Gündem

Vicdan Hareketi Derneği üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Tokat Milletvekili A.Adayı Dr. Nusret Baş, “Hastalığın farkındaysanız, tedavi etme aşamasındasınızdır. Tokat`ın sıkıntılarını teşhis ettik, İnşallah hayırlı sonuçlar

Vicdan Hareketi Derneği üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Tokat Milletvekili A.Adayı Dr. Nusret Baş, “Hastalığın farkındaysanız, tedavi etme aşamasındasınızdır. Tokat`ın sıkıntılarını teşhis ettik, İnşallah hayırlı sonuçlar
24-03-2015 14:49

 

Vicdan Hareketi Derneği’nin Haziran Genel Seçimleri öncesi aday adaylarına yönelik açık davetine icabet eden bir başka isim ise dünyaca ünlü göz doktoru ve işadamı olan AK Parti Tokat Milletvekili A.Adayı Dr. Nusret Baş oldu.

 

Aday adaylığını açıkladıktan sonra çalışmalarına hız veren Nusret Baş, daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi yine ağırlıklı olarak eğitim ve nitelikli insan vurgusu yaptığı konuşmasında “13 yıldır iktidar olan AK Parti’yi sadece siyasal, ekonomik ve milli kalkınma üzerine yaptığı yatırımlarla değerlendirmek olmaz. Hükümetimiz özellikle son birkaç yıldır maneviyata da yatırım yapma gayretindedir. Köklerimizden gelen, görenek ve dinimizin harmanıyla oluşan medeniyet geçmişimiz, bizim esas kimliğimizi oluşturmaktadır. Günümüz teknolojisinin ve bilgiye ulaşmanın kolaylığı ile popüler kültürün esiri olan gençlerimizi, yeniden milli, manevi, dini ve ahlaki değerleri ile bezeli, gıpta edilecek seviyelere ulaştırma çabasındalar” dedi.

 

“SAĞLIĞA ULAŞIMDA, DÜNYANIN 1 NUMARASIYIZ”

Türkiye’nin özellikle son 10 yılda adeta çağ atladığına vurgu yapan Baş, “Ben Türk pasaportuyla Avrupa’da hekimlik yapan tek Türk doktoruyum. Amerika’da dahil, Avrupa’da dahil birçok yabancı devlette bulundum. Hollanda’da hastanem var ve şunu açık yüreklilikle ve net olarak ifade edebilirim ki; Türkiye sağlığa ulaşma noktasında dünyanın 1 numarasında yer alıyor. Çok çok küçük olmayan kasaba ve köyler dışında, 1-1.5 saat içerisinde 112 ekipleri gerek ambulans ile, gerek paletli ya da helikopter gibi ulaşım araçları ile acil müdahale sağlıyorlar. Bu dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kapsamlı bir şekilde bulunmamakla birlikte, bu kadar hızlı da sağlanmıyor. Çok değil sadece 15 yıl öncesinin Türkiye’sini göz önüne getirdiğinizde nasıl çağ atladığımızı görebilirsiniz” diye konuştu.

 

“HOLLANDA’DA 8, TOKAT’TA 2 EMAR VAR”

Türkiye’nin sağlık alanında tüm hizmetleri verdiğini ve çok kapsamlı bir yapı ile dünyanın da sağlık merkezleri arasında yer aldığını belirten Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mesela Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden olan 18 milyon nüfuslu Hollanda’da sadece 8 EMAR varken, sırf Tokat’ta bile 2 EMAR mevcut. Üstelik Hollanda’da EMAR çekinmek için aile doktoru, uzmana, uzman EMAR’a sizi yönlendiriyor. EMAR’ı da sıra alıp 2 ay içerisinde falan çekinebiliyorsunuz. Türkiye hem ekipman ve sağlık hizmeti kalitesi açısından, hem de bu konularda çok çok ileride. Demek ki istendiği taktirde başarılamayacak hiçbir şey yok. Özgüveni yerine gelen, vesayetleri yıkan, gelir düzeyini artıran bir Türkiye, daha da büyüyor, daha da güçlenebiliyormuş. Şimdi ise hükümetimiz, büyük medeniyet inşasını ve Yeni türkiye’yi tek başına inşa edemeyeceğini iyi bildiği için, millete yatırım yapıyor, millete kim olduğunu, neler başarabildiğini ve başarabileceğini hatırlatmaya çalışıyor. Bizlerde bu heyecan verici süreçte hükümetimizi beslemek, elimizden geldiğince destek olmak durumundayız.”

 

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Nusret Baş, dernek üyelerinin birikiminden çok etkilendiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi. Dernek yayınlarını da inceleyen Baş, dernek bünyesinde çıkarılan kitapları okuyup kanaatini bildirmek için tekrar üyelerle bir araya gelmek istediğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER