USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“YEREL YÖNETİMLER KARADENİZ BÖLGE TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”

“YEREL YÖNETİMLER KARADENİZ BÖLGE TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”
21-02-2018 10:16
Google News

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 12 Bakan Yardımcısı, 18 ilden 258 belediye başkanının katıldığı Ak Belediyeler 2019 Yolunda Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısına Ev sahipliği yaptı

 

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısı kapsamında Tokat’a geldi.

Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısı’na ev sahipliği yapan Tokat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ağırladı.

215 belediye başkanının katıldığı toplantıya Bakan Haseki’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, AK Pati Tokat Milletvekilleri, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat da katılım sağladı.

Toplantıda ilk olarak Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi konuşma yaptı. Karadeniz Bölge Toplantılarının Tokat’ta yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Geldi; “Bu güzel şehirde olmaktan çok mutluyuz. Ev sahiplerimizin misafirperverliğinden de çok memnunuz. İnşallah geçmişte olduğu gibi bugün de güzel çalışmalara imza atacağız. Toplantımızın verimli geçmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da konuşmasında konuklarına seslenerek; “Kadim şehrimiz Tokat’ta sizleri ağırlamaktan mutluluk ve şeref duyuyoruz Böylesine güzel bir toplantıyı yapmak için bizlere fırsat veren Yerel Yönetimler Başkanlığımıza da çok teşekkür ediyorum. Toplantımıza teşrif eden misafirlerimize de hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum. İnşallah toplantımız belediyelerimize ve partimize hayırlar, güzellikler getirir. Bu toplantının 2019 yolunda AK Belediyelerin daha da çoğalmasına vesile olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Eroğlu’nun ardından söz alan AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, belediyeciliğin azim, gayret ve sabır işi olduğunu söyledi. Başkan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben de 10 aylık bir süre zarfında belediye başkan yardımcılığı yapmıştım. Belediyecilik, çok özveri ve titizlik isteyen bir iştir. Biliyoruz ki 90’lı yıllardan bu zamana belediyelerin AK Parti bakış açısıyla yapmış olduğu hizmetler, aşikardır. Hizmetlerimizin çıtası öyle çok yükseldi ki insanlarımızın istekleri de bir hayli arttı. Elbette ki insanlarımız istekleri devam edecektir. Bizler de bu taleplere karşılık vermek için durmaksızın çalışacağız. Ben Bakanımıza bizi şereflendirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu toplantının Tokat’ta yapılmasına vesile olan Yerel Yönetimler Başkanlığımıza da çok teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum”

AK parti Tokat Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Zeyid Aslan, AK Parti belediyeciliğinin temellerinin 1994 yılında atıldığını ifade eden Aslan, konuşmasında; “O dönemde Türkiye’nin birçok şehrinde yeni bir yerel yönetim anlayışıyla ekipler görev aldı. İstanbul’da belediyeciliğe yeni bir solu, yeni bir heyecan getirmek için gayretle çalışılmaya başlandı. Ben o tarihlerde İstanbul’da genç bir avukattım. Öyle bir yere yönetim anlayışıtaya çıktı ki özellikle hafta sonları her meslek grubundan insan, elinde süpürgeyle sokakları süpürüyor, çöpleri temizliyve şehre çiçek dikiyor, ağaç dikiyordu. Belediye görevlisi olmayan bu insanlar, bir şeye inanmışlardı. İnandıkları şey, şehri dönüştürmek, toplumu dönüştürmek üzere yola çıkanların samimiyetiydi. Bu yeni anlayış önce yerel yönetimleri sonra da merkezi yönetimleri olumlu bir şekilde etkiledi. Bu anlayış, önce Türkiye’yi dönüştürdü, şimdi de tüm dünyayı değiştiriyor. Bu gayretin temelinde samimiyet vardı. Bu gayret, Allah rızasını kazanma gayreti idi. Bizler Müslüman olarak öncelikle yaptığımız her şeyi sadece ve sadece Allah rızası için yaptık ve yapıyoruz. AK Parti siyasetinin temel dinamiğini de bu oluşturuyor. AK Parti belediyeciliğinin temelinde önce samimiyet vardır. Sonra da şehrimize ve sorumluluğunu aldığımız insanlara hizmet etmek vardır. Biz sıradan bir partinin üyeleri değiliz. Bizler bir davanın yolcularıyız. Bizler bir dava, bir kavga uğruna yola çıktık. Bizim kavgamız, bu ülkeye düşmanlık eden herkese karşıdır. AK Parti siyaseti içerisinde yer alan herkes bu davanın bir eridir. Bu anlayışla hareket ettiğimiz sürece bugünkü başarılarımızı çok daha ilerilere taşıyacağız Allah’ın izniyle. Bu toplantı, şehrimizi anlatmak ve tanıtmak için de bir fırsattır. Ben Sayın Erol Kaya başta olmak üzere şehrimize bu fırsatı veren Yerel Yönetimler Başkanlığına çok teşekkür ediyorum. Toplantımız Tokat’a hayırlar getirsin” ifadelerini kullandı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığıYerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısında konuşma yaptı.

