USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Koç Topluluğu`nun 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturmak amacıyla düzenlediği Koç Fest`in 2013 maratonu için geri sayım başladı.

Koç Topluluğu`nun 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturmak amacıyla düzenlediği Koç Fest`in 2013 maratonu için geri sayım başladı.
13-04-2013 19:03
Google News

Yıl boyunca 185 üniversiteden 20 bin sporcunun 44 branşta mücadelesine sahne olan Türkiye Koç Fest Üniversite SpOyunları final müsabakaları bu yıl 6 ilde 15 Nisan 2013 - 12 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek. Koç Fest`in 2013 rotasını açıklayan Koç Holding Dış İlişkiler Ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, ``Ne mutlu ki, Koç Fest ile 8 yıldır gittiğimiz her şehirde her yıl bir mini olimpiyat havası estirmeyi başardık. Türkiye`de tüm kesimlerin 2020 Olimpiyat hedefine ulaşmak için güçbirliği yaptığı şu günlerde, Koç Fest`in bugüne kadar yaygınlaştırdığı üniversite spoyunları kültürü daha da önem kazanıyor. Koç Fest`in üniversite spoyunlarına yatırımı, aynı zamanda Türkiye`nin 2020 Olimpiyat hedefine de yatırımdır`` dedi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de, Koç Fest`in Türkiye`de eğitimli sporcuların uluslararası müsabakalarda aldıkları başarılar ile önemli bir tablo çizdiğini vurgularken, ``Eğer biz sporcularımıza yeterli tesis ve eğitim olanaklarını sağlarsak, ülkemiz pek çok dalda hiç de sürpriz olmayacak madalyalara ulaşmayı sürdürecektir`` dedi.

Koç Holding`in ilk kez 2006 yılında üniversite öğrencilerini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet ile buluşturmak amacıyla düzenlediği Koç Fest`in 2013 maratonu başlıyor. Yıl boyunca devam eden Üniversite SpOyunları müsabakalarının final karşılaşmalarının da yapılacağıganizasyonda, 15 Nisan- 12 Mayıs tarihleri arasında sırasıyla Muğla, Antalya, Tokat, Kayseri, Şanlıurfa veAdana illerinde spve gençlik etkinlikleri düzenlenecek. Türkiye Koç Fest Üniversite SpOyunları`nın final müsabakalarının gerçekleşeceği üniversitelerde Koç Topluluğu şirketleri çeşitli gündüz etkinlikleri gerçekleştirirken, üniversiteli gençler festival süresince kampüslerinde ünlü rock grubu Model`in konserlerini izleme imkanı da bulacak.

Oya Ünlü Kızıl: ``Gittiğimiz her ilde mini olimpiyat havası estirmeyi başardık``

Koç Holding olarak 2020 Olimpiyatları`nın resmi destekçisi olduklarını hatırlatan Koç Holding Dış İlişkiler Ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, ``Ne mutlu bize ki, Koç Fest ile 8 yıldır gittiğimiz her şehirde, bir mini olimpiyat havası estirmeyi başardık`` dedi. Türkiye`de tüm kesimlerin 2020 Olimpiyat hedefine ulaşmak için güçbirliği yaptığını, hem özel sektör hem de resmi makamların aynı hedef çevresinde bütünleştiğini ifade eden Kızıl, ``Böyle bir dönemde Koç Fest`in bugüne kadar yaygınlaştırdığı üniversite spoyunları kültürü daha da önem kazanıyor. Koç Fest`in üniversite spoyunlarına yatırımı, aynı zamanda Türkiye`nin 2020 Olimpiyat hedefine de yatırımdır`` dedi.

``Koç Fest Türkiye`nin en geniş katılımlı spetkinliği``

Oya Ünlü Kızıl, Koç Holding olarak, 2006 yılında üniversite gençliğini; spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet ile buluşturmak amacıyla Koç Fest`i başlattıklarını, bugün gelinen noktada Koç Fest`in Türkiye`nin en geniş katılımlı spetkinliğine dönüştüğünü söyledi. Koç Fest`in kimliğinin 2009 yılında TürkiyeÜniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ile işbirliğine gidilmesiyle boyut değiştirdiğine değinen Oya Ünlü Kızıl, ``Türkiye Üniversite SpOyunları`nın sponsorluğunu üstlendik ve Türkiye`de üniversite spoyunlarının `en büyük destekçisi` konumuna eriştik`` dedi. Koç Fest ile bir yandan başarılı sporcuların yetişmesini ve bu sporcuların Türkiye`yi uluslararası müsabakalarda temsil etmelerini teşvik ettiklerini, diğer yandan da gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Oya Ünlü Kızıl, sparacılığıyla centilmenlik ruhunu geliştirmeyi, gençler arasındaki kültürel diyaloğu, dostluğu ve hoşgörüyü artırmayı hedeflediklerini aktardı.

