USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

Almuslular Sohbet Sofrası’na İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ile Yardımcısı Kaya Ateş misafir oldular.

Almuslular Sohbet Sofrası’na İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ile 
Yardımcısı Kaya Ateş misafir oldular.
31-01-2013 09:58
Google News

Her ayın Cuma akşamı düzenlenen Almuslular Sohbet sofrasında bu defa Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri   Recep Gökçe ile Yardımcısı Kaya Ateş  misafir oldular.

 

Sofrada Almus ve Almus’un problemleri konuşuldu, olabilecek çözüm yolları değerlendirildi.

 

 

Sohbet sofrasına ayrıca   Eğitimci Ömer Faruk Aybek, İşadamı ve siyasetçi Mustafa ÇAKIR, Almus il genel Meclisi üyesi Ercan Gürer de katıldı.

 

İki yıldır Tokat’ta ikamet eden Almuslulardan bir gurup her ayın son cumasının akşamında Sohbet Sofrası’nda bir araya geliyve sofra başında Almus ve Almus’un problemlerini konuşuyorlar.

    

Her sofraya yani her ay kurulan Almuslular sohbet sofrasına Tokat bürokrasisinden birini davet ediyve Almus için o kurumun plan ve düşüncelerini konuşuyor, kurumdan beklentilerini anlatıyorlar.

   

Bu ayın Almuslular sohbet sofrası misafiri Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri   Recep Gökçe  ile Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Ateş oldular.

 

 

Sofrada çok samimi ve dolu dolu bir akşam sohbeti yaşandı. Sohbete katılan Almuslular İl özel idaresinden beklentilerini ardı ardına sıraladılar. Bu beklentilerin bazıları şöyle:

Almus baraj gölünde ki balık üretim kafeslerinin Almus ilçe sahilinden karşı kıyılara taşınması ve bundan sonra yapılacak kiralamalarda bu uygulama doğrultusunda işlem yapılması.

Almus barajı çevre yolu ve gurup köy yollarında yapılacak iyileştirme ve genişletme çalışmalarının bu yıl Orman evlerinden başlanarak bir bölümünün yapılacağı bilinmektedir ancak bu çalışmanın baraj gölünün etrafını kapsayacak şekilde şeklinde uygulanması,

Almus ilçesi Çevreli-Kınık barajının bu yıl bitirileceği bilinmekte ancak sulama kanallarının da yapımına başlanarak kullanıma açılması,

Almus ve köylerinin yayla yollarının bahar bakımlarının bitamam yapılarak yayla turizminin başlama kapılarının açılması ve hayvancılık yapan Almusluların yararlanmalarının sağlanması.

Köylerde yapılan köy içi yollarının parke taş kaplamalarında çalışmaların daha da artırılarak ihtiyaçların karşılanması,

Tokat istikametinden Almus’a girişte Karayollarının bitip Köy yollarının başladığı Almus Bağlar caddesinin düzeltilip asfalt ve refüjlerinin yapılması,

Almus tufan tepe 2/B kapsamında bulunmaktadır, buranın il özel idaresi imkânlarıyla alınarak halkın hizmetine sunulması,

Almus- Ataköy-Niksar kestirme yolumuzun iyileştirilerek rutin bakımlarının yapılması,

Yıldız dağının güney yüzüne Sivas ili kapsamında kayak tesisleri yapılıyor, buraya halen mevcut bağlantıyı Almus-Çevreli-Çatak üzerinden sağlayan yollarımızın iyileştirme çalışmasının yapılarak buraya gelecek turizm den ilçemiz ve ilimizin de yararlanmasının sağlanması,

Çevreli-Kınık barajının sulama havzası arazilerinin toplulaştırma işlerinin yapılması,

Almus’a yapılacak sentetik çim Futbol sahanın bu yıl içinde tamamlanması ve halen kullanılan toprak futbol sahasının da etrafına taş veya beton duvarla çevrilip,dolgu yapılarak semt futbol sahası olarak hizmette tutulması uygun olur şeklinde sıralandı.

     

 

Almus un il özel idaresinden beklentilerini dinleyen Genel Sekreter   Recep Gökçe , Sohbet sofrası müdavimlerine teşekkür etti ve şunları söyledi.  “Biliniz ki biz de Almus’u çok seviyoruz, yaptığımız çalışmalar da bunu gösteriyor, elbette bu bilgi paylaşımı ileriki zamanda yapacağımız çalışmalarda yararlanacağımız bilgilerdir, sizlerinde bildiğiniz gibi Almus’a çok güzel yatırımlarımız var ve devam edecek, baraj gölü ile ilgili talepler çok önemli çünkü Almus ta turizmin olmazsa olmazı baraj gölüdür, Çevreli-Kınık barajı sulama kanalları Kırsal Kalkınma Kurumu ile Özel idaresinin işbirliği ile yapılacak, dile getirdiğiniz diğer konular ise kurumumuzca değerlendirilip olumlu halde sonuçlandırılacaktır ”  

 

Bu sohbetler mutlaka Almus’a ve Almuslulara hizmet olarak yansıyacaktır. Ancak, gayret ve zamana ihtiyaç var.

Tabii zamanı hızlı kullanmak şart, temennileri ile Almuslular yeni Çınar Otelde oluşturdukları sohbet sofrası’ndan bir ay sonra buluşmak dilekleriyle ayrıldılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42