USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TURHAL HUZURLA ANILACAK BİR ŞEHİR OLACAK

TURHAL HUZURLA ANILACAK BİR ŞEHİR OLACAK
06-02-2019 11:23
Google News

AK Parti Turhal Belediye Başkan Adayı İlker Bekler, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bekler; “Köyleriyle iç içe verimli ovaları bulunduğu bir konumda yolların geçiş güzergahındaki Turhal içerisinde yaşayan her kesimden insanıyla Türkiye’nin kardeşlikte farklı bir mozaiğidir” dedi.

Bekler ayrıca; “Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü” düsturuyla tüm hemşehrilerimizi aynı adalet çizgisi içerisinde kucaklayarak Turhal’ı, huzurun ve mutluluğun şehri haline getirilmesini kendimize hedef olarak belirledik” diye konuştu.

 

AK PARTİ TURHAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLKER BEKLER;

 “TURHAL’DA GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ”

Turhal için yapacakları işler hakkında da bilgiler veren Bekler, gönül belediyeciliğini benimseyeceğini belirtti.

Bekler, gönül belediyeciliğini layıkıyla ifa edebileceğine inandığını belirterek; “Ben 1978 doğumluyum. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız milletvekili seçilme yaşını düşürdü. Ülkemizde siyaset gençleşiyor. Cumhurbaşkanımız da gençlerin siyasette daha aktif rol almasını istiyor. 2004 yılında yapılan mahalli seçimlerde benim Belediye Meclis Üyesi adaylığım vardı. Kısa bir süre AK Parti’den Belediye Meclis Üyeliği yaptım. 2008-2012 yılları arasında AK Parti İlçe Başkanlığında ve yönetimde görev aldım. Yani siyasi bir geçmişim var. 15 yıldır da Turhal Belediyesinde görev yapıyorum. Son 1 yıldır İmar Müdürlüğü yapıyorum. Tüm bu deneyimlerimi, tecrübelerimi birleştirip siyasete atılmak istedim. Birikimlerimi Turhal için kullanmak niyetiyle aday oldum. Siyasette yeni ufuklara, yeni görüşlere, taze kanlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’nin sloganı gönül belediyeciliği. Partimiz, insanların gönlüne dokunacak, onlarla hemhal olacak yeni belediye başkanları istiyor. Ben de bunu yapabileceğimi düşündüm ve partimden aday adayı oldum. Rabbime hamd olsun süreç de bu şekilde gelişti. Şu an AK Parti’den Turhal Belediye Başkan Adayıyım” dedi.

 

“TURHALLILAR ULAŞABİLECEKLERİ BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYOR”

Yaptıkları ziyaretlerde edindikleri izlenimleri aktaran Bekler, şunları söyledi; “Yaklaşık 15 gündür yoğun bir şekilde esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Arta kalan zamanlarda da ev toplantıları yapıyoruz. Turhal esnafı halkın içinde olan bir belediye başkanı istiyor. Esnaf, onlarla zaman geçirecek bir başkan arzu ediyor. Turhallılar ulaşılabilir bir belediye başkanı istiyor. İnsanlar belediye başkanı tarafından muhatap alınmak istiyorlar. Bizim bu ziyaretlerde tespit ettiğimiz istekler bunlar. Özellikle Turhallı esnaflar, başkan gelsin bizimle çay içsin, sohbet etsin diyorlar. Bu istekler zaten gönül belediyeciliğine uyuyor. Biz inşallah Turhallıların bu beklentilerini karşılayacağız”

 

“GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”

Bekler, gençler ve çocuklar için önemli projeler yapacaklarını kaydederek; “Seçildiğim takdirde ben gençler için olan çalışmalara ağırlık ve öncelik vereceğim. Gençlerle alakalı İl.e SpMüdürlüğümüz ile beraber çalışmalar yapacağız. Gençlerimize yeni tesisler kazandırmak istiyoruz. Kapalı spsalonu, uygun bir yüzme havuzu ile gençleri spora yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü çağ değişiyor, teknoloji değişiyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı özellikle sosyal medyanın zararlarından korumak gerekiydiye düşünüyorum. Gençleri internet bağımlılığından uzaklaştırmak için sportif aktivitelere önem vereceğiz. Gençlerimizle daha çok vakit geçirmemiz gerekiyor. Onları daha çok dinlememiz gerekiyor. Bu yönde çok güzel projeler geliştireceğiz. Ayrıca ilçemizde son verilere göre 21 tane erkek 3 tane de kız çocuğumuz sokakta yaşıyve bu çocuklar madde bağımlısı. Bu çocuklarımız için Turhal Belediyesinin katkılarıyla ayakta tutulacak bir rehabilitasyon merkezi fikrini çok önemsiyorum. Uyuşturucu konusunda önlem almak çok önemli. Zaten bunun için bir mücadele veriliyama bataklığı kurutmak için bu sorunu başlamadan önlemek lazım. Bunun için de belediye olarak çocuklarımıza natif göstermek istiyoruz. Bu anlamda da çocuklarımız ve gençlerimiz için spve el becerileriyle alakalı projeler geliştireceğiz” diye konuştu.

