USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Memur-Sen İl Başkanı Suat Mantar, ``Meclise başörtülü şekilde girilmesinin ardından birilerine göre korkulan olmadı, birilerine göre beklenen oldu, birilerine ve bize göre ise normalleşme devam ediyor`` dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Suat Mantar, ``Meclise başörtülü şekilde girilmesinin ardından birilerine göre korkulan olmadı, birilerine göre beklenen oldu, birilerine ve bize göre ise normalleşme devam ediyor``  dedi.
06-11-2013 10:30
Google News

Memur-Sen İl Başkanı Suat Mantar, ``Meclise başörtülü şekilde girilmesinin ardından birilerine göre korkulan olmadı, birilerine göre beklenen oldu, birilerine ve bize göre ise normalleşme devam ediyor``  dedi.

 

Mantar, demokratikleşme paketinin ardından Meclise başörtüsüyle girilmesi, Suriye ve Mısır`da yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Okyanusta Yüzerken Susuz Çayda Boğulmamalıyız..        

Mantar, bu ülkenin yaşanabilir hale gelmesi için ilk önce darbecileri taşlamak, darbesavar olmak gerektiğini kaydetti.

Mantar konuşmasında ,Onun için Türkiye`de bugün ileri demokrasiye doğru yol alınıyor. Onlarca yıldır kamuda başörtüsü yasağını uygulayanlar eliyle millete haddi bildiriliyordu.Memur-Sen`in büyük çalışması ve gayretiyle bu sorunu çözümüne yol göstermesi şimdi kamuda da mecliste de başörtüsü özgürdür. Demokratikleşme paketinin elbette eksiklikleri vardır. Okyanusta yüzerken susuz çayda boğulduğumuzu diyebileceğimiz boyutta erkekler için kravat serbestliği dahi getirmemek eksikliktir. Allah’ın emri olan başörtüsü neden hâkim, savcı, askeriye ve emniyet çalışanlarına serbest değil. Bu sorunların bugün yaşadığımız bayramı kursağımızda bıraktığını da ifade edeyim.  Bu kurumlarda başörtüsüyle çalışmak isteyen kardeşlerimizin de yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Özgürlük için 10 milyon imza’ kampanyasına başlarken cinsiyet ayrımcılığına hayır dediklerini dile getiren Mantar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadın kadına eşitsizliği kabul etmiyoruz demiştik. Kadın erkek eğitim, çalışma ve siyaset hakkıyla eşittir diyerek yola çıkmıştık. Amacımız 10 milyon imza toplamaktı, 12 milyon 300 bin imza topladık. Bu imzalar milletintak mutabakat metniydi. Mecliste ana muhalefet ve yavru muhalefet başörtüsüne ses çıkartamamıştır. Memur-Sen ise bu milletin sesini çıkartmıştır. Kimsenin ses çıkartmaya mecali kalmamıştır.”

Haddi Bildirilenler Meclise Girdiğinde Gerçek Bayramı İlan Edeceğiz

“Mecliste birilerine göre korkulan olmadı, birilerine göre ise beklenen oldu” diyen Mantar, “Birilerine ve bize göre normalleşme devam ediyor. Dün Merve Kavakçı`ya haddi bildirilirken söylenen söz, `Burası devlete meydan okunacak yer değildir` olmuştu. Hâlbuki meclis milletin temsil edildiği yer ise gerektiğinde millet adına devlete meydan okumanın yeridir. Bugüne kadar başörtülüler mutfağına, lokantasına ziyaretçi olarak girebildi, ancak genel kurula ilk kez girebildiler. Zaten bir yasak yoktu. Bu, gerçekten bir bayramdır. Ancak daha gerçek bir bayramı, dün başı açık olup, bugün örtünerek meclise gitmek suretiyle bize yaşatan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu inanç hürriyetidir, kendi tercihleridir. Hiç buna zarar gelsin istemiyorum. Bu durumu eleştirmek istemiyorum. Ancak bu örgüt doğduğu günden beridir, özgürlük mücadelesi verdi. Gerçek bayramı Merve Kavakçılar, başörtüsünden dolayı  atılan öğretmenler, doktorlar, hemşireler ve 28 Şubattamının kirli oyunlarına karşı mücadele edenler, haddi bildirilenler meclise girdiğinde gerçek bayramı ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, 2010 yılındaki referanduma da değinen Suat Mantar, “2010 yılına kadar devletin metaforu, ‘devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ diye başlıyordu. Bu durum,  bürokratik devlet, vesayetçi devlet, oligarşik devlet olduğunda, Ergenekoncu, derin, JİTEM’ci devlet olduğunda hep sorun oluyordu. 10 yılda bir haddi bildirilen millet. Memur-Sen’in ‘toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet’ sloganıyla desteklediği 2010 Referandumu’nda yeni metafortaya çıktı.  Yeni Türkiye’nin metaforu, ‘milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü’ olarak değişti.  Artık millet esastır, postal yalayıcılığı devri bitmiştir” dedi.

