Vicdan Hareketi Derneği üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Tokat Milletvekili A.Adayı Dr. Nusret Baş, “Hastalığın farkındaysanız, tedavi etme aşamasındasınızdır. Tokat`ın sıkıntılarını teşhis ettik, İnşallah hayırlı sonuçlar

Gündem - 9 yıl önce

 

Vicdan Hareketi Derneği’nin Haziran Genel Seçimleri öncesi aday adaylarına yönelik açık davetine icabet eden bir başka isim ise dünyaca ünlü göz doktoru ve işadamı olan AK Parti Tokat Milletvekili A.Adayı Dr. Nusret Baş oldu.

 

Aday adaylığını açıkladıktan sonra çalışmalarına hız veren Nusret Baş, daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi yine ağırlıklı olarak eğitim ve nitelikli insan vurgusu yaptığı konuşmasında “13 yıldır iktidar olan AK Parti’yi sadece siyasal, ekonomik ve milli kalkınma üzerine yaptığı yatırımlarla değerlendirmek olmaz. Hükümetimiz özellikle son birkaç yıldır maneviyata da yatırım yapma gayretindedir. Köklerimizden gelen, görenek ve dinimizin harmanıyla oluşan medeniyet geçmişimiz, bizim esas kimliğimizi oluşturmaktadır. Günümüz teknolojisinin ve bilgiye ulaşmanın kolaylığı ile popüler kültürün esiri olan gençlerimizi, yeniden milli, manevi, dini ve ahlaki değerleri ile bezeli, gıpta edilecek seviyelere ulaştırma çabasındalar” dedi.

 

“SAĞLIĞA ULAŞIMDA, DÜNYANIN 1 NUMARASIYIZ”

Türkiye’nin özellikle son 10 yılda adeta çağ atladığına vurgu yapan Baş, “Ben Türk pasaportuyla Avrupa’da hekimlik yapan tek Türk doktoruyum. Amerika’da dahil, Avrupa’da dahil birçok yabancı devlette bulundum. Hollanda’da hastanem var ve şunu açık yüreklilikle ve net olarak ifade edebilirim ki; Türkiye sağlığa ulaşma noktasında dünyanın 1 numarasında yer alıyor. Çok çok küçük olmayan kasaba ve köyler dışında, 1-1.5 saat içerisinde 112 ekipleri gerek ambulans ile, gerek paletli ya da helikopter gibi ulaşım araçları ile acil müdahale sağlıyorlar. Bu dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kapsamlı bir şekilde bulunmamakla birlikte, bu kadar hızlı da sağlanmıyor. Çok değil sadece 15 yıl öncesinin Türkiye’sini göz önüne getirdiğinizde nasıl çağ atladığımızı görebilirsiniz” diye konuştu.

 

“HOLLANDA’DA 8, TOKAT’TA 2 EMAR VAR”

Türkiye’nin sağlık alanında tüm hizmetleri verdiğini ve çok kapsamlı bir yapı ile dünyanın da sağlık merkezleri arasında yer aldığını belirten Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mesela Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden olan 18 milyon nüfuslu Hollanda’da sadece 8 EMAR varken, sırf Tokat’ta bile 2 EMAR mevcut. Üstelik Hollanda’da EMAR çekinmek için aile doktoru, uzmana, uzman EMAR’a sizi yönlendiriyor. EMAR’ı da sıra alıp 2 ay içerisinde falan çekinebiliyorsunuz. Türkiye hem ekipman ve sağlık hizmeti kalitesi açısından, hem de bu konularda çok çok ileride. Demek ki istendiği taktirde başarılamayacak hiçbir şey yok. Özgüveni yerine gelen, vesayetleri yıkan, gelir düzeyini artıran bir Türkiye, daha da büyüyor, daha da güçlenebiliyormuş. Şimdi ise hükümetimiz, büyük medeniyet inşasını ve Yeni türkiye’yi tek başına inşa edemeyeceğini iyi bildiği için, millete yatırım yapıyor, millete kim olduğunu, neler başarabildiğini ve başarabileceğini hatırlatmaya çalışıyor. Bizlerde bu heyecan verici süreçte hükümetimizi beslemek, elimizden geldiğince destek olmak durumundayız.”

 

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Nusret Baş, dernek üyelerinin birikiminden çok etkilendiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi. Dernek yayınlarını da inceleyen Baş, dernek bünyesinde çıkarılan kitapları okuyup kanaatini bildirmek için tekrar üyelerle bir araya gelmek istediğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, 1990 yılında Tunceli`de çatışmada şehit olan Jandarma Er Mustafa Kaşka`nın kanını yerde bırakmadıklarını söyledi.

2015-03-19 13:48 - Gündem

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nce hazırlanan “Öğretmenimin Yüreği” projesinin tanıtımı e-konferans sistemi ile yapıldı.

2015-03-18 12:19 - Gündem

Eczacı Coşkun Çatak, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi`nden Tokat Milletvekili aday adaylığı için İl binasında basın açıklaması yaptı.

2015-03-20 13:07 - Gündem

Ak Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Nayim Aydın Gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz sayfa Editörü Samet Uluhan ile sohbet eden Aydın Engelli bir milletvekili adayı olarak sorunları bilen değil yaşayan birisi olduğunu dile g

2015-03-24 11:12 - Gündem

Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Folklekibi Kırşehir`de yapılacak olan grup birinciliği yarışmasında Tokat`ı temsil edecek.

2015-03-20 13:03 - Gündem

Tokat`ta AK Parti`nin milletvekili aday listelerini belirleme sürecinde yeni bir aşamaya daha geçildi.

2015-03-24 11:09 - Gündem

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım`ın seçim vaatlerinden biri olan ``Okullar Ligi Aktivasyonu Futbol Ordusu Projesi`` hayata geçiyor.

2015-03-24 11:04 - Spor

Vicdan Hareketi Derneği üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Tokat Milletvekili A.Adayı Dr. Nusret Baş, “Hastalığın farkındaysanız, tedavi etme aşamasındasınızdır. Tokat`ın sıkıntılarını teşhis ettik, İnşallah hayırlı sonuçlar

2015-03-24 14:49 - Gündem

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, ``Zile`de terör istemiyoruz`` şeklinde sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürerken, CHP İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

2015-03-18 12:28 - Gündem

Tokat`ta yağan kara karşı önlem alan vatandaşlar çiçek açan meyve ağaçlarını naylon brandayla, süs bitkilerini ise damacana ile korumaya çalışıyor.

2015-03-23 10:26 - Gündem

İlgili Haberler

Sinop’ta bisikletiyle denize atlayan genci çevredekiler kurtardı

03:52 - Gündem

Abartı egzozla yakalandı, “Caddede açmıyorum” dedi

02:18 - Gündem

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

01:42 - Gündem

Amasya’da vinçle otomobil çarpıştı: 1 ölü

23:21 - Gündem

Tahliye kararıyla evden atılan Çolak ailesi 2 gündür sokakta yaşıyor

22:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Sinop’ta bisikletiyle denize atlayan genci çevredekiler kurtardı

03:52 - Gündem

Abartı egzozla yakalandı, “Caddede açmıyorum” dedi

02:18 - Gündem

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

01:42 - Gündem

Amasya’da vinçle otomobil çarpıştı: 1 ölü

23:21 - Gündem

Çankırı’da arazi yangını

21:36 - Gündem