USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ULUSAL ÖLÇEKLİ ÖZEL YARIŞMA

Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi’nin projelendirdiği ÖZEL EĞİTİMDE ÖZEL İNSANLAR yarışmasını kamuoyuna duyurdu. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ulusal ölçekli yarışmayı anlattı.

ULUSAL ÖLÇEKLİ ÖZEL YARIŞMA
24-02-2022 10:23
24-02-2022 10:25
Google News

  

Tokat Kent Konseyi’nin projelendirdiği ve Tokat Belediyesi’nin uygun görüp sahiplendiği ulusal ölçekte katılıma açık “ÖZEL EĞİTİMDE ÖZEL İNSANLAR” Yarışması kamuoyuna duyuruldu, içeriğe dair bilgilendirmelerde bulunuldu. Türkiye’deki ilk yarışma olduğu vurgulandı.

            Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, dün saat 11.30’da başkanlık makamında, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Ayşe Gündoğdu, Yöneticiler Abdurrahman İlhan, Ahmet Turan Erdoğan ve Gaye Çoban’ın bulunduğu ortamda “ÖZEL EĞİTİMDE ÖZEL İNSANLAR” yarışması için açıklama yaptı. Başkan Eroğlu “özel gereksinimli bireylerin hayatları zordur. Bunu hepimiz biliriz. Ancak özel gereksinimli bireylerle ilgilenen anneler, babalar, öğretmenler, arkadaş veya akrabaların da yaşamı zordur. Onlar büyük fedakârlıklar yaparlar. Biz de Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi olarak bu fedakâr insanların ödüllendirilmesi gerektiğine inandık. Amacımız onları yüreklendirmek, iyi örnekleri yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmaktır.” dedi.

ENGELLİ DOSTU ŞEHİR TOKAT

            Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın engelli dostu bir şehir olduğuna vurgu yaptığı açıklamasında “biz Tokat olarak engelli dostu bir şehiriz. Özel gereksinimli insanlarımızı, engelli kardeşlerimizi önemseyen, hayatlarını kolaylaştırmaya çalışan, bütün kurumlarımızla birlikte bu farkındalığı ortaya koyan bir belediyeyiz diye iddialı şekilde bu cümleleri kullanmıştık. 2017 yılında sn. Cumhurbaşkanımızın elinden ‘Bir Gün Değil Her Gün Farkındalık’ çalışmamızla 2.’lik ödülünü almıştık. Türkiye’de ilk olan 52 bin metrekarelik alanda Engelli Yaşam Merkezinin inşaatı devam etmekte. Valiliğimiz, ASP Müdürlüğümüz, sivil toplum kuruluşlarımız her bir noktada karınca kararınca güzel işlere imza atılıyor. Şimdi de Türkiye’de bir ilk olacak yarışmamızı bütün Türkiye’ye yayıyoruz, duyurusunu yapıyoruz.” dedi.

YARIŞMA TAKVİMİ

            Özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştıran, fedakârlık yapan, yarışmaya uygun kişiler,  gruplar, tüm resmi ve özel Temel Eğitim (okulöncesi, ilkokul, ortaokul) , Ortaöğretim ve Özel Eğitim Okul/Kurumları ve kurumlarda görev yapan öğretmen ya da öğretmenler, RAM’lar, Üniversiteler, STK’lar, okul aile birlikleri, özel gereksinimli bireylerin kaynaştırma ortamlarında ya da ayrıştırılmış özel eğitim ortamlarında akademik ve bireysel gelişimlerini ve toplumla bütünleşmelerini en üst düzeyde sağlamaya katkı sunacak iyi örnek olduğuna inandıkları çalışmalarıyla yarışmaya başvurabilecekler. Başvurular tokatozelegitim.com adresinden yapılacak. Başvuru linki ve yarışma sonuçlarına tokat.bel.tr web adresinden ulaşabilecek. 23 Şubat 2022 Çarşamba günü itibariyle başvurusu başlayan yarışmada 24 Nusan 2022 tarihine kadar başvuru sistemi açık olacak. 25 Nisan ile 02 Mayıs 2022 tarihleri arasında Değerlendirme Kurulu ön değerlendirmelerde bulunacak, ikinci değerlendirmeye alınacak, 70 puan üzeri alan iyi örnek çalışmaları belirleyecek. 04 Mayıs ile 08 Mayıs tarihleri arasında ikinci değerlendirme yapılarak dereceye giren, ödüle hak kazanan başvurular belirlenmiş olacak. 09 Mayıs 2022 tarihinde yarışmanın sonucu açıklanacak. 13 Mayıs 2022 Cuma günü de ödül töreni yapılacak. Temmuz ayı içerisinde de yarışma kapsamında seçilmiş iyi örneklerden oluşan e-katalog Tokat Belediyesinin sitesinden yayınlanacak.