Bakan Özhaseki, “Tarih tespiti olarak, bizde belediyecilik anlayışı çok yeni, belediyecilik anlayışı olarak sadece hali vakti yerinde olan insanların hamiyet ve gayreti ile devam eden belediye faaliyetleri bir kısmı da vakıflar eli ile yürütülmeye devam ediyordu. İlk yasamız bile 1939 yılında çıkmış, derdimize derman olacak yasa ve sonra hızla yol almaya başladık. Özellikle 2002’de Ak Parti iktidarı nasıldı. Her komisyonda davet üzerine yer almış biriyim. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde kurulan ilk komisyonda da yer alarak, yerel yönetimlere nasıl baktığını, onlara yetkinin nasıl devredilmesi gerektiğini, şehirlerde yapılacak faaliyetler hususunda seçilmiş arkadaşların önlerinin açılması, yetkilerinin artırılması, finans kaynaklarının artırılması konusundaki gayretlerine bire bir şahitlik ettim. Toplumdaki bütün değişimler bir süreç. Akşam karar verilir sabahleyin uygulamaya geçilen birtam insanların kendi şahsıyla ilgili aldığı kararlardan ibarettir. Bu noktada hala aynı siyasi irade merkezden gelen doğruları yenilemek noktasında azmediyor. Zaman içerisinde de bunları devretmeye de devam ediyor. Geriye doğru baktığımız zaman geç başlayan bir belediyecilik anlayışı aynı zaman da planlama ile birlikte belki de hepimizi üzen, yoran problemlerin yumak haline gelmesi noktasındaki tespitlerin ikisini de söylemem lazım. Göçe 1950’li yıllarda başladık. Biz ayakta durmaya çalışıyoruz birde büyük şehirlerimiz göç kavgasıyla karşı karşıya kalıyor. Bu göçler karşısında hazırlığımız yok. Büyük şehirlerdeki belediye teşkilatlarımız ve belediyeci idare zihinsel olarak ve fiziki olarak bu göçlere hazır değillerdi. Koca koca gecekondular doğmaya başladı. Bakanlık olarak bir şehircilik şurası yaptık. 4 ana başlıkta çalıştık burada. Kentsel dönüşümle ilgili bir bölümümüz vardı. Sonra Kimlik ve tasarruf ile ilgili bir bölümümüz vardı. Sonra göç ve uyum meselesi üzerinde ve günümüzde yerel yönetimlerin rolü nedir, ne değildir bu konuda bir çalışma yaptık. Bütün bunları artık kanunlara yazıyoruz. Yeni kurallar koymaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı ile ilgili yeni kurallartaya çıkarmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bir kısım kanunlar, İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla gelecek Meclise zaten. Bir kısmı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın torba yasası olarak gelecek. Orada yepyeni alanlar açmaya devam edeceğiz

‘TÜRKİYE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ AK PARTİLİ BELEDİYELERDEN ÖĞRENDİ’

Bakan Özhaseki, İş yapıktan sonra bunu lütuf olarak görmeyin hizmet vatandaş için bir haktır. Sizler seçilmişler olarak bu hakkı yerine getiriyorsunuz. Önce altyapı belediyeciliğiyle başladık. Sonra üst yapıya ardından da sosyal belediyeciliğe başladık. Sosyal belediyeciliğin ne olduğunu emin olun Türkiye AK partili belediyelerden öğrendi. Çok şükür çıta yükseliyor. Hizmet alınır, çiğnenir, yutulur, doyulur, sonra yeniden ister. Hizmette sınır yok. Her zaman bir öncekinden daha iyisi, daha güzeli. Bu psikolojiye alışmak lazım. Şehri geleceğe taşıyacak ne varsa yapmak zorundayız. İşin birincisi bu işi sevmektir. Size gelen istekler sonrasında yüzünüzü buruşturmamaktır. İnsanoğluna hizmeti Allah`a bir ibadet olarak görmektir. Eğer bu duygularla işe başlayamazsak işimiz zor. Her işin başı iyi niyet. Sonra çalışma. Bir modern işletmecilik mantığınıtaya koyma. Hele hele belediye başkanları için para yönetimi, insan yönetimi, mekan yönetimi olmazsa olmazlar. Para yönetimini bilemiyorsak beceremiyorsak sağ ile sol ile istişare ederek kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Şehirlerin geleceği yerel yöneticilerin ufukları ile doğruantılıdır. Eğer siz ufukluysanız, çalışkansanız ve hedefleriniz varsa o şehir gelişiyor. Değilse öylece kalıyşeklinde konuştu.

