USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

YASEMİN YILDIRIM`I BELEDİYE BAŞKANI YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

YASEMİN YILDIRIM`I BELEDİYE BAŞKANI YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
28-02-2014 10:31
Google News

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan Niksar`da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, Yasemin Yıldırım`ı belediye başkanı yapmanın artık boyunlarının borcu ve sorumluluğumuzdur dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve MYK üyeleri Niksar temaslarında bulundular. Başkan Dokuzcan`ı Niksar Belediye Başkan Adayı Yasemin Yıldırım ve Kadın Kolları Başkanı Sezer Zekiye Turaçlı ile Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladılar.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Niksar Belediye Başkan Adayı Yasemin Yıldırım şehir merkezinde seçim otobüsünden vatandaşları selamladılar. Sonrasında 50. Yıl Mevkiinde bulunan Yakamoz Tekstil`i ziyaret eden Başkan Dokuzcan çalışanlarla bir araya geldi. Çalışanların sorunlarını dinleyen Dokuzcan, her zaman emekçilerin yanında olduklarını söyledi.

Sonrasında Parti İlçe Merkezine gelerek partililerle bir araya gelen Dokuzcan`ı burada CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İlçe Başkanı Zafer Başar ve partililer karşıladılar.

İlçe parti binasında açılış konuşmasını CHP Niksar Kadın Kolları Başkanı Sezer Zekiye Turaçlı yaptı. Turaçlı yaptığı konuşmada; ``Türkiye de yaşayan bütün kadınlarımıza çağrıdır. Son günlerde iyice tırmanan terör olayları, Suriye ile yaşanan gergintam karşısındataya çıkan savaş olgusu, nerdeyse günde 3-4 kadının yakınları tarafından vahşice öldürüldüğü birtamda, kadınlar evlerinde, sokakta, ülkesinde ve dünya da barış istiyorlar. Ülkeyi yönetemeyenlere, kan ve kindarlık üzerinden siyaset yapanlara,  sıkıştıkça kadın bedeni üzerinden gündem yaratanlara karşı, sevgi ve saygıyı, huzuru ve güveni örgütleyecek, insanca bir yaşamın umutlarını filizlendirecek bir güce ihtiyaç var. Bu güç yaşadığımız topraklarda doğanın ve yaşamın yaratıcı gücü olan kadınlardan gelecek. Yaşanan olumsuzluklara el atmanın zamanı geldi geçiyor. Ülkemize ve insanımıza sahip çıkma zamanı. Biz kadınlar huzur istiyoruz. İnsanca  yaşam istiyoruz. Çocuklarımızı gelecek kaygısı yaşamadan büyütmek istiyoruz. Sesimizi, Sözümüzü, gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Huzur isteyen herkesitak değerlerimizi öne çıkararak birlikte hareket etmeye, Cumhuriyet Halk Partisi altında birleşmeye çağırıyoruz. Bu doğrultuda ; ``Barış, Bolluk ve Bereket için Kadınlar Siyasete`` başlığı altında Türkiye genelinde BARIŞ`A EVET demek için kadınlarımızı siyasete çağırıyoruz. Çalışmalarımıza sunacağınız her katkı Ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Zaman ``biz`` olabilmeye başarma zamanı. Gelin umudu hep birlikte örgütleyelim, geleceğimizi  biz şekillendirelim`` dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ise yaptığı açıklamada; ``Niksar`da olmaktan çok mutluyum. Niksar`a gelme sebebimiz yaklaşan yerel seçimler için partimizden çıkan kadın adaylarımız için Türkiye genelinde yaptığımız bir çalışmanın parçasıdır. Tokat bu anlamda önemlidir. Tokat`ta üç tane kadın adayımız var. Tokat Belediye Başkanımız Hadiye Ardahanlı, Niksar Belediye Başkan Adayımız Yasemin Yıldırım ve Emirseyit Belediye Başkanımız Emine Alyüz arkadaşımız yerel seçimlerde ter dökecekler. Türkiye`nin kadın gücü ve potansiyeli noktasında aslında Tokat çok önemli bir şey yaptı. CHP`nin Türkiye genelinde 51 tane kadın adayı var. Bunun üç tanesi Tokat`tadır. Kadın Kolları Genel Başkanı ve Merkez Yürütme Kurulu olarak şunu canı gönülden ifade edebiliriz ki; Bu tercihlerden dolayı Tokat`la biz gurur duyuyoruz. Niksarla da gurur duyuyoruz. Bu süreci götürecek olan hem meclis üyesi arkadaşlarımıza, kadın örgütü, gençlik örgütü ve ilçe başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Çünkü bu iş birlikte, omuz omuza yapılacak bir iş. Yerel seçimler Türkiye siyaseti için çok önemli. Geçen gece hepiniz gördünüz. Yolsuzluğun Türkiye`de Genel Başkanımızın her zaman ifade ettiği ``Yalancıdan Başbakan olur mu?`` diye bitirdiği bir dönemde iki gün önce bir ses kaydıtaya çıktı. O ses kaydı ile aslında bir çok şey daha açık bir şekilde belli oldu. Çünkü biz şunu her zaman ifade ediyorduk. Bir şeyler oluyama bu olanlar ve yansıyanları sadece buz dağının görünen yüzüdür. Arkada çok büyük şeyler var. Burada konuşulan ve konuşmada geçen sözlerden belki de en önemlisi ise bu işi sıfırlayalım diyen bir başbakandır. Sıfırlıyorlar, sıfırlıyorlar bitmiyor. 30 Milyon Euro kalıyor. Bu nasıl bir olaysa. Dolaysıyla vatandaşın cebindeki paranın nerden nereye aktarıldığının bu ülkede 12 yaşında evlendirilen kız çocuklarının, bu ülkede çocuğunu besleyemediği için intihar eden annelerin, üç beş kuruş para kazanmak için kötü şartlarda hayatını kaybeden kadın ve erkek işçilerin hatırı için bu seçimleri almak bizlerin boynumuzun borcudur. Niksar`ımız da da Yasemin Yıldırım`ı belediye başkanı yapmak boynumuzun borcumuz ve sorumluluğumuzdur`` dedi.