Onlar 10. Yılda Kalmışlar

Demokratikleşme paketinin iyi yanlarından birinin de andımızın kaldırılması olduğunu vurgulayan Suat Mantar, şunları söyledi: “Bazı siyasi partiler ve konfederasyonlar andımız yasaklandı diyorlar. Hayır, andımız yasaklanmadı. Andımızın zorla okutulmasına son verildi. Reşit Galip`in başlattığı andımız 70 yıldır zorla okutuluyordu. Andımızın okutulmasına son verildikten sonra bir siyasi partinin lideri okumaya çalıştı ama okuyamadı. Bir sendikanın yöneticisi de okuyamadı. Son olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği`nin  Başkanı andımızı okumaya çalıştı ama o da okuyamadı. Şimdi 70 yıldır, bunu zorla okutuyoruz. Ancak bunlara öğretememişiz. Gelin bunu çocuklara zorla okutmayalım ama ihtiyacı olan yetişkinler okumaya devam etsin. Bu parti ve sendika yöneticileri partilerine girerken andımızı okumaya devam etsinler. Çıkarken de 10. Yıl Marşı’nı okusunlar. Yollarına devam etsinler. Çünkü onlar 10. yılda kalmışlar. Onlar demokratik Cumhuriyete talip değiller. Onlar cumhursuz Cumhuriyet özlemi içerisindeler. Onun için ezberinizi bozun. Aksi takdir çağdışı kalmaya devam edeceksiniz.”

Toplu Sözleşmenin Süresi 1 Yıl 7 Gündür

Toplu sözleşme sürecine de değinen Mantar, 21 günlük yasal sürenin 7. gününde Kamu İşveren Kurulu’na toplu sözleşmeyi imzalatmayı başardıklarını kaydederek, geçmiş yıllardaki toplu görüşmelerde Kamu İşveren Kurulu’nun tekliflerini son günlerde ve son oturumda verdiğini hatırlattı. Başkan Mantar, şöyle konuştu:

“Diğer iki konfederasyon, Memur-Sen’i, süreci erken bitirdiği için suçladıklarının, karaladıklarının farkında olamayacak kadar aymazlık ve kıskançlık içerisindedir. Kamu İşveren Kurulu’na, kamu görevlilerinin yıllardır artış istediği taban aylığa son on yıllık dönemde ve aynı dönemdeki en yüksek taban aylık zammıanını ihtiva eden bir toplu sözleşme metnini imzalattık. Bu toplu sözleşmeyle taban aylığı bin 27 liradan, bin 202 liraya yükselmiş ve bugüne kadar taban aylıkta ilk defa 175 lira artış sağlanmıştır.”

Mantar, Kamu İşveren Kurulu’nun ilk teklifteki taban aylık tutarı ile ikinci teklifteki tutar arasında yüzde 75, öğretmenlerin özel hizmet tazminatı artışanında yüzde 87,5, 4/C’li personelin ücretlerinde ise yüzde 233’lük bir artış sağlandığına dikkat çekerek, “Kamu İşveren Kurulu’nun ilk teklifindeki rakam veanların kısa süre içerisinde bu kadar yükseltilmesini ‘başarısızlık ve kamu görevlilerinin satışı’ olarak görenlerin yetkili oldukları dönemde masadan eli boş kalkmalarının nedeni bu yılki toplu sözleşme ile daha nettaya çıkıyor. Onların niyeti üzüm yemek değil, bağcıyı dövmekmiş. Haset hesabı yapmaktan, kazanç hesabını öğrenmeye fırsat bulamamışlar. Bu noktada, toplu sözleşmenin süresi 7 gün değil, 1 yıl 7 gündür. Devam eden mücadelenin ve görüşme sürecinde sabahlara kadar süren görüşmelerin ürünü olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45