USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım yerel ve yaygın basın mensupları ile geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelerek bir yılı değerlendirdi. Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Yıldırım, yaptıklarını ve yapacaklarını anla

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım yerel ve yaygın basın mensupları ile geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelerek bir yılı değerlendirdi. Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Yıldırım, yaptıklarını ve yapacaklarını anla
06-04-2015 10:47
Google News
Başkan Yıldırım, insanların kendilerine yetki veren kişilere hesap vermek gerektiğini düşünerek geçmiş bir yılı ve gelecekte yapacaklarını basınla bir araya gelerek açıklamada bulundu.
Yıldırım; “Hesap vermek önemlidir. İnsanlar kendilerine yetki verenlere belli dönemlerde neyi nereye kadar getirdiği konusunda bilgi vermek zorundadır. Bununla ilgilide bu göreve geldiğimizden beri en büyük aracımız basındır. Basına da göreve geldiğimizden beri basın içinde olan arkadaşlarla da sıkı bir ilişki içine girdik. Bu ilişkide sağlıklı bir şekilde devam etmiştir. Bizim yaptıklarımızı halka duyurmamızda emeği geçen basına teşekkürlerimi sunuyorum.
Göreve geldiğimizde ilk olarak belediyeciliği tanımaya, anlamaya çalıştık nasıl bir idarecilik yapılır, halkı biraz daha tanımak beklentilerini daha yakından takip etmek için. Erbaalı olduğum için bu konuda halkı anlamak konusunda tanımak konusunda zorluk çekmedim. En büyük çabamız kurumsallaşmak oldu. Başarılı olmak için yeni bir ekiple çalışmaya başladık 1 yıl içerisinde yerli yerine getirdik. Halk memnuniyetini artırmak için kurum içi eğitimler yapıyoruz.  Teknolojik anlamda da yenilikler yaptık sağlıklı veriler almak için. Online olarak borç sorgulama borcunu ödeme dahil olmak üzere belediyemizi onlinetama taşıdık. Şuan en çok önemsediğimiz şey vatandaşın bekletilmemesi. Belediyeciliğin duayeni olan Erol beyden aldığım, eski Pendik Belediye Başkanı şimdi milletvekili, tavsiyeler masanda evrak bekletme vatandaşın işini geciktirme en büyük tavsiyesi oldu. Bununla birlikte e-imza sistemine geçiş yapacağız. Bu konuda vatandaşın işini hızlandıracak sistemler kurmaya çalışıyoruz. Beyaz masayı kurduk.” dedi.

ALTYAPI TEMEL BELEDİYECİLİK HİZMETİNİN VAZGEÇİLMEZİ
Altyapı sorunlarının halledilmeden diğer işlerin bir anlam kazanmayacağını ifade eden Yıldırım; “Bütün şehirlerin sorunu olan altyapı sorununu çözmeyle alakalı büyük bir çalışma başlattık. Altyapı hizmetinin temel belediyecilik hizmetinin vazgeçilmez bir hizmeti olarak görüyoruz. Temel belediyecilikte altyapı sorunu çözülmeden diğer işlerin bir anlamı kalmıyor. Kanalizasyon projemiz teslim edildi, inşallah içme suyu projemizde 15 güne teslim edilecek biraz gecikmeli oldu ama bu yıl içerisinde de altyapıya kazmayı vuracağız. Temel belediyecilik dedik bunun içinde kaldırım, yol problemi ve diğer problemler asla bitmiyor. Erbaa gerçekten büyük ve geniş bir ilçe, mevcut yollar kadar yapılması gerek yollar var. Bunlarla ilgili programlarımı yaptık. 2015 Erbaa`sında halen altyapı sorunu vardı. Evinde kanalizasyonu olmayan vatandaşlarımızı vardı hızlı bir şekilde bu sorunları çözmeye çalıştık. Yol problemleri yaşayan vatandaşlarımızın sorunu çözdük 100 bin metre kare parke taşı yaklaşık 20 km kaldırım ve 5 ila 6 km arasında da altyapı olarak kanalizasyon ve su hizmeti götürdük vatandaşlarımıza bunlar temel belediyecilik hizmetlerimiz.” diye konuştu.

