USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açmış olduğu mehter kursu devam ediyor.

Zile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açmış olduğu mehter kursu devam ediyor.
26-03-2015 10:53
Google News
Zile Belediyesi Yeni itfaiye hizmet binası eğitim salonunda çalışmalarını sürdüren mehter kursu kursiyerler tarafından yoğun bir ilgiyle devam etmektedir. 
Zile Halk Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu kursla ilgili yaptığı açıklamasında Milli ve manevi duyguların yaşatılması tekrar gençlerimize kazandırılması amacıyla kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu kurslardan bir tanesi de mehter kursu bu kursumuz şuanda yetişkinler için ve yıldız gençler dediğimizta okul ve lise öğrencileri için açılmış bulunmakta. Yaklaşın 1,5 - 2 aydır devam yetişkinlerimize 20 gündür de gençlerimize bu eğitimi vermekteyiz dedi.,

AMACIM TÜM
 AVRUPAYA 
MEHTER İLE 
TARİHİMİZİ 
TANITMAK

Mehter takımı kurs öğreticisi Zafer İşlek Benim yıllardan beri amacım Türkiye ye ve Avrupa ya  mehteri mehterle beraber tarihimizi öğrencilerimize, çocuklarımıza, büyüklerimize anlatmak tabi mehterle beraber de hem tarihi hem islami duyguları paylaşmak çünkü mehter ahlakımızı edep ve adabımızı geliştirici içerisinde mehter sadece savaş olmadığını savaş için çalan müzik aleti olmadığını çünkü mehter de şu ana kadar İstanbul`daki çalışmalarımızda 800 tane esere ulaştık. Bunların içerisinde saraylarda çalan eserlerden tutunda bayramlarda, kılıç kuşanmada taki savaş`a kadar askerlerimize vatanı, milleti Allah`ı kitabı anlatan sözlerle marşlarımızla destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