 

“TURHAL’DA TARIM VE HAYVANCILIK ÜZERİNE PROJELER”

Turhal’daki istihdam sorununa tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerle çözüm üreteceklerinin altını çizen Bekler; “Halkımızın bize serzenişte bulunduğu bir diğer konu da istihdam sıkıntısı yani işsizlik. Yine özellikle gençler işsizlik sorunu yaşıyorlar. Artık işsizlik tüm dünyanın sorunu. İşsizliğin yanında ekonomik krizler dünyayı yöneten ülkeler tarafından bir silah olarak kullanılıyor. Yani silahların yanı sıra bir de dolar gerçeği var. Bu da ekonomisi güçlü olan ama ihracatı fazla olmayan ülkeleri önemli derece etkiliyor. Bunun için de biz, sivil toplum kuruluşları ile Ticaret ve Sanayi Odamız ile beraber projeler geliştireceğiz. Bölgemizde istihdam için neler yapılabilecekse bunu konuşacağız. Bu konuda çalıştaylar düzenleyip bu konuda tedbirler almayı düşünüyoruz. Turhal bir sanayi kenti değil. Turizmle alakalı da memleketimizde eski bir yerleşim alanı yok. Biz Turhal’da tarım ve hayvancılık üzerine projeler geliştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ TAMAMLANACAK”

İlker Bekler, Turhallıların kentsel dönüşüm konusunda beklentilerinin olduğunu söyledi ve ekledi; “Kentsel dönüşüm konusunda da çalışmalarımız ve projelerimiz olacak. Zaten kentsel dönüşüm konusunda Turhal Belediyesinin devam eden bir projesi var. Biz devlette devamlılık esastır mantığıyla şu an belediye başkanlığı devam eden Yılmaz Başkanımızın zamanında başlayan projeleri kesinlikle devam ettireceğiz. Yani bu projeyi bir başkası başlattı, bizim projemiz değil mantığı gütmeyeceğiz. Kentsel dönüşüm projesi de bu projelerden bir tanesi. 2012 yılında bakanlar kurulu kararı alınan bir bölge riskli alan ilan edildi. Burada proje belirli bir seviyeye getirildi. Biz de bunun devamını sağlayacağız inşallah. Projemizi mümkün olduğu kadar ileriye taşıyacağız. Turhallılarda kentsel dönüşümle ilgili büyük bir beklenti var. Yapacağımız çalışmalarla halkımızın bu beklentilerine de cevap vereceğiz”

 

“TURHAL’DAKİ BİSİKLET KÜLTÜRÜNÜ MODERNİZE EDECEĞİZ”

Turhal’da yaygın olan bisiklet kültürünü geliştireceklerini ifade eden Başkan Adayı İlker Bekler; “Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi de bisiklet yolları. Turhal’da bisiklet çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Biz bu kullanımı çok önemsiyoruz. Bisiklete binmek yaşlılar için, çocuklar için her yaştan insan için çok önemli. Halkımızı sağlık açısından daha çok hareket etmeye teşvik etmemiz gerekiyor. Bisiklet kullanımı hem trafik yönünden, hem sağlık yönünden hem de hava kirliliğini önlemek açısından çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Yakıt tasarrufu anlamında da bisiklet kullanımı çok önemli. Biz de belediye olarak bisiklet kullanımı daha da artırmak için bisiklet yolları yapacağız. Turhal’daki bisiklet kültürünü modernize ederek yenileceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR”

Bekler, sözlerine son verirken Turhal’a hizmet etmiş geçmiş belediye başkanlarına da teşekkür etmeyi unutmadı.

Bekler; “Ben bugüne kadar Turhal’ımıza hizmet etmiş olan bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz eleştirerek değil, katkı sağlayarak belediyecilik yapmaya çalışacağız. Bu bağlamda da bugüne kadar hizmet veren tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Son 5 yılda Yılmaz Bekler Bey’e, ondan önce Ali Gözen Bey’e, onun öncesinde hizmet veren Duran Evren Bey’e ve diğer tüm başkanlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Memlekette kim taş üstüne taş koyduysa ondan Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47