USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Eroğlu: “Kadınlarımız başımızın tacıdır.”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni dönem için aday olduğu 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesi, kadınlara sağladıkları imkanları ‘yok gören’ zihniyete tepkisini neler yaptıklarını ve yapacaklarını anlatarak dile getirdi.

Başkan Eroğlu: “Kadınlarımız başımızın tacıdır.”
27-03-2024 17:00
27-03-2024 17:22
TOKAT
Google News
“Tokat Belediyesi kadınlar için hiçbir şey yapmadı” diyene Başkan Eroğlu yaptıkları ve yapacakları ile yanıt verdi: Üreten Kadınlar Projesi! Kadınlar için 100 bin TL hibe! Kadınlar için kurs eğitim desteği!
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni dönem için aday olduğu 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesi, kadınlara sağladıkları imkanları ‘yok gören’ zihniyete tepkisini neler yaptıklarını ve yapacaklarını anlatarak dile getirdi. Başkan Eroğlu kadınların istihdam ve meslek edinmeleri için hayata geçirilecek projenin müjdesini verdi.
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu kurs eğitim desteği, ham madde desteği ve iş kurma destekleri ile ilgili bilgi vererek, projenin kadınların ekonomik olarak güçlenmesine yönelik önemli bir adım olduğu belirtti. 
Başkan Eroğlu, Tokat'ta kadınlara yönelik yapılan hizmetlerinin görmezden gelinerek, çalışmaların yok sayılmasını ve kadınlara verilen emeğe saygı gösterilmemesini kınadı. Eroğlu, “Birilerinin ‘Tokat’ta kadınlara ne yapıldı, belediye kadınlara bir şey yapmadı. Kadınların hakkı alınacak’ cümlesini de buradan esefle kınıyorum.” dedi.
Tokat’ta kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve kadınların hak ettikleri desteği verdiklerini belirten Başkan Eroğlu, Hanımeli merkezlerinin kadınlar için yapıldığını, burada kadınların sosyalleşmelerini, el sanatları gibi becerilerini geliştirmelerini ve çeşitli eğitimlere katılmalarını sağladıklarını vurguladı. 
GİRİŞİMCİ KADINLARA YENİ DESTEKLER VAR
Eroğlu, Tokat Belediyesi tarafından kadınların eğitim alırken maddi açıdan desteklenmelerini sağlamak amacıyla yeni bir projenin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Proje kapsamında, Tokat Belediyesi tarafından her kursiyer kadına bin beş yüz ile dört bin TL arasında nakit destek verilecek.  Ayrıca kendi işlerini kuracak kadınlara 100 bin TL hibe desteği verilecek, üreten kadınlar için çarşı kurulacak. Projeler ile kadınların eğitim alması ve yeteneklerini daha etkin bir şekilde kullanmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanarak aile bütçesine katkı sağlamaları hedefleniyor. 
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, proje tanıtımı ve iftar programında Tokatlı kadınlarla bir araya geldi.  Eroğlu, “Burada sizlerle birlikte olmanın bizler de mutluluğunu yaşıyoruz. Her bir masamıza geldiğimizde selam verdiğimizde sizin sevginizi, sizin gerçekten o güzel samimiyetinizi ve şehrimize dair yapmış olduklarınızla ilgili başarılarınızı gördük. Allah'ım sizlerden razı olsun. Çok değerli hanımefendiler bir projemizin hem sizlere tanıtımını hem burada bir ilk başlangıcını hem de sizlerle bu projemizin de bir hasbihalini yapmak için buradayız.  Sözlerime ben de başlarken bir teşekkürümü de buradan ifade etmek istiyorum.” dedi. 
