USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ALMUSLULAR SOHBET SOFRASINA MİSAFİR OLDULAR

ALMUSLULAR SOHBET SOFRASINA MİSAFİR OLDULAR
30-11-2021 11:33
Google News

 

   TOKAT’TA OTURAN ALMUSLULARDAN OLUŞAN ALMUSLULAR SOHBET SOFRASI MÜDAVİMLERİ COVİT19 SEBEBİYLE BİR YIL ARA VERDİKLERİ SOHBET SOFRASINDA 10. YILI OLARAK YENİDEN BİR ARAYA GELDİLER.

   On yıldır her ayın son Cuma akşamı bir araya gelen Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri her toplanmada mutlaka Almus ile bağlantısı olan misafirleri de oluyor, Almus ve problemlerini konuşuyorlar.

   Almuslular Sohbet Sofrasının bu defa misafirleri Almus ilçesine beş ay önce atanan ilçe Kaymakamı Sayın Tarık Buğra Seyhan ile Almus Belediye başkanı Sayın Bekir Özer oldular.

        Sohbet sofrasında kendisini tanıtarak kısa bir konuşma yapan Almus Kaymakamı Sayın Tarık Buğra Seyhan; Almus Hükümet konağımız kullanılabilir sağlamlıkta olmadığından içinde bulunduğumuz kasım ayında boşaltıldı, Kaymakamlık ve Mal müdürlüğü Emniyet müdürlüğü binasına taşınırken diğer kurumlar da ilçe içerisinde değişik kurumların atıl yerlerine ve kiraladıkları binalara taşındılar, resmi kurumlarımız vermesi gereken hizmetleri aksatmadan işlerine devam etmekteler, yıkımı başlayan hükümet konağının yeniden yapılması işleri ise 2022 yılı içinde başlayacak. Almus baraj gölünde ki ciddi su azalması ile ilgili olarak yetkili ve görevli kurumlarla yazılı ve sözlü görüşmelerimiz oldu ve devam ediyor, bu konuda inceleme başlatıldı sonuç raporlarını bekliyoruz, göldeki kirlilikle ilgili çalışmalarımız da devam ediybu çalışmalarımız aralıksız sürecek, Köylerimizde ise alt yapı ve içme suyu çalışmalarımız devam ediyor, köy yolları asfaltlama ve iyileştirme çalışmaları İl özel İdaresi imkânları ile yapıldı, çalışmalar mevsimin kış olması sebebiyle beklemeye alındı bu arada da yollarımızın sürekli açık kalması ve kar mücadelesi için planlamalar yapıldı. “ dedi ve  “ Böyle Almus’la ilgilenen ve Almus için bir şeyler yapmak isteyen değerli Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri ile bir arada olmaktan çok memnun oldum.” Dedi.    

 

                                      

        Almuslular Sohbet Sofrasının diğer misafiri olan Almus Belediye başkanı sayın Bekir Özer yanında çok sayıda yapmak istediklerini ve yaptıklarını anlatan dosya getirmişti, Almuslular Sohbet Sofrasının müdavimlerine hitaben yaptığı konuşmada; “ Sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaktayım, sizlerden büyük enerji alıyorum, Almus’a yatırım yapmak isteyen bir Hint’li firma yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor, eğer şartlarda anlaşırsak yasal bir engelde olmaz ise Almus ilçe merkezine çok ciddi ve büyük turizm yatırımları gerçekleşecek, içinde uluslar arası kongre merkezi, marka bir otel, rezidans, villalar ve çeşitli sosyal alanlar bulunacak, Tufantepe de 68 dönüm alanın Belediyeye tahsisi yapıldı A tipi mesire alanına dönüştürme çalışmalarımız sürüyor.Almus- tokat karayolumuzda  sık sık heyalanla bozulan ve kış mevsiminde sıkıntılı olan  iki  yerde yer değişikliği projesi hazırlattık ve bu dosyamızı Kara yolları genel Müdürlüğüne ulaştırdık,değerlendirilecek ve sonucuna göre işlem yapılacak,    Almus Akik taşının işlenmesi için iki adet makine alımı yapıldı, teknik ve bürokratik işlemler devam ediyor. Almus Orman evlerinin yenileme ve turistik konaklama projemiz hazırlandı bakanlıkta onayı bekleniyor. İlçe merkezi,Arıtma tesisimizin deneme çalışmaları devam ediyor,teknik yada işletilmesinde bir problem yaşanmaz ise kesin kabulünü yapacağız,uzun zamandır işlemlerini sürdürdüğümüz,112 Acil hizmet ve toplum sağlığı merkezi binası için arsa devri yapıldı,sağlık  bakanlığı buraya hizmet binası yapacak,Sanayi çarşısını yeni yerinde yenisini yapma çalışmalarımız ciddi mesafeler aldı,yakın zamanda Almus ilçe merkezinde yapılan Doğalgaz ve kanalizasyon yenileme çalışmalarından dolayı bozulan bütün cadde ve sokaklarımıza sıcak asfalt ve parke taş döşemesi yaparak tamamladık,sizlerin bize verdiğiniz desteklere İlçem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum, Almus ile ilgili öneri ve eleştirileriniz bize ufuk açıyyol gösteriyor, cesaret veriyor,bu ilgilerinizin devamıni bekliyorum.” Dedi. 

         Her ayın son Cuma akşamı, Almus merkezli farklı bir konu üzerinde sohbet eden, soran sorgulayan ve çözüm yolları bulmaya çalışan Sohbet sofrası gurubunda Avukat Nuri Karaca, eğitimci yazar Ömer Faruk Aybek,İşadamı siyasetçi Mustafa Çakır, İşadamı Akparti eski il başkanı Eşref Armağan, Tokat CHP eski il başkanı Dursun Aytaç, Diş Hekimi Mehmet Ürkmez, Dr.Hasip Sapçı, Eczacı Mustafa Asrlan, İl Spemekli Şb.Md. Celal Yurdakul, Devlet hastahanesinden emekli personel şefi Üzeyir Akti, Çevreli belediyesi eski başkanı Ercan Gürel, Kınık Belediyesi eski Başkanı Hacı Yusuf Geçene, Alin otelleri müdürü Ertuğrul Altun, İşadamı Fazlı Tazegül, iş adamı MHP il Bşk.Yrd. Ahmet Akcan, Dr.Ünsal Durupınar , Almus Belediyesi Fen işleri Müdürü Hasan BARIŞ sofrada sohbete katıldılar.

      Konuşmalarını tamamlayan Almus kaymakamı sayın Tarık Buğra Seyhan’a Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri adına gurubun geride kalan dokuz yılını kapsayan bir doküman dosyası gurup adına Eğitimci yazar Ömer Faruk Aybek takdim etti.

        Günün anısı olarak hazırlanmış olan üzerinde misafirlerimizin isimleri ve Almus yazan formalar Almus kaymakamı sayın Tarık Buğra Seyhan  ile Almus belediye başkanı sayın Bekir Özer’ e Almuslular sohbet sofrası müdavimleri adına takdim edildi.

         Tokattaki Almusluların sohbet sofrasında yapılan sohbet uzayıp gitti. Bir ay sonra tekrar Farklı  Misafirler ile bir araya gelmek üzere vedalaşıp ayrıldılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42