USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, “ Ballıca Mağarası bugün aldığı ziyaretçi sayısının çok üstünde sağlık turizmine hizmet edecek. Özellikle astım hastalarına hizmet edecek bir sağlık yeri de olmuş olacak.” dedi.

Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, “ Ballıca Mağarası bugün aldığı ziyaretçi sayısının çok üstünde sağlık turizmine hizmet edecek. Özellikle astım hastalarına hizmet edecek bir sağlık yeri de olmuş olacak.” dedi.
27-12-2012 09:48
Google News

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat’ta 2012 yılında yapılan çalışmalar ile devam eden projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Tokat basını ile kentte bir restaurantta düzenlenen kahvaltı programına  Belediye Başkanı Adnan Çiçek,  

AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay, Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol ile çok sayıda partili katıldı.

 Milletvekili Aslan daha sonra, gazetecilere Tokat gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

FARKLI TEKNOLOJİ KULLANILACAK

 

Açıklamasında, il genelinde Çevreman ve su işleri bakanlığı tarafından yapılan hizmetleri değerlendiren Milletvekili Aslan, Musullu göledi ile ilgili olarak, “Sayın bakanın talimatıyla DSİ Genel Müdürlüğü bir çalışma yürüttü. Son gelinen noktada projeye devam edilmesi ve Musullu göledinin yapılması noktasında farklı teknoloji kullanılmak suretiyle deprem riski kuşağınıntadan kaldırılabileceği ve Musullu göledinin yapılması noktasında karar alındı. Yeni projemiz için 6 aylık bir zaman olacak ama yeni projeyle birlikte Musullu göledinin ihalesini yapmış olacağız” dedi.

 

BALLICA, SAĞLIK YERİ DE OLACAK

 

Ballıca mağarasında işletmecinin sözleşmesinin fes edildiğini belirten Milletvekili Aslan, “Yeni bir proje hazırlanıyor. O günada sayın bakanımızda ifade etmişti. Ballıca mağarasında sadece mağara hizmetinden ziyade sağlık anlamında bir hizmet sunabilecek özellikle sahip olması sebebiyle hemada yapılacak butik otel ve restaurantlarla daha sosyal imkanlara kavuşturulupada bir günden fazla gelen ziyaretçileri konuk edecek bir çalışma için çalışılıyor. Bakanlığımızın bu çalışmasını gerçekleşmesi durumunda ballıca mağarası bugün aldığı ziyaretçi sayısının çok üstünde sağlık turizmine hizmet edecek. Özellikle astım hastalarına hizmet edecek bir sağlık yeri de olmuş olacak. Bununla beraber yolu da yapmış olunacak. Son 5,6 yıldır işletmesi değişiyor. Bir türlü var olan o güzelliğini çıkartabilecek ve ekonomik potansiyelinden Tokat’ın yararlanamadığı bu problem süreç içerisinde düzelmiş olacak” diye konuştu.

 

 

Yenihan’a sitem

 

Tokat’ın tüm ilçelerinde hastanelerin yenilirken, Erbaa’da bu çalışmanın gecikmiş olmasına açıklık getiren Vekil Aslan, “Erbaa’da hastane ile ilgili  yer sorunu çözülemedi. Yer arama çalışmaları devam ediyor. Burada bir sitemi de yapmakta fayda var. Yerel yönetimden gerekli destek alınamadığı için, yardım alınamadığı için  maalesef şu ana kadar Erbaa’da hastane ile ilgili yer sorununu çözebilmiş değiliz. Bunu da bir neden  olarak belirtmek de fayda var düşünüyorum. Tokatımızın tüm  bütün ilçelerinde   hastaneler yenilenip, yeni konseptte hizmet verilirken, Tokat’ın en büyük ilçesi Erbaa’da bu hizmet verilemeyince ya da gecikiyolması en azından  nedenlerinden  biri olarak belediyenin varlığını da söylemekte fayda görüyorum.