ÖDÜLLER

            Yarışmada birinciye 10.000 TL Hediye Çeki, ikinciye 7.500 TL Hediye Çeki, üçüncüye 5.000 TL Hediye Çeki verilecek. Jüri Özel Ödülü ve Özel Eğitime Değer Katanlar Ödülü ( Plaket) olacak.

JÜRİDEKİ İSİMLER

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yarışma jürisinde Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın olacağını, Prof. Dr. Mim Kemal Öke’nin olmasını arzu ettiklerini, görüşme halinde olduklarını söyledi.

YARIŞMAYA DAİR BİLGİLER

Zihinsel yetersizlik, bedensel yetersizlik, dil ve konuşma güçlüğü, görme yetersizliği, down sendromu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, işitme yetersizliği, otizm, öğrenme güçlüğü ile yaşamakta olan özel insanların hayatlarını kolaylaştırıp, güzelleştiren, toplumsal kılan çalışmaların yarışacağı Ulusal Özel Eğitimde Özel İnsanlar yarışması için kamuoyuna yapılan bilgilendirmeler şöyle oldu:

“Özel gereksinimli bireylerin daha kaliteli bir yaşam düzeyine ulaştırılması toplumsal bir sorumluluktur. Bu bireylerin yaşam kalitesini artırmak toplumla bütünleşmelerini sağlamaktan geçer. Bütünleştirmenin amacı; özel gereksinimli bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Özel gereksinimli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, hayatı birlikte paylaştığımız canlarımıza en iyi, en güzel davranan, onların hayatını kolaylaştıran, fedakâr vatandaşlarımız ve kurumlarımız için “Özel Eğitimde Özel İnsanlar” yarışması başlattık.

Özel gereksinimli bireylerin hayatları zordur. Bunu hepimiz biliriz. Ancak özel gereksinimli bireylerle ilgilenen anneler, babalar, öğretmenler, arkadaş veya akrabaların da yaşamı zordur. Onlar büyük fedakârlıklar yaparlar. Biz de Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi olarak bu fedakâr insanların ödüllendirilmesi gerektiğine inandık. Amacımız onları yüreklendirmek, iyi örnekleri yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmaktır. Özel gereksinimli bireylerimizin ihtiyaçlarına dikkat çekmek suretiyle farkındalık uyandırmak Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi olarak bu yarışmayı gerçekleştirmekteki öncelikli gerekçemizdir.

Özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştıran, fedakârlık yapan, yarışmaya uygun kişiler,  gruplar,  tüm resmi ve özel temel eğitim (okulöncesi, ilkokul, ortaokul), Ortaöğretim ve Özel Eğitim Okul/Kurumları ve kurumlarda görev yapan öğretmen ya da öğretmenler, RAM’lar, Üniversiteler, STK’lar, okul aile birlikleri, özel gereksinimli bireylerin kaynaştırma ortamlarında ya da ayrıştırılmış özel eğitim ortamlarında akademik ve bireysel gelişimlerini ve toplumla bütünleşmelerini en üst düzeyde sağlamaya katkı sunacak iyi örnek olduğuna inandıkları çalışmalarını sunmak üzere; ‘Özel Eğitimde Özel İnsanlar’ yarışmasına başvurabilirler. Siz kendi adınıza katılabileceğiniz gibi takdir ettiğiniz kişileri veya kurumları aday gösterebilirsiniz.

Yarışmaya başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Yapılan başvurular ön değerlendirmeye tabi tutulduktan sonra finale kalan başvurular değerlendirilmeye alınacak ve finalde yapılacak değerlendirmenin ardından dereceye giren iyi örnek sahipleri ödüllerini alacaklardır. 10.000 TL Hediye Çeki, 7.500 TL Hediye Çeki, 5.000 TL Hediye Çeki, Jüri Özel Ödülü, Özel Eğitime Değer Katanlar Ödülü (Plaket) vardır.

Yarışmaya başvurular 24.02.2022 tarihinde başlayıp, 24.04.2022tarihinde son bulacaktır. Ödül töreni 13.05.2022 tarihinde yapılacaktır. Başvurular tokatozelegitim.com adresinden yapılacaktır. Başvuru linki ve yarışma sonuçlarına tokat.bel.tr web adresinden ulaşabilirsiniz. Haydi hep birlikte, özel çocuklarımız için hep birlikte gayret gösterelim!”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45