USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat`ta uyuşturucu bağımlılığı konusundaki yerel ve asıl nedenleri saptamak için esnafın, öğrencinin, muhtarın, kolluk kuvvetlerinin, bürokratların, sivil toplum kuruluşları ve benzeri birçok birimin katılacağı çalıştay düze

Tokat`ta uyuşturucu bağımlılığı konusundaki yerel ve asıl nedenleri saptamak için esnafın, öğrencinin, muhtarın, kolluk kuvvetlerinin, bürokratların, sivil toplum kuruluşları ve benzeri birçok birimin katılacağı çalıştay düze
19-02-2015 12:35
Google News
Tokat Valisi Cevdet Can`ın talimatıyla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü koordinesinde 23-25 Şubat tarihleri arasında “Tokat İli Uyuşturucu ile Mücadele Şurası” düzenlenecek. 
Türkiye`de yerel bazda en kapsamlı Uyuşturucu ile Mücadele Şurası olarak adlandırılan Şura Gazi Osman Paşa Üniversitesi`nden 30 Akademisyen ve Bilim Kurulu`nun moderatörlüğünde Tokat`ta yapılacak. Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, 3 gün sürecek ve birçok konu başlığının ele alınacağı Şura`nın sonuçlarının uyuşturucuyla mücadelede önemli tespitler olacağının altını çizdi. 
Konuyla İlgili basın toplantısı yapan Tokat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, amaçlarının Tokat`a özgü yerel sorunları belirleyerek, bu sorunlarıntadan kaldırılmasında çözüm odaklı politikalar üretmek olduğunu kaydetti. Zülfüoğulları, Türkiye genelinde yerel bazda ilk kez uyuşturucu ile mücadele konusunda bu denli geniş kapsamlı bir şura yapılacağını belirterek, 3 gün boyunca konuyla alakalı ayrı ayrı bir çok ana başlığın ele alınacağını kaydetti. 
Uyuşturucuyla mücadele şurası kapsamında Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, Psikyatri Ana Bilim Dalı, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu`ndan oluşan 30 akademisyen ve Bilim Kurulu oluşturuldu. 

Madde bağımlılığının nedenleri belirlenecek
Halk Sağlığı İl Müdürü Zülfüoğulları. “Gazi Osman Paşa Üniversitesi`nden Akademisyenler moderatörlüğünde yapılacak olan oturumlarda, Tokat`taki uyuşturucu bağımlılığı konusundaki yerel ve asıl nedenleri saptamak için herkesin özgürce düşüncesini ifade edebildiği, sokağın gözünün masaya taşınabildiği; esnafla, öğrenci temsilcilerimizle, okul aile birliği başkanlarımızla, muhtarlarımızla, kolluk kuvvetlerimizle, bürokratlarımızla, akademisyenlerimizle, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile daha önceden uyuşturucu hastalığına yakalanmış ve tedavi olarak bu hastalıktan kurtulmuş bireylerimizle ve onların ebeveynleri ile hep birlikte çalışarak alın terimizi, beyin terimizle birleştirmek istiyoruz.” dedi.

Sentetik uyuşturucuyla mücadelede sinerji
Son günlerde ulusal basında, sıkça karşılaşılan sentetik uyuşturucu kullanımının artması, kullanım yaşının gittikçe daha aşağılara inmesi ve ölümle sonuçlanmasının gençleri ve ülkemizin geleceğini tehdit altına alması açısından çok önemli olduğunu da ifade eden İl Müdürü Zülfüoğulları, “Dolayısı ile bu mücadeledetak akıl oluşturup sinerjiyi yakalamak istiyoruz.” diye konuştu. 

Şura`nın konu başlıkları
Halk Sağlığı İl Müdürü Zülfüoğulları, 3 gün sürecek şurada ele alınacak konu başlıkları hakkında şu bilgileri verdi:
“Şuranın 1 gününde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin uyuşturucu ile mücadelede, her kurumun kendi görev alanı içerisinde İlin mevcut durumunu saptayarak, bugüne kadar uyuşturucu ile mücadele konusunda gerçekleştirdiği faaliyetleri operasyonel açıdan, eğitim faaliyetleri açısından, sosyal projeler açısından, verilen tüm hizmetler açısından sunacak. 
Şuranın 2. Gününde ise 4 ana başlık yer alıyor. Buna eş zamanlı 4 ayrı sınıfta çalıştaylar olacak. Bunlar ise; Uyuşturucu ile mücadelede, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının ilimizdeki rolü nedir?,Uyuşturucu ile mücadelede medya ve sosyal medyanın ilimizdeki rolü nedir?, Uyuşturucu ile mücadelede dini liderlerin rolü nedir?, Uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arası işbirliğinin ilimizdeki düzeyi nedir? Konu başlıkları içinde ele alınacak. 
Şuranın 3. günü ise Bilim Kurulu`nun 1. Günkü sunumlar ile 2. Günkü çalıştaylar için yapmış oldukları gözlem ve analizler doğrultusunda tavsiye niteliğindeki raporlarını, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu`na sunacaklar. İl Koordinasyon Kurulu da, bu raporlar doğrultusunda, Tokat`ta uyuşturucu ile daha etkin, daha hızlı, mücadele edebilme fırsatı yakalayacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47