 

 

 Dinlenme kaygım yok

 

Milletvekili Aslan, daha sonra gündeme ilişkin soruları cevapladı. Aslan bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan`ın çalışma ofisinde böcek bulunmasıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: ``Türkiye`de belli bir süredir belli insanların dinlenme kaygısı var. Tabi ki gayri yasal dinlemelerden bahsediyoruz. Sayın Başbakanımızın evinin altındaki çalışma ofisinde böceğin bulunmuş olması insanların bu kaygısını doğruluyor. Yani bir ülkenin Başbakanı dahil gayri yasal dinlenmeye çalışıyorsa gerçekten bir sıkıntı var demektir. Bu noktada ciddi tedbirler var. Ama her şeyi yasal tedbirle çözmeniz mümkün değil. Belki bununla birlikte bu dinleme olayları ile ilgili hassas tedbirler alınacaktır. En azından buna vesile olacaktır.`` Kendisinin dinlenme kaygısının olmadığını söyleyen Aslan, ``Telefonda ya da özelde ne konuşuyorsam dışarıda da onu konuşuyorum. O yüzden dinlensem bile böyle bir sıkıntım, problemim yok. Ama bunu bilme şansımız da yok`` dedi.

POLİS EKSİK BİLE YAPTI

Milletvekili Zeyid Aslan, ODTÜ`de yaşanan olaylarla ilgili sorular üzerine ise şunları söyledi: ``ODTÜ`te öğrencilerle polis arasında çıkan bir kavgayı doğru bulmuyorum. Orada Türkiye belki dünyada en fazla 10 tane ülkeye nasip olan bir güzelliği gerçekleştirdi. Kendi uydusunu uzaya fırlattı. Bu teknolojik bir başarıdır, ülke için de önemli bir başarıdır. Böylesi bir başarının yapıldığıtamda ODTÜ gibi teknik bir üniversitede öğrencilerin farklı bir anlayışlataya çıkıp protesto yapmış olmalarını şahsen anlamış değilim. Neyi protesto ettiler onu da anlamış değilim. Yani Türkiye`nin böylesine güzel bir başarısını mı protesto ediyorlar. Eğer protesto ediyorlarsa o insanların bu ülkenin vatandaşı olduğundan, bu ülkeyi ne kadar çok sevdiklerinden şüphe etmek lazım. Kaldı ki sonrasında yapılan çalışmalarda o protesto gösterisine katılanlarının birçoğunun ODTÜ öğrencisi olmadıkları, başka yerlerden geldikleri, bir takım ideolojik grupların mensubu olarak başka yerlerde benzer gösterilere katıldıkları tespit edildi. Orada bir kavga yok. Elbette yasal olmayan bir gösteriye yasal şekilde polisin müdahalesi var. Bu sert midir, sınırı açmış mıdır bu ayrı bir tartışma konusu. Ama çantalarınızda molotof taşıyorsanız, çantalarınızı taşla doldurupaya gitmişseniz yani burada polisin sert davrandığından bahsetmenin hiç bir anlamı yok. Öncelikle öğrenci sıfatı taşıyan insanların sırtlarında ki çantalarında molotofun veya taşların niye olduğunu sorgulamak gerekir. Türkiye`de bazı kesimlerin polisin niye sert davrandığını sorgulamasını şahsen ayıplıyorum. Önce öğrenci kimliği taşıyanlar içinde defter, kitap, kalem olması gereken çantalarının içinde molotof ve taşlar neden var diye sorgulanması gerekir. Eğer birileri suç işliyorsa elbette ki polisin görevi de suç işleyenlere karşı müdahale etmek ve suçun önlenmesini sağlamaktır. Ben şahsenada polisle öğrenciler arasında bir arbede olduğunu düşünmüyorum. Polis görevini yapmıştır. Bana göre de biraz eksik yapmıştır.``

 

Aslan’dan  Çiçek’e soru

 

 Aslan, düzenlediği toplantı sonrası gazetecilere, ‘Belediye Başkanı buradayken siz sormuyorsunuz ben soruyum’ diyerek Belediye Başkanı Adnan Çiçek’e, “Sayın Başkan, çevre yolu açıldı, kamyonlar hala şehir trafiğinden gidiyor, ne zaman yasaklayacaksınız kamyonların girişini?” sorusunu yöneltti. Başkan Çiçek ise, “Yasaklamayı bizde çok istiyoruz yani. Hükümetimiz bize trafik hizmetlerini devretsin. Niksar-Almus güzergâhından gelen araçların bile buna otobüslerde dahil çevre yolunu kullanması gerektiğini belirttik” diye cevap verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35