185 üniversiteden 20 bin sporcu 44 branşta yarıştı, şimdi sıra finallerde

Türkiye Koç Fest Üniversite SpOyunları`nın başarıyla yürütülmesinde, büyük bir inanç ve özveriyle çalışan bir ekibin emeği olduğuna değinen Oya Ünlü Kızıl,Türkiye Üniversite SpOyunları Federasyonu (TÜSF) yetkilileri ve Koç Fest saha ekibinden oluşan yaklaşık 250 kişilik ekibin bir ay boyunca bu dev sporganizasyonunda görev alacağını söyledi. Oya Ünlü Kızıl, Türkiye Koç Fest Üniversite SpOyunları kapsamında yıl içerisinde 185 üniversiteden 20 bin sporcunun 44 farklı branşta mücadelesine tanık olduğunu belirterek, ``Şimdi ise 6 ilde gerçekeşecek finaller için geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da final müsabakalarını şenliğe dönüştürerek, öğrencilerimize sporla eğlenceyi bir arada sunacağız`` dedi. Bu yıl Koç Fest 2013 büyük finalinin ve kupa müsabakalarınınAdana`da, Çukurova Üniversitesi`nde yapılacağını ifade eden Kızıl, ``Mayıs ayının ilk yarısında, pek çok aşamayı geçerek finale kalmış tam 5 bin sporcu Çukurova Üniversitesi`ne olimpiyat heyecanını taşıyacak`` dedi.

Kemal Tamer: ``Türkiye artık her alanda sporda iddiasınıtaya koyan bir ülke``

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de, federasyonun yüksek öğretim kurumlarında her düzeyde sporu çok yönlü olarak tanıtmak, sevdirmek, spyapmaya yönlendirmek, yurt içi ve yurt dışı yarışmaları ve faaliyetleri yürütmek amacıyla faaliyet gösterdiğini aktardı. Kemal Tamer, 2009 yılında yaptıkları işbirliği çerçevesinde Koç Holding`in Türkiye`nin en geniş kapsamlı sporganizasyonu olan Türkiye Üniversite SpOyunları`nın resmi sponsorluğunu üstlendiğini hatırlattı.

Kemal Tamer: ``44 branşta 20 bin sporcu yarışıyor, bu yıl speed badminton ve sptırmanışı da finallere eklendi``

Türkiye Koç Fest Üniversite Sporları kapsamında badmintondan judoya, atletizmden sutopuna 44 branşta 20 bin sporcunun kıyasıya mücadele ettiğini söyleyen Kemal Tamer, her geçen yıl gerek sporcu sayısında gerekse izleyici sayında kayda değer artışlar yaşandığını kaydetti. Bu yıl spbranşlarına ilk kez speed badminton ve sptırmanışının da eklendiğini vurgulayan Tamer,Türkiye`nin artık uluslararası platformda spalanında iddiasınıtaya koymaya başlayan bir ülke olduğunu söyleyerek, ``Eğer biz sporcularımıza yeterli tesis ve eğitim olanaklarını sağlarsak, ülke olarak pek çok dalda hiç de sürpriz olmayacak madalyalara ulaşabiliriz`` dedi.

Koç Fest şampiyonları Avrupa`dan madalyalarla dönüyor

Kemal Tamer Koç Fest şampiyonlarının ülkemizi yurt dışındaki sporganizasyonlarında da başarıyla temsil ettiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz yılİspanya`nın Cordoba şehrinde yapılan Avrupa Şampiyonaları`nda Koç Fest şampiyonlarının başarılarını aktaran Kemal Tamer, ``Bahçeşehir Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu olurken, Haliç Üniversitesi Futbol Takımı 3. kezAvrupa Şampiyonluğu başarısını elde etti. Koç Fest şampiyonlarından bir diğeri deAkdeniz Üniversitesi Bayan Hentbol Takım oldu. Takım büyük bir başarıya imza atarak Avrupa üçüncülüğü kupasıyla Avrupa Şampiyonları`ndan döndü`` dedi. Kemal Tamer, Türkiye`de henüz yeni bir spbranş olmasına rağmen badmintonAvrupa SpOyunları`nda Avrupa ikincisi, Badminton Çift Bayanlar 1. Avrupa SpOyunları Avrupa 3.sü olarak büyük bir başarıya imza attıklarını da sözlerine ekledi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47