TEK AKLIN DEĞİL ORTAK AKLIN ESERİNİ ORTAYA GETİRECEĞİZ 
Tek aklın değiltak aklın eserinitaya getireceğiz diyen Yıldırım; “Yani görevimiz asla tek akılla tek fikirle asla yola gitmeyeceğiz. Sadece başkan söyler birileri yapar mantığıyla değil de hem müdürümüz belediye meclis üyelerimiz hem ilçe teşkilatlarımız hem mahallede ki vatandaşlarımız ve Erbaa da yaşayan STK`lar ve diğer SES`ler ile hepimizin yapacağı toplantı sonucundatak akla uygun hareket edeceğiz demiştik. Bunlardan biride bu proje kitapçığımızda vaat etmiş olduğumuz projeler bir avan projedir. Bu projeleri biz ulusal yarışmalar belirleyeceğiz ve ulusal yarışmalar sonucutaya çıkan projeleri uygulayacağız.  Bununla ilgili 5 tane ulusal proje sunduk bunlardan birisi de Erbaa Çamlık`ta ilk uygulamamızı yaptık. Çamlık projesi ile ilgili 67 tane projemiz var. Bununla ilgili gerekli kurumlarla görüşüp uygulama projesine geçeceğiz.  Akabinde de bizim en büyük problemimiz olan ve yıllardır yapılamayan Erbaa meydanının yeniden düzenlenmesi aynı zamanda çarşı merkezimizin de yayalaştırılması projesi var ki yaşayan şehir için olmazsa olmazıdır yayalaştırma. 
Tarihi kentler birliği üyesiyiz, belediye başkanımız ve Valimiz de bu konu hakkında çok dikkatliler bizde Erbaa tarihini tekrardan canlandırıp turizme kazandıracağız. Ciddi anlamda turist çekmek istiyoruz. Bizi farklı kılan ve öne çıkaracak olan Horoz Tepemiz var. Bununla ilgili 5 yıllık çalışma başlattık. Erbaa da tarih varın ilk ayağını böylece başlatmış olacağız. Akabinde açık hava sergisi ve müze ile beraber Erbaa da artık tarih olduğunu vurgulayacağız. Çamlıkta yapacağımız otelde turizme katkı sağlayacaktır. DSİ`nin kanal çalışması var bu çalışma bittiğinde hızlı bir şekilde imbat projemizi hayata geçireceğiz. Erbaa`nın yaşam kalitesini yükseltecek bir çalışmamız da bu olacak.  Bunları yapmamız bir nedeni var Erbaa`nın göbeğinde stadyum ve kapalı bir spsalonu tarafından işgal edilmesi. Zeyid Aslan abimizle birlikte bir çalışma başlattık. Eski tekel ambarlarının ceza evinin yapılması konusunda yaptığımız araştırmalar sonucunda bu yerin ceza evinin uygun olmadığını onun yerine stadyum ve kapalı spsalonu yapmaya karar verdik. Bu yer, özelleştirme idaresi tarafından tahsisi adalet bakanlığından alındı ve gençlik spbakanlığına verildi. Salı pazarı denilen yeri kapalı bir semt pazarı yaparakadaki sıkıntı ve sıkışıklığı gidermiş olacağız. Zeyid Aslanın projelerde büyük katkısı var Zeyid bey abime de teşekkür ederim. Erbaa sosyal hayatını değiştiren Park Vadi alanı projemiz var. Bunla ilgili bir tahsis sorunumuz vardı Mehmet Şimşek imza ile geçici tahsisi yapıldı. Projeler bakanlığı ulaştıktan sonra kalıcı tahsisi yapılacak ve inşallah bununla birlikte Erbaa`ya farklılık katacaktır. Erbaa Belediyemizde Ar-Ge bilimi oluşturduk.  Vatandaşımızın bizden beklediği en önemli konu Toki. Toki için arsa aldık ve ilk etapta 500 konutluk bir çalışma başlatacağız.” dedi. 

KOMŞUMUN KAÇAK EVİNİ BİLE MÜHÜRLETTİM
Ne olursa olsun yanlıştan kaçıp doğru olanı yapmaya çalışmazsak bizi eleştiren insanlardan farkının kalmayacağını belirten Yıldırım “Bana en çok oy verenler kaçak yapılaşmanın olduğu yerler. Ama Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu dönemlerde çözüm süreci benim siyasi hayatıma mal olsa da yapacağım. Bende kaçak yapılaşma siyasi hayatıma mal olsa da mücadele edeceğim. Yarın seçim olsa da böyle konuşacağım. Ev yaptıracak vatandaşlarımıza müracaatları halinde yardımcı oluyoruz. Bu anlamda maddi gücü olmayan vatandaşlarımıza ilk başta 100 tane sosyal konut üretmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda TOKİ ile de yapılacak olan 500 konutla kaçak yapılaşma ile mücadelemizi güçlendirecek. Vatandaşlardan bu konuda rahatsız olanlar var. Çünkü ben komşumun evini mühürlettim. Bu bizlere zarar getirecek olsa da popülist siyaset yaparsak bir farkımız kalmaz. Vatandaş takdirde etse eleştirse de biz bunu yapacağız. 4 yılımız daha var, koltuğa yapışmak için gelmedik. Ama doğru şeyler yapamaz isek eleştirdiğimiz insanlardan bir farkımız olmaz ise o biz kendimizle çelişiriz. Şuanda imar konusunda beni eleştirenler Allah göstermesin bir deprem anında bana dua edecektir. Erbaa gibi kaçak yapılaşmanın olduğu bir ilçe yok” dedi. Başkan Yıldırım son olarak Erbaa`da bin 500 tane kaçak yapı olduğunu ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42