Başkan Eroğlu’nun açıklamasında emeğe saygıyı öne çıkardı ve “2015’den başlayan yolumuz kadınlarımızla ilgili başlatmış olduğumuz çalışmalarımız hamdolsun dokuz yılda Tokat'ta kendinden söz ettirdi. Dört mahalle konağımızda,  dört tane de Hanımeli Kültür Sanat Merkezimizde yani sekiz adet tesisimizde yirmi bine yakın, değerli Tokat'ımızın kıymetli hanımefendileri bizlerden ve bu tesislerimizden aldıkları kurslarla, eğitimlerle bir taraftan hem kendilerini geliştirdiler, hem diğer taraftan unutulmaya yüz tutmuş belki birçok el sanatlarını yaşattılar.  Hem de ekonomik anlamda kendilerine katkı sağlayacak bir takım becerileri elde ettiler.  Diğer taraftan da sosyalleştiler. Yani birçok yönden, birçok açıdan çok ama çok faydalı olan hanımelleri ve mahalle konaklarımız Tokat’ımız da altın harflerle yerini aldı.  Ben burada teşekkürümü başta Halk Eğitim Müdürümüz nezdinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze ifade etmek istiyorum. Onlarla birlikte beraberce müştereken yaptığımız bu çalışmalar, gerçekten de çok ama çok övgüye layıktır. Ben buradan onlara teşekkür ediyorum.  Tabii diğer taraftan da yine usta öğreticiler derneğimiz ve onun çok değerli üyelerinin de çok ama çok destekleri oldu.  Çünkü biz Hanımeli Kültür Sanat Merkezlerimizi ve Mahalle konaklarımızı sizlerle beraber ve birlikte işlettik. Birlikte başardık bütün bu başarıları.  Burada bir hakkın teslimi var. Burada bir yapılan var. Eğer bunu görmemezlikten gelirsek eğer bu yapılanları şöyle ne yapıldı ki denirse o zaman emeğe saygısızlık olur.” dedi.
“Emeğe saygı duyalım” 
Başkan Eroğlu, Tokat'ta kadınlara yönelik yapılan hizmetlerinin görmezden gelinerek, çalışmaların yok sayılmasını ve kadınlara verilen emeğe saygı gösterilmemesini kınadı. Eroğlu, “Tokat Belediyesi olarak biz göreve geldiğimiz ana kadar, bin sekiz yüz yetmiş yılında kurulan belediyemiz 2015’e kadar bakınız kadınlarımızla ilgili inanın hiçbir adım atılmamıştı. Hepiniz biliyorsunuz. Ama biz göreve geldik ve göreve geldiğimiz andan itibaren kadınlarımız bizim başımızın tacıdır dedik. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız dedik. Aslında onların hakkı olan bir hususu bizim teslim etmemiz gerekir dedik ve belediye olarak bir yüzümüzü de siz kadınlarımıza yönettik ve kadınlarımıza anlatmış olduğum şekilde bu çalışmalarımızla hakkını teslim ettik. Doğru mu? Doğru.  Çıkıp da birilerinin Tokat’ta kadınlara ne yapıldı belediye kadınlara bir şey yapmadı. Kadınların hakkı alınacak cümlesini de buradan esefle kınıyorum. Gelin görün Hanımeli Kültür Sanat Merkezlerimizde neler yapılmış? Gelin görün mahalle konaklarında ne destanlar yazılmış? Orada insanlarımız nasıl sosyalleşmiş? Nasılmış güzel işlere imza atmak. Geliniz görünüz. Lütfen emeğe saygı duyalım.  Yapılanları lütfen anlatınız, ortaya koyduğumuz bu başarıyı izah ediniz. Daha ortada projeleri olmayanların olduğu noktadayken biz 101 tane projemizi hazırladık bütün alt yapı ve üst yapısıyla nasıl yapılacağının yol haritasını ortaya koyduk, kitapçık haline getirdik.  10 başlıkta Cumhuriyetin 101 yılında 101 proje dedik.” Dedi.
Kadınlar için 100 bin TL hibe!
Başkan Eroğlu, Tokat Belediyesi tarafından kadınların eğitim alırken maddi açıdan desteklenmelerini sağlamak amacıyla yeni bir projenin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.
Eroğlu, “Kadınlarımız için İğne Projemiz. Kendi işlerini kuracak kadınlara biz 100 bin TL hibe vereceğiz diyoruz. Diğer taraftan kadın iş geliştirme merkezi projemiz. Artık biz kadınlarımızın iş geliştirmesini de önemseyerek buna da bir merkez kurarak ve bunu da bir proje haline getirerek yine kadınımızın iş kadını olması anlamında yanında olduğumuzu ortaya koyuyoruz.  Diğer taraftan Üreten Kadınlar projemiz. Öbür taraftan üreten kadınlarımızın çarşısı diyoruz. Onlara bir çarşı kuracağız diyoruz. Ardından üreten kadınlarımızın ve e ticaret sistemiyle yaptıkları ürünleri satacağız diyoruz. Bakın beş tane proje saydım.  Bunun yanında kadın ve aile danışma merkezimiz, yeni mahalle konaklarımız, yeni hanımeli kültür sanat merkezlerimiz ve kadınlarımız için yapacağımız birçok şehir ve kültür gezilerimizle yine on yıldır nasıl kadınlarımızın yanında durduysak daha da fazlasıyla önümüzdeki beş yılda yine kadınlarımızın yanında olacağız.  Onun için değerli, kıymetli hanımefendiler eğer burada Tokat’ın kadınlarına ehemmiyeti kim gösterdi denirse o zaman burada adres bellidir. Tokat belediyemizdir ve biziz. Başlangıçtan sonra ben projemizle ilgili de sizlere bir paylaşım yapmak isterim.” ifadelerini kullandı. 
Üreten kadınlar Projesi!
Başkan Eroğlu, “Bu projemizde bizler mahalle konaklarımızı ve Hanımeli Merkezlerimizi kullanacağız.  Şu anda sayısı sekiz. Biz bunu şimdi iki katına çıkartıyoruz. İnşallah çok kısa süre içerisinde 4 tane daha yeni mahalle konağımızı ve 4 tane daha Hanımeli kültür sanat merkezlerimizi siz kadınlarımızla buluşturacağız. Yani 8 olan sayımızı 16’ya çıkartıyoruz. İnternetten Tokmek.com adresine girdiğinizde karşınıza üreten kadınlar projesi çıkacaktır. Hemen girebilirsiniz. Bugünden itibaren artık girebiliyoruz. Başvurularımızı alıyoruz. Bu başvurularımızda tabii belli şartlar var. Şartlarımız Tokat’ta ikamet etmek, on sekiz yaşını tamamlamış olmak, TC vatandaşı olmak, yine hanımeli kültür sanat merkezlerine kurs kayıtları yaptırmak gibi böyle çok basit bir takım şartlar.  Bu şartları sağlamanız halinde herkesi biz kabul ediyoruz.  Yani bu desteklerin faydalanma konusunda biz kabul ediyoruz.” Dedi. 
Kadınlar için kurs eğitim desteği!
Tokat Belediyesi tarafından proje kapsamında, her kursiyer kadına bin beş yüz ile dört bin TL arasında nakit destek verilecek.  Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada, “Biz her kursa başlayan kadınımıza da kurs eğitim desteği vereceğiz.  Yani nakit anlamda her kursa gelen kadınımıza nakit kurs eğitim desteği vereceğiz. Bin beş yüz ve dört bin TL arasında değişen kurs eğitim desteği vereceğiz. Tabii bunlar bizim kurs öğretmenlerimize tabii ki faydalanıyor. Sadece öğrencilerimiz değil, aynı şekilde kurs eğitim desteğimizden hocalarımızda faydalanacak.  Bu çok önemliydi. Bu destek çok önemli. Çünkü biz sizin yanınızda olmalıyız. Çünkü biz yanınızda durmalıyız. İkincisi Üreten Kadın desteğimiz. Bu da kurstan eğitim aldıktan sonra üretmeye devam eden kadınlarımıza ürün üretip satabilmeleri için de ham madde desteği sağlayacağız. Ayrıca bu da bir başka önemli bir desteğimiz ve ürettikleri ürünleri kuracağımız hanımeli kadın emeği çarşımızda ister online isterse raflarda da satacağız, sunulacak halde getireceğiz. Eğitime devam edip hem üretip hem ustalık belgesini alıp kendi iş yerini açacak seviyedeki kadınlarımıza da üçüncü aşamaya geçerek iş yeri kurma ve istihdam desteği veriyoruz. Yani bizim burada amacımız güçlü kadınlar ve güçlü kadınlarla güçlü yarınlar oluşturmak, güçlü kadınlarla güçlü toplumu oluşturmak, kadınlarımızın daha da istihdamda yer aldığı daha da kadınlarımızın ekonomide söz sahibi olduğu ve kendi ekonomilerini de kurdukları ev ekonomisine de katkı sağladıkları bir anlayışla yapılan bir çalışma olarak görüyoruz. Üç aşamada önce kurs eğitim desteği, ardından ham madde desteği ardından da işlerini kuracak bir kadınımıza hibe desteği olmak üzere 3 aşamadan oluşan Üreten Kadınlar Projemiz, şehrimize, Tokat’ımıza, siz kadınlarımıza hayırlı olsun Allah'ım utandırmasın.” Şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35