USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokatlı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’den ahde vefa

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir, mezunu olduğu Tokat Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu, vefayı ve adaleti öne çıkardı. “Adil olun, sevdiğiniz işi yapın, yaptığınız işi sevin.” dedi.

Tokatlı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’den ahde vefa
15-01-2024 10:58
15-01-2024 11:13
TOKAT
Google News

Tokat’ın köklü ve güzide eğitim kurumlarından Tokat 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimince yürütülen Tokat Okuyor Projesi kapsamında söyleşi tertip edildi. Davet edilen isim okulun mezunlarından Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’di.  

TOKAT OKUYOR PROJESİ 
    Tokat Okuyor Projesi Koordinatörü Ali Bal etkinlik için bilgilendirmesinde “Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimince yürütülen Tokat Okuyor Projesi kapsamında söyleşi davetimizi kabul eden Cumhuriyet Savcısı sayın Mehmet Aykut Cihangir’i mezunu olduğu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde “Hukukta Kariyer” konusuyla gençlerimizle buluşturduk. Sayın Savcımıza, gençlerimize aktardığı tecrübelerinden ve okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize de misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Aykut Cihangir, Tokat Okuyor Projesi Koordinatörü Ali Bal’a daveti için teşekkürlerini belirtirken “mezunu olduğum Tokat Anadolu Lisesinde “Hukukta Kariyer” söyleşisinde genç kardeşlerimizle bir araya geldik, ümitlerimiz yeşerdi. Erdemler içinde ‘vefa’ ayrı bir değere sahip. Okulumu gezmek, geçmişi yad etmek mutlu etti. Bu vesileyle bizleri yetiştiren öğretmenlerimizden vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet dilerim. Organize eden, ev sahipliği yapan, katılan ve destek olan herkese çok teşekkür ederim. Nazik davetiniz, ev sahipliğiniz, destekleriniz için çok teşekkür ederim değerli Hocam. Mezunu olduğum okulda böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğe vesile olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Tokat’ımıza yaptığınız başarılı eğitim ve kültür hizmetleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİNİN DUYGU YÜKLÜ HİSSİYATLARI
    1994 ile 2001 tarihleri arasında okulun öğrenci ve mezunu olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’in öğretmenlerinden ve hali hazırda okulda öğretmenlikleri devam eden beden eğitimi öğretmeni Bünyamin Kurtul öğrencisinin Cumhuriyet Savcısı olarak karşısında görmenin mutluluğu ile hissiyatlarını kelimelere döktü. Yaptığı konuşmada “bizler Anadolu Lisesi Ailesi olarak okulumuz mezunlarından sayın savcım Mehmet Aykut Cihangir ve kıymetli gazetecimiz Fatih Kılıç beyleri misafir etmekten onur ve gurur duyduk. Çok güzel bir gündü. Öğrencilerimizle eski öğrencilerimizi buluşturmanın sevincini yaşadık. Bu olaya vesile olan Ali Bal hocama çok teşekkür ediyorum. Bizi onurlandırılan kıymetli Cumhuriyet Savcım Mehmet Aykut Cihangir beye ve bu anı ölümsüzleştiren gazeteci Fatih Kılıç beye çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler Tokat Anadolu Lisesi ailesi olarak güçlü bir aileyiz.” Dedi.
    Beden eğitimi öğretmeni Ayfer Seferoğlu da hissiyatlarını kelimelere dökerken “bugün bize unutulmayacak bir gün yaşattınız. Bir öğretmenin yaşayabileceği en güzel gündü. Tokat Anadolu Lisesi ailesi olarak eskileri yad etmek, kaybettiğimiz öğretmenlerimiz ve hayatta olan tüm geçmişi hatırlamak ve anmak… VEFA… Bizi onurlandıran Cumhuriyet Savcım Mehmet Aykut Cihangir çok teşekkür ederim. Bırakılan meşale inşallah devam edecek... Bu buluşmayı düzenleyen Ali Bal hocama, Anadolu ailesini hiç bir zaman yalnız bırakmayan gazeteci Fatih Kılıç beye çok teşekkür ederiz. İnşallah bu ailenin geçmişteki günlerine yeniden dönmesi temennisiyle herkese çok teşekkür ederiz. Herkesi okuluna ve ailesine bekleriz.” İfadelerine yer verdi.
    Dershane öğretmenlerinden İsmet Yalçınkaya’nın hissiyatlarının kelime döküşü “Evet, güzeldi. Bir öğrencimin yetkin bir savcı olması, doyurucu bir konferansını dinleyip feyz almak beni fazlasıyla mesut etti. Çalışmanın, gayretin, vatana hizmetin somut halinin çok güzel bir numunesi sayın Aykut Cihangir. Bu gün onu dinlemek beni hem gururlandırdı hem de bundan sonra yapacağı güzel işler için umutlandırdı. Allah samimiyetini ve çalışkanlığını daim eylesin, hem kendisine hem de babasına sağlık ve sıhhat diliyorum.” şeklinde oldu.  

CUMHURİYET SAVCISINDAN ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR
    Konferansı sonrası öğretmenlerinin hissiyatlarını dinleyen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir karşılığında “Hocam, nazik ev sahipliğiniz, güler yüzünüz ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bizim için tarihi değeri olan güzel etkinlik ve anı oldu. Tokat Anadolu Lisesi ailesinin tarihine zamanda manevi bir yolculuk yaptık sayenizde. İnsana yakışan çok güzel hasletler var ve bunların içinde vefa çok ayrı bir yere sahip. Bu günlere gelmemize vesile olan, bizleri yetiştiren siz değerli öğretmenlerime minnet ve şükran duyuyorum. Vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Selam, hürmet ve muhabbetlerimle.” ifadelerini kullandı.  

OKUL MEZUNU GAZETECİ FATİH KILIÇ’IN PAYLAŞIMI
    Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’in mezunu olduğu okuldaki söyleşisini, kendisinin de Tokat Anadolu Lisesi mezunu (1989-1996) olmasından hareketle takip eden gazeteci Fatih Kılıç soysal mecra hesabından yaptığı paylaşımda “Tokat Anadolu Lisemizin mezunlarından (1994-2001) Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’in okulumuz öğrencileri ile buluştuğu Kariyer Günleri sohbetini takip etmişken, bu güzel günden geriye kalan fotoğrafları, anıları paylaşmak ayrı bir mutluluk vesilesi. * Okulumuzun mezunu olup da nice güzel hizmetlere imza atan, eserleri ortaya çıkaran Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir bugün öylesine kıymetli sözler sarf etti ki vefayı, güvenilir iyi insan olmayı, hak, hukuk, adaleti genç dimağlara nakşetti. * Hali hazırdaki öğretmenlerimiz Bünyamin Kurtul, Ayfer Seferoğlu, Ali Bal şahsında bu güzel ortamı oluşturanlara ve “bu bir bayrak yarışı, bugün bulunduğumuz konumları sizlere bırakacağız ve bu uğurda gelin sizlerin önünde biz basamak oluruz, merdiven oluruz. Sevdiğiniz işi yapın, yaptığınız işi sevin!” diyen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’e teşekkürlerimizle…” diye yazdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45