞILAYACAK”

Halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inanan ruhla, çağın gereklerine uygun olacak şekilde sosyal hizmetleri birleştirdiklerini belirten Yanık, “İşte bugün temelini atacağımız bu kampus tam da bu iradenin, bu bakış açısının sonuçlarından birisi.  Mekân düzenlemeleri ve donatılarıyla insana değer veren bir hizmet anlayışını burada en güzel ifadesiyletaya koyduğumuzu düşünüyorum. Ülkemiz adına, Tokat adına, tüm vatandaşlarımız, engellilerimiz, çocuklarımız adına engellilerimizin aileleri adına, anneler adına ki asıl yükü onlar taşıyorlar. Şunu biliyoruz sevgili anneler; Hayatını çocuğuna adayan, belki haftanın 7 gününde 1 saat dışarı çıkacak fırsatı bulamayan annelerin o ağır engellilik durumunda olduğunu biliyoruz. Onların hayatını kolaylaştırmak, temel kendi ihtiyaçlarını, sosyalleşme ihtiyaçlarını, dışarıya çıkıp bir hava alma ihtiyacını, bir alışveriş yapma, bir komşuya gidip bir bardak çay içme imkânını onlara sağlayabilmek için özellikle Gündüzlü Bakım Merkezlerini veya diyelim şehir dışına bir yere gitmeniz gerekiy3-5 gün o konaklama ihtiyacını karşılayacak hizmetleri de bir taraftan çalışıyve üretmeye gayret ediyoruz.

Sizler de inanıyorum ki ülkesini seven her insan gibi yapılan tüm yatırımlarda aynı hisleri yaşıyor, aynı heyecanı hissediyorsunuz.  Bizim için bütün çocuklar, memleketin dört bir yanında hiçbir ayrıma tabi olmadan özenle sahip çıkmamız gereken bir emanet. Biz buna inanıyoruz.  Onlar bize emanet, biz geleceği onlara emanet edeceğiz. Bütün çocukların geleceğe sağlıklı ve yeterli bir şekilde hazırlanmasını sağlamak, gerek anayasal, gerek sosyal ama aynı zamanda vicdani sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bugün ülke çapında bin 300’ü aşkın bakım kuruluşumuzda 14 bine yakın evladımız bize emanet. Onların en iyi şekilde hayata hazırlanmaları için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışıyoruz. Mutlu, sağlıklı, üreten ve faydalı bireyler olabilmeleri için çaba harcıyoruz.  Bununla birlikte  çocuklara yönelik politikalarımızda aile hayatının öncelenmesi, aile odaklı hizmet  modellerimizi belirleyen temel yaklaşımımız. Çocuğun üstün yararı olmazsa olmazımız. Sihirli cümle bu.  Bu doğrultuda aile yanında kalması, mümkün olmayan çocuklarımıza da kurumlarımızı açıyoruz. Çocuk evleri sitelerimiz ki bu  kampus içerisinde de var biliyorsunuz işte bu yuvalara  örnek.. Çocuk hizmetlerindeki insan odaklı büyük dönüşümün parçası olarak artık koruma bakım kuruluşlarımızın koğuş sisteminden ev sistemine dönüştürdük. 50-100 çocuğun bir arada  kaldığı büyük koğuşlardan artık 5-6 çocuğun bir arada kaldığı, yaşlarına göre sınıflandırıldığı, apartman daireleri, mahallenin bir parçası olarak yaşadıkları fiziki şartlara dönüştürdük. Çocuklarımız hem burada gelişimlerini, hayatlarını devam ettiriyorlar, hem sosyalleşiyorlar hem de yaşlarına göre  ev içerisindeki sorumluluklarını paylaşarak aslında geleceğe de bir anlamda  hazırlanmış oluyorlar. Sosyal olgunluğa erişerek büyüyorlar ya da Çocuk Evleri sitelerimizde tıpkı kampusumuzdeki gibi siteyi oluşturan küçük villa tipi konutlarda kalarak sosyalleşmiş oluyorlar. Temelini attığımız bu Sosyal Hizmet kampusümüzde de 50 kişilik kapasitesiyle çocuklarımıza her türlü sosyal, kültür, sportif imkanları olan bir Çocuk Evleri Sitesi inşa edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Bakan Yanık ve protokol üyeleri butona basarak temel atma töreninin gerçekleştirdi. Bakan Yanık törenin ardından ildeki bir dizi ziyaretlerini gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42