USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol`dan 3 Mayıs Türkçülük Günü açıklaması..

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol`dan 3 Mayıs Türkçülük Günü açıklaması..
04-05-2015 04:41
Google News
MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol,3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Türkçülük gününde baskı ve tehdit altında olan Doğu Türkistan, Irak ve Suriye Türklerin yalnız kaldığını, kaderlerine terk edildiğini ifade eden Demirkol, “MHP iktidarı döneminde baskı altında olan kardeşlerimize sahip çıkacağız. Türklük ülküsünü zirveye çıkaracağız, Türk İslam Birliğinin tesisi için mücadele vereceğiz” ifadelerini kullandı. Demirkol açıklamasını şöyle sürdürdü:
“ Adsız, Türkçülük günü ile ilgili olarak  (Bundan sonra 3 Mayıs Türkçülerin günüdür. Ona bir bayram diyemeyeceğiz. Çünkü yıllarca süren büyük ıstırabımız o gün başlamıştır. Ona bir matem demek de kabil değildir. Çünkü bunca sıkıntıların arasında bize büyük bir imtihan vermek, yürekliyle yüreksizi er meydanında denemek, yahşi ile yamanı ayırmak fırsatını vermiştir. O güne kadar tehlikelerden gafil bir çocuk toyluğu ile yürüyen Türkçülük, 3 Mayıs`ta gafletten ayılmış, maskelerin arkasındaki iğrenç yüzleri görmüş, can düşmanlarını tanımış, dost sandığı hainleri ayırt etmiş, hayalin yumuşak bulutlarından gerçeğin sert topraklarına düşmüştür) der. Günümüzde de aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Türklük öksüz kalmıştır ve neredeyse bir suç olarak görülmeye başlanmıştır.”
Medeniyetler çatışması tezini işleyen Samuel Huntington`un Türkiye`nin “yalnız” ülkeler kategorisinde olan bir ülke olduğunu, yani herhangi bir büyük kültüre ait olmadığını iddia ettiğini söyleyen Fatih Demirkol, “Büyük Türkiye ve Türk  İslam Medeniyeti küresel güçleri tedirgin ediyor. Büyük Türkiye`yi kuracak olan MHP`yi de bu yüzden iktidar yapmak istemektedirler” ifadeleri kullandı. Demirkol açıklamasını şöyle sürdürdü:

YUNUSLARLA YAVUZLAR BİRLEŞECEK
“Nurettin Topçu, 1961 yılında yayımlanan “Yarınki Türkiye” isimli kitabında bazı tespitleri şöyle yapıyordu: “Yarınki Türkiye`nin kurucuları, yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkına gönül verecek, sabırlı ve azimli, lâkin gösterişsiz ve nümayişsiz çalışan, ruh cephesinin maden işçileri olacaklardır. Bu ruh amelesinin ilk ve esaslı işi, insan yetiştirmektir. Hünerleri hep fedakârlık olan bu hizmet ehli gençler, hizmetlerinin mükâfatını da hizmet ettikleri insanlardan beklemeyecekler, sonsuzluğa sundukları eserin sesinin akislerini yine sonsuzluktan dinleyeceklerdir. Yarınki Türkiye`nin kurucuları, millet uğrunda fedakârlıklar kabullenenlerin artık bulunmadığı cemiyetimizde, muhtelif sîmâda insanları şahıslarında birleştireceklerdir. Onlarda Yunus, Yavuz`la birleşecek, Sinan, Âkif`e uzanacak, Ebu Hanife, Hüseyin Avni`yi tebrik edecektir.” Ve onların eseri olan yarınki Türkiye, şu temellerin üstünde kurulacak: Anadolu`nun toprağından kaynayan bir kan, toplum için harcanan emek, bin yıllık bir tarih, güçlü bir devlet ve ebedî olduğuna inanmış bir ruh!

BÜYÜK TÜRKİYE KURULACAKTIR
Doğrusunu söylemek gerekirse yarım yüzyıldan önce söylenen bu sözler, yazılan satırlar günümüzde karşılığını bulmuştur. Nurettin Topçu`nun tarif ettiği Yarınki Türkiye, Küresel güçlerin bir türlü kabul edemediği Büyük Türkiye kurulacaktır. Bir maden işçisi gibi ağır çalışma şartlarında mücadele veren, düşünen, üreten bir gençlik yetişti ve Türkiye`yi çok güzel noktalara taşıyacaktır. Tüm çakıl taşlarına, deve dikenlerine ve engellemelere rağmen Türkiye, özüne dönecektir. Gelinen noktada Necip Fazıl Kısakürek`in tarif ettiği gençliğin emeği büyüktür: ``Kim var!`` diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert (Ben varım!) cevabını verici, her ferdi (Benim olmadığım yerde kimse yoktur!) duygusuna sahip bir dava ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik...” İşte bu gençlik ülkücü gençliktir.”

KORKULARI YÖNETEBİLEN KADROLAR
Günümüzde kaostamına sokulmak isteyen Türkiye`nin en büyük şansının MHP kadrolarının olduğuna dikkat çeken Demirkol, “Korkuları yönetebilen, hedefler koyan, konulan hedeflere ulaşma azmi olan, devletini ve 








teşkilatını ayakta tutan, kendisinden çok ülkesini ve halkını düşünen MH kadrolar, milletimizin moral değerlerini de hep ayakta tutmuştur. Bundan sonra da tutacaktır” diyerek açıklamasını tamamladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45