USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Taşkesen; “Yetimlerimiz mahzun olmasın

Vali Taşkesen; “Yetimlerimiz mahzun olmasın
24-01-2014 09:47
Google News

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yetim çocuklara destek olmak amacıyla hazırlanan “Samimi-Yet” Projesi`nin tanıtımının ardından Vali Mustafa Taşkesen tarafından hizmete açıldı.

Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen açılış ve tanıtım programına Vali Mustafa Taşkesen başta olmak üzere Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

Açılışta konuşan Vali Mustafa Taşkesen, yetim çocukların neler çektiğini hissetmek ve empati yapmak gerektiğini belirterek, onlara,  anneleri - babaları olmasa bile devlet babanın şefkatini hissettirmenin gerekliliğine dikkat çekti.

Yetim çocukların daha iyi yetişmeleri ve topluma kazandırılması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Taşkesen, “Şefkatsiz yetişen çocukların ileride toplumun başına sıkıntılar açtığı bilinen bir gerçektir. O şefkatsizliği, o sevgisizliği gidermek için kaymaklarımızla, hatta gönül elçilerimizi de bu işin içine dahil ederek elimizden geleni yapmalıyız. Ben bütün toplumun, Tokat gibi kadim bir kültürü olan Evliya Çelebi’nin dediği gibi “gariplerle dost olan” Tokatlıların bu işe de gönülden sarılacaklarını inanıyorum. Adını samimiyet koyduk. Bu iş gönül işi. Zorlamayla olmaz. Samimiyetle, içten gelerek yapılacak bir şey. O yüzden adını samimiyet koyduk. Hayırlı olsun, yetimlerimiz mahzun olmasın” diye konuştu.

Projenin tanıtımını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cem Gül,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kimsesizlerin kimsesi düsturuyla hareket ederek, Vali Mustafa Taşkesen’in öncülüğünde SAMİMİ-YET Projesi`ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Samimiyet Projesi’nin Tokat İli ve ilçelerinde yaşayan annesini, babasını veya her ikisini kaybetmiş çocuklara ve annelerine yönelik çok boyutlu bir destek programı olduğunu belirten Gül, şunları söyledi.

“Amacımız; annesini, babasını veya her ikisini de yitirmiş çocuklara ve annelerine yönelik psiko-sosyal, eğitim ve ekonomik modellerle yardım hizmeti sunmaktır.

Samimi-yet Projesinde hedef kitlemiz; kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, risk gruplarıyla çalışan meslek mensupları, öğretmenler, Samimi-yet çocukları ve anneleridir.

Projemizin gerekçesi ise; ebeveyn temasından yoksun çocuklara ve annelerine yönelik gerçekleşecek olan psiko-sosyal ve ekonomik desteklerle hem toplumda dayanışmayı ve bütünleşmeyi teşvik etmek hem de o kişilere yalnız olmadıklarını hissettirmektir.

Projemizin ilk adımı olarak, İl Müdürlüğümüzün üçüncü katında kurulan sekreterlikte projenin koordinasyonu ve yapılacak uygulamaların takibi için iki meslek elemanı görevlendirildi. Bu büroları ilçelerde de kurulması, iş ve işlemlerinin daha hızlı yapılması hedeflenmektedir. Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle iletişime geçilmiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı okullarda eğitimine devam eden annesi, babası ya da her ikisi de vefat etmiş çocukların kimlik bilgilerine ulaşılmıştır. Tokat Merkezde 629 yetimimiz olduğunu Tokat genelinde ise 1974 yetimimiz olduğunu saptamış bulunmaktayız. Başlanan envanter çalışmalarıyla birlikte oluşturulan excell tabanlı SABİS (Samimiyet Bilgi Sistemi) ile bilgilere anında ulaşılacak ve güncel kalması sağlanacaktır.

Envanter oluşturulduktan sonraki adımda ise Samimi-yet Heyeti ailelerimize ziyaretler gerçekleştirecek, yapılan ziyaretler sonucunda ihtiyaçlar belirlenerek, buna uygun destek programları geliştirilecektir. Destek programı ailenin ihtiyaçlarına göre şekillenerek, ekonomik destek, eğitim destekleri, psiko-sosyal destek ve mesleki eğitim desteği gibi uygulamalarla geliştirilecektir.

Eylem planları her bireye özel geliştirecek olup, uygun destek modellerinin ailelerimize uygulanması için programlama yapılacaktır.

Oluşturulan Eylem Planlarımız kapsamında hatıramanı oluşturulması, doğum günleri kutlamaları, geziler, pikniklerganize edilecektir.

Uygulamalarımız her ay sonu değerlendirilerek  raporlaştırılacaktır. Yıl sonu itibariyle Kitap haline getirilecek bu yayınlar bakanlığımız ve ilgili kurumlarla paylaşılacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45