 

 

‘SON 3 YILDA YAŞADIĞIMIZI HİÇBİR DÖNEMDE YAŞAMADIK’

Bakan Özhaseki, “Son 3 yılda yaşanan zorluğu hiç bir dönemde yaşamadık. Gezi olayları, parti kapatma davaları, Cumhuriyet mitingleri, 17-25`ler onlardan bahsetmiyorum. Bunların her birisi bir engel zorluktur. Ama bir PKK belası vardı. Bu PKK belası dışarıdan ayar verilen para verilen silah verilen akıl verilen dünyanın en eski vahşi kabilelerinden kalmamış derecede cahil güya sosyalist olduğunu söyleyen ama kapitalistlerin kucağına oturmuş bir teşkilat. Bunlar senelerdir bu ülkede kan kusturuyorlardı insanlara. Seçim öncesinde de özellikle parti olarak bağımsız bir parti gibi girip AK Partiyi iktidardan düşürüp öz yönetimler ilan ederek paçavralarını da bayrak diye asarak bağımsızlık peşinde koşuyorlardı. Kocaman bir plan vardı. Arkasında dev ülkeler, akıl para. Bunlarla mücadele etti. Hamd olsun ülkemizin içi temizlendi. Şimdi dışarıda temizlik yapılıyor. Rabbim Mehmetçiklerimize yardım etsin. Bizler inşallah onlara yardım edenlerden oluruz. Hiç bir şehit haberi aldırmasın diye dua edelim. Ama ülkemizin bekası için önemli bir iş bu. Sonra bir FETÖ belası atlattı. Vücudu adeta bir kanser uru gibi sarmış. Hepimize gelmişler sırıtık bir yüzle hizmet eriyiz diye ama bildiğimiz İslami kaideleri ters düz ederek, inandığımız ne varsa hepsinin dışında işler yaparak örgütlenmiş bir yapı. Onu temizlemekte kolay değildi. Bizden başkada onu temizleyecek başka bir Allah`ın kulu birtam bir kurum partide yoktu. Çok şükür o da temizlendi. DEAŞ diye bir bela var. Güya bütün batı ve Amerika DEAŞ`la mücadele ediyor. Ne bu DEAŞ çok net söylüyorum proje bir örgüt. Koydularaya onu bahane ederek toplandılaraya. Sakalını uzattırıyorlar DEAŞ`çı oluykestiriyorlar taşıyorlar öbür tarafa PYD oluyor. Böyle bir örgüt veada varlar. Sormayacak mıyız bunlara niye varsınız burada. Soruyoruz elbette ki. Geçmişiniz mi var bu ülkede? Sınırımız mı var Suriye ileta bir kültürünüz mü, akrabalığınız mı var, tarihiniz mi var. Niye buradasınız, 10 bin kilometre öteden niye geldiniz buraya. Elbette sorguluyoruz. Niye bölmeye uğraşıyorsunuz asrın başında bu coğrafyayı cetvelle zaten böldünüz. Kendiniz bir arada durmak için çırpınıyorsunuz. Avrupa Birliği 28 ülke birçok federasyon var içinde, ayrılmamak için çırpınıyorlar. Katılanlar bizim size ihtiyacımız yok azıcık kenarda duracağız dedikleri zaman bütün Avrupa ayağa kalkıyor. Peki burayı niye bölmeye uğraşıyorsunuz? Bırakın ülke ülke bölmeyi artık şehir şehir bölüyorsunuz. Niye geldiniz buraya? `Efendim insan haklarını geliştirmek, demokrasiyi inşa etmek için geldik` Yapma ya, bizi o kadar mı akıldan yoksun zannediyorsunuz. Aklımızla alay mı ediyorsunuz. Nereye gittiniz de demokrasi geldi. Afganistan`a mı, Mısır`a mı, Libya`ya mı, Irak`a mı geldi nereye geldi? İnsan hakları nerede gelişti. Kan, gözyaşı, zulüm götürdünüz veada ayrılıp parçalanmayı götürdünüz. İşte bunları ciddi olarak sorguladığımız günlerdeyiz. İnsan kavgaya girdiği zaman biraz kendisine güvenecek birazda arkası güçlü olacak. Eğer bu yoksa işiniz zor. O zaman böyle birtamda hem kendi ülkesinin çıkarları için hem de bütün mazlumların sesi olmuş bir Türkiye`nin bu noktada dimdik ayakta olması hep birlikte, beraber olması icap eder. Hepimize iş düşüyor. Bizler üzerimize düşeni yapmak zorundayız ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya söz aldı. Kaya, konuşmasında; ” Karadeniz Bölgesindeki 250’den fazla belediye başkanımızla birlikte Tokat’tayız. Hacı Bektaşi Veli’nin Alimler konağı, fazıllar yurdu, şairler yatağı dediği bir şehirde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mevlana Tokat için, Tokat’a gitmek gerek. Havası ve insanı mutedildir diyor. Biz de kalktık geldik. Tokat’ta bir meydan projesinin temel atma törenine katıldık. Bu, muazzam bir çalışmaydı. Bunun için ben Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Bey’i tebrik ediyorum. Diğer yandan çok hoşuma giden başka bir çalışma da Et Kombine Tesisiydi. Üç belediyemiz, İl Özel İdaremiz ve bir kooperatifimizintaklığında yapılmış olan et kombine tesisi de muhteşemdi. Bu tesis, şehrin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacaktır. Bu nedenle tesisin yapımında da emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sadece Tokat’ta değil Türkiye’nin bütün şehirlerinde böyle eserlertaya koymak, ülkenin geleceğini inşa etmek demektir” dedi.

