USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, yeniden yapılanmaya giren Bakanlığın ve İl Müdürlüğünün yeni bakış açısı doğrultusunda hizmet etmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, yeniden yapılanmaya giren Bakanlığın ve İl Müdürlüğünün   yeni bakış açısı doğrultusunda hizmet etmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
14-12-2012 10:00
Google News

Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, İnsan Hakları konusunda hassasiyetle durduklarını tüm insanları gök kubbe çatısı altında yaşamasının zorunluluğu için de Din, Dil, Irk, insanlar arasında cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği hakların korunması ve hizmetlerin eşit şekilde devam ettirilmesi gerektiğini ve bu anlamda çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu söyledi.

  03.06.2011 tarihli ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda yeniden yapılanmaya giren Bakanlığın ve İl Müdürlüğünün   yeni bakış açısı doğrultusunda hizmet etmenin mutluluğu içinde olduğunu kaydeden Duman, yaptığı açıklamada, şunları söyledi.

 

“ İnsan Hakları konusunda hassasiyetle durduklarını tüm insanları gök kubbe çatısı altında yaşamasının zorunluluğu için de Din, Dil, Irk, insanlar arasında cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği hakların korunması ve hizmetlerin eşit şekilde devam ettirilmesi gerektiğini ve bu anlamda çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu vurguladı. İnsan haklarının, tüm insanların hak ve saygınlık açısından eşit ve özgür olarak doğduğu anlayışı içinde hareket etmeleri gerekliliğine vurgu yaparak; Bu haklardan yararlanmak bakımından vatandaş ve yabancı arasında farkın olmadığı bir hizmet anlayışı içinde heyecanla çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi. İnsan hakları, her bir bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme özgürlüğü sağlamaktadır. Bu özgürlükler başkalarının haklarına saygılı olmak ve bu hakları çiğnememe zorunluluğu ile dengelenmektedir. Bir başka deyişle, birçok hakkın yanında bir sorumlulukta bulunmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının politikaları doğrultusunda Tokat İlimizde “Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti, Evde Bakım ve Özel Bakım Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri, Aile ve Toplum Hizmetleri, Kadının Statüsü, Şehit ve Gazilerimizle ilgili yoğun çalışmaları ile insanlara nasıl daha güzel hizmet edilmesi gerektiği hususunda yoğun proje çalışmaları devam etmektedir.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman,  yollarının uzun ancak birbirini Allah için sevip hoşgörüyü amaç edinip, çalışmaların bu doğrultuda ilerlemesinin sağladığında    insanlığa en güzel armağanın verildiğine ve olumsuzluklarıntadan kalkacağına tüm içtenlikle inandığını belirten Duman, şunları kaydetti. “Tüm erkek, kadın ve çocukların temel insan hak ve özgürlüklerinin belirlendiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Birleşmiş Milletler tarafından benimsenmiştir. Bu bildirge birçok ulusal ve uluslararası yasanın temelini oluşturur.


Her çeşit gelişmeyi, milletlerin hürriyetleri, rahat ve huzur içinde yaşamaları her İnsanın, en doğal hakkıdır.


Veda Hutbesi’nde; “Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir; hepiniz Âdem’in çocuklarısınız, Âdem ise topraktandır. Allah katında en kıymetliniz, takvası en çok olanınızdır. Arabın Arab olmayana bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.” “Kimin yanında bir emanet varsa onu sahibine versin. Ne zulmediniz, ne de zulme uğrayınız.” “Kan davaları tamamen kaldırılmıştır.” “Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahü tealadan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlar üzerinde, onların da sizin üzerinizde hakları vardır.” “Din kardeşinizin hakkına tecavüz helal değildir.” “Ey insanlar! Allahü teala her hak sahibine hakkını (Kur’an-ı kerimde) vermiştir.” buyrularak insanların can, mal emniyeti, fikir, vicdan hürriyeti gibi bütün hakları teminat altına alınmıştır. On dört asır sonra kaleme alınan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ndeki “Herkesin yaşama hürriyeti, hiç kimseye zulmedilemeyeceği, kanun önünde herkesin eşit olduğu, erkek-kadın ve ırk ayırımı yapılmayacağı” gibi değişik maddeler Veda Hutbesi’nde “Ey insanlar! Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız...” ifadesi ile özetlenmektedir.


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni hazırlayıp kabûl etti. Beyanname’de bütün insanlar ve devletler için geçerli olacaktak ölçüler kondu. Bunlar, kanun önünde eşitlik, keyfi yakalama ve tutuklamalara karşı korunma, adil yargılama, mülkiyet, din ve vicdan hürriyeti, toplantı yapma, dernek kurma hürriyeti gibi hususlardan meydana gelmektedir.


Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, çeşitli senelerde toplanarak mevcut hak ve hürriyetleri genişletici kararlar aldı ise de, bunları tatbik gücünden maalesef üzülerek belirtmeliyim ki Ülkemizde insana şiddet ve Dünyanın belli bölgelerinde insan haklarının savunulması bir tarafa insanların katledilmelerine üzülerek şahit oluyoruz.


Bu noktada tüm vatandaşlarımızın hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyor; “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü`nü” en içten dileklerimle kutluyor; tüm insanlığa sağlık, refah, huzur getirmesini diliyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45