USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, kentin sokaklarının temiz olmadığını belirterek, “İlimizin çeşitli yerlerine turist gelmiş ama ağırlayacak durumumuz yok. Göstereceğimiz tarihi eserimiz var ama her taraf dökülüyor. Sokaklar da

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, kentin sokaklarının temiz olmadığını belirterek, “İlimizin çeşitli yerlerine turist gelmiş ama ağırlayacak durumumuz yok. Göstereceğimiz  tarihi eserimiz var ama her taraf dökülüyor. Sokaklar da
25-06-2013 10:43
Google News

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, kentin sokaklarının temiz olmadığını belirterek, “İlimizin çeşitli yerlerine turist gelmiş ama ağırlayacak durumumuz yok. Göstereceğimiz  tarihi eserimiz var ama her taraf dökülüyor. Sokaklar dahil…” dedi.

 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde iki aylık eğitim verecek olan Çocuk Üniversitesi programı düzenlenen tören ile başladı.

 

“Çocuklarınıza ‘işim var’ demeyin”

Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Taşkesen, konuşmasında Tokat sokaklarının temiz olmamasını değerlendirdi. Programdaki velilere, öğrencilere ve gençlere seslenen Taşkesen, öncelikli olarak çocuklara zaman ayrılması konusunda velileri uyardı. Taşkesen, “ özellikle, bizim gibi görevde bulunan insanlar, hep başkalarının çocuklarıyla ilgilenmekten çocuklarına zaman ayıramaz.  Bu biraz görevle ilgili, biraz ihmalle ilgili. Çocuklarımız her söylediklerinde ‘işimiz var’ diyoruz. Bir müddet sonra biz boşalacağız. Onlara diyeceğiz ki ‘hadi oğlum hafta sonu şunu yapalım”, bu defa da onlar bize  “işimiz var” diyecekler. Bunu biliyoruz yinede bir türlü vakit ayıramıyoruz. Ben yapamıyorum ama sizleri ikaz ediyorum. Yarın çocuklarınızın size “işim var” demesini istemiyorsanız, onlara “işim var”demeyin. Mutlaka belli zamanlar ayırın. Çünkü onlar hem bizim, hem de ülkemizin geleceğidir.” dedi.

 

Turist gelmiş ama her yer dökülüyor

Çocukların temizlikten bir çok alışkanlığı bu yaşlarda edindiklerini ifade eden Taşkesen, sokakları temiz tutma  alışkanlığının  küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gereken bir alışkınlık olduğuna vurgu yaptı. Taşkesen, “ Temizlikten tutun bir çok alışkanlıklara kadar  bu yaşlarda öğreniyorlar. En basit  sokak temizliği. Bizim evlerimiz temizdir ama sokağa süpürürüz. Bunu neden söylüyorum. İki haftadır Tokat’ta misafir gezdiriyoruz. İlimizin çeşitli yerlerine turist gelmiş ama ağırlayacak durumumuz yok. Göstereceğimiz  tarihi eserimiz var ama her taraf dökülüyor. Sokaklar dahil. Sulusokak’taki çocuklara ben artık rica ediyorum. “Sokağınızı temiz tutun. Size top vereceğim, tüfek vereceğim” diye.” dedi.

 

Kendimi tanıtırken sıkıldım

Tokat’a gelen turistlere kendisini tanıtırken sıkıldığını ifade eden Taşkesen şöyle konuştu. “Konumuzla alakası yok ama sizi burada bulmuşken, sevgili velilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize sesleniyorum.   Singapurlu dört bayan müstakil olarak Türkiye’ye gelmişler. Türkiye’nin tarihine bakıyorlar. Şaşırdım. Bunlara kendimi tanıtırken, sıkıldım. Etrafın temizliği konusunda. Singapur’da sokağa tükürmek bile yasak. Kore’de  sokağa izmarit atmazlar. Japonya keza öyle. Ama bizim evimiz temiz olmasına rağmen,sokaklarımız içler acısı. Bu biraz evde başlayan bir şey. Her şey kamu görevlilerinden beklenmemeli. Önlemini almamız lazım. Atmamamız lazım. “

 

 

Çocuklarımızın üç ekrandan kurtulması için fırsat

Vali Taşkesen, konuşmasında açılan Çocuk Üniversitesi’nde verilecek iki aylık program ile çocukların üç ekrandan kurtulacağını belirtti. Çocukların televizyon, bilgisayar ve cep telefonunda gereğinden  fazla  zaman geçirdiklerinin altını çizen Taşkesen, “Konumuzla alakalı  duruma gelince, tebrik ediyorum üniversite çalışanlarımızı. İki aylık bir program. Dolu dolu geçecek bir program. En azından çocuklarımızın bilgisayar, cep telefonu, televizyon ekranından kurtulmaları için bir fırsat. Hepimizin derdi, çocuklar sürekli üç ekran başında vakit geçiriyorlar. Bunlar bir fırsat. Başka bir dünyanın olduğunu, başka fırsatlar olduğunu da gösterecek. Aynı zamanda analitik düşünmeye de faydası olacak bir program. Katılanları şanslı adlediyorum.” diye konuştu.

 

Törende konuşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı  Çocuk Üniversitesi’nin açılmasında katkı sağlayanlara teşekkür ettiler.

 

Törene Bölge ve Garnizon  Tuğgeneral Ali Özkara, Emniyet Müdürü Osman Balcı, daire müdürleri ve eğitimciler katıldı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47