CHP Niksar Belediye Başkan Adayı Yasemin Yıldırım yaptığı konuşmada; ``Geleceğe umutla bakmamızda bizler için mihenk taşı olan sizleri aramızda görmekten gurur duyduğumuzu bilmenizi isterim. Her geçen günün bir öncekini arattığı şu günlerde, umudun kadınlarımızda ve gençlerimizde olduğu bilinciyle yola çıkan Sayın Kılıçdaroğlu`nu ve siz kadınlarımızı, ilgiyle, merakla ve güvenerek takip eden bizleri, var olma mücadelemizde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Gün projeleri ile yola çıkan, umut veren, halkın içinde mücadele ederek yerini sağlamlaştıran kadroların günüdür. Buradan hareketle, kapısını açmadığınız seçmenden oy alamayacağınızı bilerek. açılmadık kapı sıkılmadık el bırakmama adına yollardayız. Sorumluluğumuzun bilincinde, bizlere emanet edilen yükün farkındayız. CHP`nin tüm örgütlerine çalışarak, daha fazla oy alarak hizmet etmek görevimizdir. Yolumuz uzuh, düşmanlarımızın çok olduğunu bilerek gümbür gümbür geliyoruz. Tüm gençler ve kadınlarımız adına Niksar Belediye Başkan adayı olarak sizleri tekrar selamlıyor, 31 Mart sabahı belediyenin anahtarını size teslim edeceğimizi bilmenizi istiyorum`` dedi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ise yaptığı konuşmada; ``Öncelikle CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve MYK üyelerinin burada olmalarından çok mutluyum. CHP Tokat`a ve Niksar`a önem veriyor. Bilindiği üzere Niksar`a 40 yıl sonra Genel Başkanımız gelmiştir. Genel Başkan yardımcılarımız gelmiştir. Kadın Kolları Genel Başkanımız geldi. İnşallah Gençlik Kolları Genel Başkanımızda gelir. Yasemin Yıldırım genç bir adayımızdır. Bu süreci bu şekilde götüreceğiz. Biz 40 yıllık köklü bir partiyiz. Küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakıp çalışmalıyız. Milletvekiliyle, İlçe Başkanıyla ve tüm örgütleriyle Belediye Başkan Adayımız Yasemin Yıldırım`ın emrindeyiz`` dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42