Başkan Kaya, toplantının amacını belediye başkanlarının birbirleriyle fikir ve tecrübe alışverişinde bulunarak şehirlere daha iyi hizmet etmeleri olduğunu vurguladı.

Kaya, şunları söyledi; “Bu toplantı başkanlarımız için 2019 öncesinde son toplantı. Bu toplantıdan sonra başkanlarımızdan son bir değerlendirme yaparak 2019 yılına tecrübe aktarımlarını kullanarak girmelerini arzu ediyoruz. Burada aynı zamanda başkanlarımız merkezi yönetimden beklentilerini de dile getirecekler. Bizler de genel merkez olarak başkanlarımızdan neler beklediğimizi ifade edeceğiz. Türkiye de bin 397 belediyemiz var. Bu belediyelerin 884’ü AK Partili. Bu nedenle toplantımız bizim için fevkalade önemli. AK Parti yerelde doğdu, yerelde şekil aldı ve yerelden aldığı motivasyonla bugün 16 yıldır ülkesine hizmet ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da eski bir belediye başkanıdır. Dolayısıyla yerel yönetimlerde iyi bir siyasi aktör olmak şehirlerin ve ülkenin gelişimi açısından da önemlidir”

Konuşmasının sonunda Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatına da değinen Kaya; “Bu coğrafyanın terörden arındırılması için verdiğimiz mücadelede önemli mesafeler kat ettik. Bu vatanın terörden temizlenmesi noktasında vücudunu siper eden, canını feda eden gerekdu mensuplarımıza gerekse emniyet mensuplarımıza minnet borcumuz var. Ama aynı zamanda ülkemizin sınırlarının güneyinde terör devleti kurmak isteyen hainlere karşı da bugün bir mücadele veriyoruz. Oradaki kardeşlerimize, evlatlarımıza dua etmek, onları hayırla yad etmek ve onlara sahip çıkmak hepimizin görevi. Ben bir kez daha bu vatan için, bu devlet için, bu bayrak için canlarını feda eden bütün şühedayı rahmetle anıyorum” dedi.

Kaya, ana muhalefetin Zeytin Dalı Harekatına olan yaklaşımını da şu sözlerle eleştirdi; “Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden teröre karşı bir çaba sarf ediyoruz. Ana muhalefetin niçin Afrin’deyiz diye sorduğunu duyuyoruz. Bu soru Amerika soruyor. Avrupa soruyda ben ana muhalefetin böyle bir soru sormasına anlam veremiyorum. Bakın Tokatlı hanımlarımız elleriyle ördükleri atkıları, bereleri, eldivenleri Afrin’deki askerlerimize gönderiyorlar. Halbukiadaki askerlerimizin hiçbir eksiği yok çok şükür. Devletimiz, onlara gereken her şeyi sağlıyor. Örgüleri Afrin’e göndermek isteyen hanım kardeşlerimiz de bunun farkındalar ancak bizim de bir katkımız olsun diyorlar. Bizler genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk, çocuk askerimize moral vermek için uğraşıyoruz, emek veriyoruz. Tokatlı hanımlar da üzerlerine düşeni bu şekilde yapmak istemişler. Bu günlerde askerimizin de milletimizin de moralinin yüksek olmasına ihtiyacımız var. Ana muhalefetin de bunu anlamasına ihtiyacımız var”

Kaya sözlerine son verirken toplantıya katılan belediye başkalarına; “2019 seçimlerine giderken daha çok çalışmalıyız. Daha çok insanımızın elini sıkmalı, kapısını çalmalıyız. Daha çok vatandaşımızın gönlünü kazanmalıyız. 2019 seçimlerinde oylarımızı yüzde 50’lere çıkartmalıyız. Ben sizlerin bunu gerçekleştireceğinize inanıyorum. Toplantımızı şereflendiren başta Sayın Bakanımız olmak üzere, bakan yardımcılarımıza, bize ev sahipliği yapan Tokat teşkilatına ve siz değerli belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42