USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“TÜRK EKONOMİSİ GÜÇLÜ VE İSTİKRARLIDIR”

“TÜRK EKONOMİSİ GÜÇLÜ VE İSTİKRARLIDIR”
23-04-2018 11:25
Google News

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin hizmet binası açılış törenine katıldı.

 

Tokat’a bir dizi açılış ve ziyaret için gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin hizmet binası açılış törenine katıldı. Kooperatif binası açılış törenine Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan başta olmak üzere sanayici ve iş adamları tarafından karışlanan Bakan Özlü’ye AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Celil Göçer ile Yusuf Beyazıt eşlik etti.

 

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi açılışında açılış konuşmasını yapan Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, “Bir buçuk yıl önce temelini attığımız binamızı 2 ay önce bitirdiklerini ve içine taşındıklarını belirterek bina hakkında bilgi verdi. Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan selamlama konuşması yaptı. Son olarak bir takım ziyaret ve açılışlar için Tokat’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşma yaptı.

 

ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ SON DERECE ÖNEMLİDİR

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, açılış töreninde Türkiye olarak, büyük hedeflere doğru yol alırken, o yolun önündeki engelleri kaldırarak bugünlere geldiklerini söyledi.

Bakan Özlü, “Küçük esnafın kredi ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Esnaf Kefalet Kooperatifleri, ticari hayatımızın canlılığı ve devamı açısından, son derece hayati bir öneme sahiptir. Bu önemli merkez, inanıyorum ki, Tokat’ta da esnafımıza nefes aldıracak, şehrin ticari hayatının canlı kalması için önemli katkılar sunacaktır. Esnaf Kefalet Kooperatifinin, Tokat’a hayırlı olmasını, tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı, helal ve bol kazançlar getirmesini diliyorum. Ülkemiz, her anlamda büyük bir dönüşümden geçti, geçmeye de devam ediyor. Türkiye olarak, büyük hedeflere doğru yol alırken, o yolun önündeki engelleri kaldırarak bugünlere geldik. Yolumuzu; sadece hedeflerimiz açmadı. Aynı zamanda sahip olduğumuz değerlere, potansiyelimize ve milletçe taşıdığımız ruha güvendik. O yüzden; pek çok ülke ekonomik krizlerle boğuşurken, biz büyümeye devam ettik. Bir yandan büyük projelere, büyük yatırımlara imza attık. Diğer yandan; güçlü esnafın, güçlü ekonominin teminatı olduğunun bilinciyle, küçük büyük demeden, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın omuzlarındaki yükü kaldırmaya çalıştık. Çünkü biliyoruz ki; esnaflarımız, sadece ekonomimizin değil, sosyal hayatımızın da omurgasıdır. Ekonomi dünyasında tüm kurallar değişip, rekabet çok daha acımasız hale gelirken; esnaf ve sanatkârımızı bu acımasız rekabettamında, korumak için çalıştık. İşte bu çerçevede, esnaf ve sanatkârlarımıza rahat nefes aldıracak yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Krediler noktasında, tarihi iyileştirmeler gerçekleştirdik. Esnaf ve sanatkârımızın kredi faizi yüzde 47 iken, yüzde 5’lere kadar indirdik. Ticaret erbabımıza, KOBİ’lerimize destek ve teşviklerin yanında, iş modellerini geliştirmeleri için her türlü desteği sağladık. Bugün burada açılışını yaptığımız, Esnaf Kefalet Kooperatiflerini de etkinleştirdik. Esnaf Kefalet Kooperatifleri; esnafımızın imdadına yetişen bir merkez haline geldi. 2002 yılına kadar kullandırılan toplam kredi miktarı 153 milyon Lira iken, son 15 yıl içerisinde, 1,5 milyon Esnaf ve Sanatkârımıza, kooperatiflerimiz kefaletiyle, 81 milyar Lira kredi kullandırdık. Bu genel tablo; Tokat için de geçerli. Tokat ili ve İlçelerinde, 2003 yılından itibaren, son 15 yıl içerisinde 274 bin Esnaf ve Sanatkârımız, 1,3 milyar TL kredi kullanmış durumda. Bu güzel tabloda; Esnaf kefalet Kooperatiflerinin katkısını da görmezden gelemeyiz. Bin yıllık ahilik geleneğinin ve yardımlaşmanın sembolü olan bu yapının, esnafımıza ve ülkemizin ekonomik hayatına katkısı, son derece büyüktür. 2002 yılında, bir esnafımızın attığı yazar kasa ile açığa çıkan ekonomik kriz günlerini hepimiz hatırlıyoruz. Çok şükür o günler geride kaldı” şeklinde konuştu.

 

TÜRK EKONOMİSİ GÜÇLÜ VE İSTİKRARLIDIR

 

Bakan Özlü, “2002 yılında 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye, bugün 170 milyar doları hedefleyen bir ülke haline geldi. Onca badireye, iç ve dış çalkantıya rağmen ekonomimiz; istikrarlı büyümesini sürdürdü, bundan sonra da sürdürmeye devam edecek. Çünkü ekonomi; güven ve istikrartamında büyür. Herkes, bu güven ve istikrartamında yatırım yapmaktan çekinmez, işini, aşını büyütmek için çalışır. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler; bu yönde atılan önemli bir adım olacak. Yeni sistem ile ülkemiz çok daha istikrarlı bir yapıya kavuşacak, tüm belirsizliklertadan kalkacak. Seçimlere, belirsizliktamı olarak bakmak yanlıştır. Ayrıca; seçimleri bahane ederek, seçimleri fırsat bilerek, ekonomimiz üzerinde spekülasyon yapılmasına, asla izin vermeyeceğiz. Türk ekonomisi güçlü ve istikrarlıdır. Seçim atmosferi boyunca da güçlü olmaya, istikrarını korumaya devam edecektir. Bu vesileyle; açılışını yaptığımız, Tokat Esnaf Kefalet Kooperatifinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dualarla kurban kesilerek kooperatif binasının açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42