Gündem

HIZLI TREN SİVAS’A VAR TOKAT’A YOK

Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs’ta başlayacağının açıklanması üzerine gözler, Tokat’ın yıllardır bitmeyen taleplerine ve verilen sözlerin yerine getirilmemesine yeniden çevrildi.

HIZLI TREN SİVAS’A VAR TOKAT’A YOK
24-04-2024 10:42
24-04-2024 10:47
TOKAT

NE HIZLI TREN, NE ÇAMLIBEL’E TÜNEL VE İSTASYON NE DE TOKAT-TURHAL ARASINA VERİLEN YENİ DEMİRYOLU SÖZÜ TUTULMADI

21 Mayıs 2015’te dönemin AK Partili Başbakanı Ahmet Davutoğlu Tokat’ta düzenlediği mitingde, “Hızlı treni Ankara, Eskişehir, Konya, İstanbul hattından inşa ettik mi? Şimdi de Ankara’dan Yerköy, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Bakü, Tiflis’e kadar bağlıyoruz. Tokat’a da inşallah hızlı tren bağlantısı olacak. Şimdi ki hedefimiz süper yüksek hızlı tren” demişti.

Davutoğlu’nun bu sözlerinin üzerinden geçen 9 yılda ne hızlı tren ne de Sivas’a hızlı tren gelince “Çamlıbel tüneli ile bağlantı ve yol üzerinde bir istasyon sözü” de yerine getirilmedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Tokat 6. Olağan İl Kongresi’nde konuşarak “Tokat-Turhal arasına yeni bir demiryolu yapmak için çalışmalara başladık” demişti.

BAKAN SİVAS’A MÜJDEYİ VERDİ

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı. 

Bakan Uraloğlu açıklamasında, “Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz. Ekspres yüksek hızlı trenler, Sivas İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’ te duracak. Trenler 483 yolcu kapasitesine sahip olacak. İlk sefer 4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek” dedi.

TOKAT, VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYOR

Tokat kamuoyu da şehre söz verilen hızlı tren, Tokat-Turhal arası demiryolu ve diğer vaatlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Hiç olmazsa Sivas’a kadar gelen hızlı tren için daha önce yine sözü verilen Çamlıbel tüneli ile bağlantı ve yol üzerinde bir istasyonun mutlaka hayata geçirilmesini isteyen vatandaşlar, kentin hak ettiği yatırımlara bir an önce kavuşmasını istiyor.

Şehrin Milletvekillerinin hiç olmazsa bundan sonraki süreçte daha aktif rol oynamasını isteyen Tokatlılar,  AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na en yüksek oyu vererek destekleyen Tokat’ın hak ettiği yatırımları bir an önce alması gerektiğini ifade ediyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER