USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN EROĞLU; “BİZ VİZYONUMUZLA BU ŞEHRİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”

BAŞKAN EROĞLU; “BİZ VİZYONUMUZLA BU ŞEHRİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
12-11-2018 10:09
Google News

Başkan Eroğlu, göreve geldiği 2014 yılından itibaren Belediyecilik anlamında yaptıkları çalışmalar, 2019 yerel seçimlerindeki adaylık durumu ve Tokatlıların beklentilerini karşılamaya yönelik gayretlerinden bahsetti. Görevdeki 4 buçuk yılı ve Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler hakkında da konuşan Başkan Eroğlu, 2019 yerel seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

“MİLLETİMİZİN BASİRETİ HER ŞEYE YETİYOR”

2014 Yerel Seçimlerinden itibaren yaşanan yaklaşık 6 seçim, referandum ve bir de darbe teşebbüsü süreçlerini değerlendiren Başkan Eroğlu; “Öncelikle Tokat halkımıza bizlerin mesajlarını ulaştırma adına gece gündüz mesai harcayan tüm basın camiasına şahsınızda teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi 2014 yerel seçimleri öncesi 17 ve 21 Aralık FETÖ Yargı darbe teşebbüs süreci yaşandı. Bizim mücadelemiz de bu süreçte oldukça zorlu geçti. Fincancı katırlarını ürküttüğümüz için biliyorsunuz bizleri de ses kayıtları ile hedef aldılar. Unuttukları bir şey vardı ki Milletimizin basireti her şeye yetiyor. 15 Temmuz’da da bu halkı yok saydılar ama halkımız melun FETÖ terör örgütüne gereken cevabı verdi. Bizimle ilgili de Rabbimize şükürler olsun, Tokat halkı gereken basireti göstererek gereğini yaptı. Seçim sürecini başarı ile tamamlayıp Belediye Başkanlığı görevine büyük bir şevk ile başladık. Malumunuz 2014 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi, sonra 2015 Haziran ayında genel seçim, 2015 1 Kasım’da tekrar yeniden bir genel seçim, 2017 yılında referandum ve son olarak da 2018 yılında milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi, tabi 15 Temmuz 2016 tarihinde de melun kalkışma yaşandı. Allah’a şükrediyorum; çünkü Anadolu’nun mayası vatan sevdalısı Tokat gibi bir şehirde yaşıyoruz ve Rabbim bu kadim şehre bizleri hizmet etmek şerefi ile nail etti. Tarihte de hep birlikte ve beraberliğin şehri olan Tokat 15 Temmuz’da da kendisine yakışanı yaptı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durdu, durmaya da devam ediyor. Yaşanan tüm seçimlerde bu mesajını da sürekli verdi, veriyor” dedi.

“BEN TÜM TOKATLILARIN BAŞKANIYIM”

Belediye Başkanlığına başlarken rozetinizi çıkaran ve “ben artık oy veren, vermeyen Tüm Tokatlıların Başkanıyım” diyen Başkan Eroğlu, bu konuda geçen süre ile ilgili de şunları söyledi; “Seçim sonrasında göreve başlarken Ak Parti rozetimizi çıkardık, doğru. Ama burada mesaj; Ben, bu kamu hizmetini Tüm Tokatlılara adil bir şekilde vereceğimdir. Yoksa parti rozetini çıkarmak davamızdan, partimizden kopmak anlamına gelmez. Ak Parti gücünü milletinden alan ve bu necip millete hizmet etme sevdasındaki kutlu bir davanın adresidir. Ak Parti’nin bir neferi olmak, Reisimiz, Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olmak bizler için en büyük onurdur. Şu an görev süremiz 4,5 yılı aştı. Bu süreçte Belediye hizmetlerini sunarken asla oy vermiş, vermemiş, Ak Partili, değil ayrımı yapmadık. Tüm Tokat halkına adil ve eşit hizmeti şiar edindik. Tabi ki yetişilemeyen yerler de olmuştur. Bunu da anlayışla karşılamak gerekir. Her ailenin bir bütçesi olduğu gibi Belediyenin de bir bütçesi var. Bu bütçeyi şehrin genel istek ve beklentilerini önceleyerek sunmaya çalıştık”

“BİZ MEVKİİ İÇİN DEĞİL, HALKIMIZIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Eroğlu, 2014 yılında göreve geldiğinde kamuoyu beklentileri ile 2018 yılındaki kamuoyu beklentilerinin aynı olmadığı, birçok yapılamaz denilen işin ve projenin yapılmasının ardından beklenti çıtasının da yükseldiği konusundaki görüşlerimize de şöyle yanıt verdi; “Şöyle geriye doğru dönüp bakıyorum, dün gibi her şey gözlerimizin önünde duruyor. Öncelikle Tokat halkına bu güzellikleri oluşturma noktasında beraberce yol yürüdüğümüz Tokat Belediyesindeki çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere, Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve gönlü ile duaları ile varlığını daima arkamızda hissettiğimiz halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi yola başlarken yapılacak çok işimiz vardı. Öncelikle bunların aciliyet sırası ile planlamasını yaptık. Bir bir bunları hayata geçirdik. Birçok mecrada projelerimiz ve yapılan çalışmalar anlatıldığı için burada çok önemli birkaç hususa değineceğim. Şunu belirtmek isterim ki biz şehre dair yapacağımız her kararda kamuoyu beklentilerine göre davrandık. Yapacağımız çalışmaları hemşehrilerimizin genel beklentilerine göre şekillendirdik. 2014 Yılı beklentileri dediniz, işe başlarken zolan, yol kat edilmesi gereken çok husus vardı. İşte Meydan Projesi esnaflarımızla yaklaşık 30’a yakın toplantıda bir araya geldik. 7-8 Kurumla işbirliği ile büyük bir bürokrasi ve iş yükü aşıldı. Acaba dendi, yapılabilir mi? Yapılıyor, bitmek üzere. Kanal Tokat yapılsın, Tokat’a başka bir proje yapılmasa da olur denildi. Kanal Tokat bitti. Çok az bir çevre düzenlemesi kaldı. Tokat şehrine müthiş bir ivme kazandırdı. Görsel güzelliği bir yana Tokat’a neler katacağını önümüzdeki yıllarda turizm, ekonomi ve yatırım tercihlerinde göreceğiz. Biz vizyonumuzla bu şehrin geleceğini planlıyoruz. Yaşayıp göreceğiz. Yine Kadim şehir Tokat’ı dünyaya tanıtmak için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde Halit Sokağı, Sulusokak Çarşısı, Şehir Müzesi, Sık Dişini Helası, Mevlevihane, Gazi Osman Paşa Müzesi gibi birçok iş bitti veya devam ediyor. Yine Tokat hayvancılığının yüz akı Karadeniz Bölgesinin et kombinası Topektaş Et Kombinası açıldı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kazavo koruma altına alınarak geleceğinin en büyük tarım üstlerinden biri olacak. Omala Ovası da buna dahil. İşte burada tüm belediyeler iş birliği ile Uluslararası Hal Projemizin temelleri oluşturuldu. Tarım Bakanlığı işbirliği ile bu hayata geçerse Tokat ekonomik olarak büyük bir ivme kazanacak. Burada görülüyki; baştaki beklentilerle elde edilenler,taya koyulan projeler halkımızın beklenti çıtasını yükseltmiştir. Böyle de olmalı zaten. Biz önümüze bakıyor, halkımızın beklentilerini karşılama konusunda vizyonumuzla, çalışmalarımızla Tokat’ın ekonomik geleceğini planlıyoruz”

“CENAB-I ALLAH’IN TAKDİRİ, HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ VE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN RİSALETLERİ İLE ADAYIM”

Son olarak yaklaşan yerel seçimler ve adaylığı ile ilgili konuşan Başkan Eroğlu; “ Mart 2019 Yerel seçim süresi Resmi Gazetede açıklanarak süreç başladı. AK Parti teşkilatları da aday adayı müracaatlarını alacak. Partimizin hangi aday profili ile seçme girecek Sayın Cumhurbaşkanımız kriterleri defaatletaya koydular. “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” denilir ya. Bizim durumumuz farklı Belediye Başkanı olarak 4,5 yıllık bir karnemiz var. Halk ne düşünüyor, teşkilat uyumu nedir? Belediye Başkanı liderinin yerelde temsilini ne kadar gerçekleştirebilmiş bunları değerlendirecekler. Ben de başta Cenab-ı Allah’ın takdiri, halkımızın teveccühü ve Sayın Cumhurbaşkanımızın risaletleri ile adayım. Bizimkisi koltuk sevdası değil, memleket sevdası. Bu şehre dair daha yapacak çok işimiz var. Karar Sayın Liderimiz Cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri ile açıklanacaktır. Bizlere Tokat halkımıza ulaşma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35